Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης: Την Τετάρτη απεργούμε!                                                                  

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 – Συγκέντρωση 12.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ανακοίνωση του Δ.Σ.

Από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα! Απεργία Τετάρτη 8 Μάρτη!

Συγκέντρωση 12.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Την Τετάρτη Απεργούμε και διαδηλώνουμε:

  • Γιατί 57, στη πλειοψηφία τους νέοι, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Γιατί οι πολιτικές τους που “απελευθερώνουν”, κομματιάζουν, συμπράττουν ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μας “απελευθερώνουν” από τη ζωή. Ένα “τρένο” νεκρούς εργάτες (65) έχει ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια ανάμεσά τους και ο συνάδελφος Ηλίας.
  • Γιατί την ίδια ώρα που η υγεία και η ασφάλεια μας είναι κόστος “δυσβάσταχτο”, που δεν το αναλαμβάνουν, τα μονοπώλια τα προικίζουνε με αιματοβαμμένο χρήμα. Με 250 εκ ευρώ πριμοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ την Ferrovie dello Stato Italiane Group, στα 750 εκ ευρώ έφτασε την προίκα η κυβέρνηση της ΝΔ για να εκτελεί την “άγονη γραμμή” Αθήνα Θεσσαλονίκη!
  • Γιατί το κράτος τους που κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και είναι και ψηφιοποιημένο, αφήνει τους σιδηροδρόμους με ένα μηχανικό κλειδί και με την ευχή να πάμε και όπου βγει!
  • Γιατί δεν μπορεί το 2023, με τέτοια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, να θυσιάζουμε τις ζωές μας στο θεό του κέρδους. Χωρίς ασφάλεια στην εργασία μας, χωρίς φάρμακα, κρεβάτια και γιατρούς στα νοσοκομεία, χωρίς ανθρώπινα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας, χωρίς μισθούς που να μην τελειώνουν στα μισά του μήνα!

Κάνουμε την οργή μας ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι!

Δεν είναι η ώρα της σιωπής! Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!