Σήμερα η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την άνοια

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την άνοια. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας και θα ξεκινήσει στις 6.00′ μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο του Δήμου “Ηλέκτρα Αποστόλου” (Κουντουριώτου και Νεότητος).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου έχει ως εξής:

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια που λειτουργεί στον Δήμο Ηρακλείου, ως δομή φροντίδας και πρόνοιας για τους πάσχοντες από τη νόσο και τους φροντιστές τους, συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής. Με αυτή την αφορμή, ο Δήμος Ηρακλείου, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας – οι φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος – πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 18.00′ το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) για να πραγματοποιήσουν τον απολογισμό της δράσης του Κέντρου. Ταυτόχρονα όμως να ενημερώσουν περαιτέρω στο κοινό και να μοιραστούν μαζί του εμπειρίες που πρακτικές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της άνοιας.

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232). Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας σε σύμπραξη με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τη δημοτική αρχή της πόλης. Ως στόχο έχει την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους. Παράλληλα με το Κέντρο, υπάρχει ανάλογη Κινητή Μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Η δομή ιδρύθηκε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.