Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών παρακολούθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί μονάδων της Πεύκης

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της Υγείας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, παρακολούθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί μονάδων της Πεύκης. Το σεμινάριο, το οποίο παρουσιάστηκε από την νοσηλεύτρια του Γραφείου Πρόληψης της Υγείας, Ματσούνη Μαρία. πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου στον χώρο εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Πεύκης και το παρακολούθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού, του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Πεύκης.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της Υγείας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού, του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Πεύκης, την Δευτέρα 20 Μαΐου στον χώρο εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Πεύκης, σεμινάριο με τίτλο “Βασικές Γνώσεις πρώτων Βοηθειών” από την νοσηλεύτρια του Γραφείου Πρόληψης της Υγείας Ματσούνη Μαρία.

Στο σεμινάριο, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μάθουν ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος με όποια πρόχειρα μέσα διαθέτουμε, χρησιμοποιώντας κυρίως τα χέρια με σκοπό: 


α)  την διατήρηση του θύματος στην ζωή,
β) να προλάβουμε την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασής του
γ) να ανακουφίσουμε, εάν μπορούμε, τον πόνο του.

Τέλος, ενημερώθηκαν ποιες είναι οι ενέργειες σε περίπτωση μικρής ή μεγάλης αιμορραγίας, αλλεργικής αντίδρασης, διαστρέμματος, κατάγματος, πυρετικών σπασμών, επιληπτικής κρίσης κτλ.

Παρούσα στο σεμινάριο ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Κατερίνα Φασουλά.