Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης: Όχι στις απολύσεις στην κοινωφελή εργασία

Συμμετέχει το Σωματείο στην Πανελλαδική στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 από τις 11.00’ π.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας, καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 12.00’ της ίδιας μέρας – Ανακοίνωση του Σωματείου

Από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:                                                                            

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

50 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο δήμο μας και 25.000 σε όλο τη χώρα στο δημόσιο είναι αντιμέτωποι με την απόλυση, που στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχιας ισοδυναμεί με καταδίκη.

Οι συνάδελφοι ξέρουν το Γολγοθά της ανεργίας αφού είναι κατά βάση μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, εργάζονται για 611 ευρώ το μήνα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν δικαιούται ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Μάλιστα η κυβέρνηση δηλώνει με βεβαιότητα ότι είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του προγράμματος, ανοίγοντας το δρόμο για ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών αρχών, που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων. Πως άραγε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε συνθήκες πανδημίας χωρίς σχολικές καθαρίστριες, οι διοικητικές υπηρεσίες που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, το πράσινο, τα τεχνικά συνεργία και η καθαριότητα που οι συνάδελφοι εκτελούν όλες τις βοηθητικές εργασίες και όχι μόνο.

Σε καλούμε να ξεσηκωθείς! Να επιλέξεις το δρόμο του αγώνα για την εργασία σου και τη ζωή σου!

Να συμμετέχεις μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση του σωματείου μας, του κλαδικού Συνδικάτου των ΟΤΑ Αττικής, σωματείων της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και δήμων της Αττικής. Διεκδικούμε:

  • Καμία απόλυση εργαζομένου στη κοινωφελή εργασία!
  • Επίδομα ανεργίας για όλους για  όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
  • Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας, όταν δεν λειτουργεί η υπηρεσία που εργάζονται οι συνάδελφοι.
  • Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!