Σε δίκη παραπέμπεται ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Κ. Φραγκούλη για ένα μπιτόνι βενζίνη

Σε δίκη παραπέμπεται, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά, Κ. Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη για ένα μπιτόνι βενζίνη αξίας 20 ευρώ. Ο αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομους πυροβολισμούς εξουδετέρωσης ή ακινητοποίησης.

Παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 35χρονος αστυνομικός που τον Δεκέμβριο του 2022 πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο, Κώστα Φραγκούλη, σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομους πυροβολισμούς εξουδετέρωσης ή ακινητοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το βούλευμα που δημοσιεύτηκε σήμερα υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του, με το σκεπτικό ότι ο αστυνομικός μπορούσε να πυροβολήσει για εκφοβισμό ψηλά, αλλά και ότι το θύμα δεν επιχειρούσε ούτε να φύγει ούτε να επιτεθεί στους αστυνομικούς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου του 2022, στην περιοχή των Διαβατών, ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης έφυγε από πρατήριο υγρών καυσίμων με το όχημά του έχοντας βάλει βενζίνη για 20 ευρώ, τα οποία δεν κατέβαλλε.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν στο πρατήριο, αντιλαμβανόμενοι το συμβάν, καταδίωξαν τον 16χρονο και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Ο νεαρός νοσηλεύθηκε για μέρες στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός.

Τις ημέρες μετά από τον πυροβολισμό, ακολούθησε σωρεία πολιτικών αντιπαραθέσεων αλλά και κινητοποιήσεων και αρκετές φορές επεισοδίων από άτομα Ρομά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος ενώ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ.

Πηγή: www.voria.gr