ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Η μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε πειραματικό προκαλεί τεράστια προβλήματα

|||

|||

..

..
..

Με επιστολή του ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου ζητάει από το ΥΠΑΙΘ και την Πρωτοβάθμια να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αυθαίρετη και αδικαιολόγητη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Αμαρουσίου σε Πειραματικά Σχολεία. Όπως εξηγεί “δεκάδες οικογένειες των οποίων τα τέκνα (ηλικίας εγγραφής στο Γυμνάσιο) υπάγονταν για εγγραφή στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου αναγκάστηκαν υποχρεωτικά να εγγραφούν στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ή στο 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ή σε άλλα γυμνάσια (συμβατικά) της πόλης του Αμαρουσίου. Πολλά από τα παιδιά αυτά έχουν αδέλφια σχολικής ηλικίας Δημοτικού ή Νηπιαγωγείου τα οποία σύμφωνα με το νόμο υπάγονται προς εγγραφή στις όμορες του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αμαρουσίου αντίστοιχες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα αρκετές οικογένειες να ταλαιπωρούνται μεταφέροντας τα παιδιά τους σε διαφορετικές σχολικές μονάδες και σε δυσανάλογα μακρινές αποστάσεις εντός της πόλης του Αμαρουσίου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους οικογενειακούς προγραμματισμούς και προϋπολογισμούς”. 


Αναλυτικά η επιστολή

Κύριε Διεύθυντα,

 

όπως ήδη γνωρίζετε, με απόφαση του ΥΠΑΙΘ, εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα και χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, μετατράπηκε το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου σε Πειραματικά με δυσμενέστατες συνέπειες για την μαθητική νεολαία που κατοικεί στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα δεκάδες οικογένειες των οποίων τα τέκνα (ηλικίας εγγραφής στο Γυμνάσιο) υπάγονταν για εγγραφή στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, εφόσον δεν κληρώθηκαν για να εγγραφούν στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, αναγκάστηκαν υποχρεωτικά να εγγραφούν στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ή στο 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ή σε άλλα γυμνάσια (συμβατικά) της πόλης του Αμαρουσίου. Πολλά από τα παιδιά αυτά (τα οποία θα εγγραφούν στα αντίστοιχα Γυμνάσια που προαναφέραμε) έχουν αδέλφια σχολικής ηλικίας Δημοτικού ή Νηπιαγωγείου τα οποία σύμφωνα με το νόμο υπάγονται προς εγγραφή στις όμορες του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αμαρουσίου αντίστοιχες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα αρκετές οικογένειες να ταλαιπωρούνται μεταφέροντας τα παιδιά τους σε διαφορετικές σχολικές μονάδες και σε δυσανάλογα μακρινές αποστάσεις εντός της πόλης του Αμαρουσίου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους οικογενειακούς προγραμματισμούς και προϋπολογισμούς.

Οι υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας έχουν ήδη δεχθεί αιτήματα οικογενειών – γονέων που κατοικούν στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα όμορα Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία που φοιτούν ή θα φοιτήσουν αντίστοιχα και τα αδέλφια τους στο Γυμνάσιο (3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου & 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου) λαμβάνοντας απορριπτικές απαντήσεις, εξαιτίας της αμετακίνητης θέσης του ΥΠΑΙΘ και της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων στα εν λόγω Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία ( τα όμορα των Γυμνασίων που θα δεχθούν τους/τις μαθητές/μαθήτριες που κατοικούν στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου και δεν κληρώθηκαν για να φοιτήσουν στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου).

 

Θεωρούμε ότι η θέση αυτή του ΥΠΑΙΘ και της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε αρκετές οικογένειες μαθητών/μαθητριών του Αμαρουσίου και σας καλούμε άμεσα να την αναθεωρήσετε εγκρίνοντας την εγγραφή όσων μαθητών/μαθητριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων έχουν υποβάλλει αίτημα στα όμορα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία των Γυμνασίων που φοιτούν τα αδέλφια τους εφόσον αυτά (τα αδέλφια) υποχρεωτικά μετακινήθηκαν προς εγγραφή στα συγκεκριμένα Γυμνάσια λόγω της μετατροπής του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αμαρουσίου σε πειραματικά σχολεία φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων (σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) που χρήζουν τέτοιας ανάγκης.

Για όλα τα παραπάνω και για να σας καταθέσουμε και δια ζώσης τις απόψεις του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου για το θέμα αιτούμεθα συνάντηση μαζί σας σε χρόνο που θα ορίσετε εσείς.

Δείτε ακόμα: Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ: Δώστε πίσω το πετρέλαιο να σταματήσει η αιχμαλωσία των 47 Ναυτεργατών!