Σε εκδήλωση για την Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού ο Μάριος Ψυχάλης

Σε εκδήλωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης για την Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Τις δράσεις των μαθητών του 2ου Δημοτικού Πεύκης για την Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού παρακολούθησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024.

Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει μια σειρά από ενδιαφέροντα δρώμενα, στέλνοντας το μήνυμα να ενωθούν οι φωνές όλων ενάντια στο φαινόμενο και να προστατέψουν τους αδύναμους συμμαθητές τους.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Σωτηρίου, βρέθηκαν στην Πλατεία Σοφούλη, όπου οι μαθητές σε μια συμβολική κίνηση, έσπασαν ταυτόχρονα πολύχρωμα μπαλόνια, φωνάζοντας το σύνθημα τους να συμπράξουν όλοι κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε:

“Οι μαθητές δείχνουν το δρόμο. Σήμερα, μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό ενάντια στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τα ίδια τα παιδιά εξέφρασαν την φωνή της κοινωνίας, όπως την ονειρευόμαστε. Μια κοινωνία που θα στρέφουμε το βλέμμα στους πιο αδύναμους και θα τους προστατεύουμε. Ζητάμε από τα παιδιά που δέχονται βία και εκφοβισμό να μην διστάσουν να μιλήσουν στους γονείς και τους δασκάλους τους. Είμαστε πάντα εδώ, μια ανοικτή αγκαλιά, στην οποία μπορούν να στραφούν για να ζητήσουν βοήθεια. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την όμορφη πρωτοβουλία τους”.