Σχολικό τμήμα τέθηκε εκτός λειτουργίας αμέσως μετά τον αγιασμό!

Σε αναστολή τμήμα στο 9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Αττικής μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς δεν υπήρχε χώρος για να λειτουργήσει, όπως καταγγέλλει ο «Γ. Σεφέρης». Μάλιστα τονίζει πως ο περίφημος χώρος που θα στεγαζόταν θα ήταν ένα προκάτ που θα μεταφερόταν από το 1ο Νηπιαγωγείο!

Σχολικό τμήμα τέθηκε εκτός λειτουργίας αμέσως μετά τον αγιασμό!

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός όταν η δημοτική αρχή είχε όλο το καλοκαίρι να μεριμνήσει για την στέγαση των παιδιών του 9ου Νηπιαγωγείου αλλά δεν έπραξε τα δέοντα. Όπως σημειώνει ο ΣΕΠΕ απαιτείται σαφώς άμεση παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος αλλά και να μπει ένα «φρένο» στην επέκταση των προκάτ-κοντέινερς στα σχολεία. Πριν από μερικούς μήνες αντιδήμαρχος της διοίκησης δήλωνε πως δεν υπάρχουν κοντέινερς στα σχολεία του Ηρακλείου. Τώρα φαίνεται μέχρι και να έχουν αυξηθεί.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» αναφέρει αναλυτικά:

Πρόσφατα οι εκπαιδευτικοί δεχτήκαμε απαράδεκτη επίθεση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δήμαρχο Ν.Ηρακλείου κ. Μπάμπαλο, ο οποίος μας κατηγόρησε ότι εμείς οι ίδιοι «εμποδίζουμε» τα έργα της δημοτικής αρχής, διότι δε δεχόμαστε να εκτελούνται εργασίες ενώ οι σχολικές μονάδες είναι σε λειτουργία έως τις 21/6!!

Την ίδια στιγμή ένα τμήμα στο 9ο Νηπιαγωγείο Ν.Ηρακλείου βγήκε με απόφαση δημάρχου σε αναστολή (2 , ίσως και 3 ημέρες) καθώς δεν υπήρχε χώρος (!)  για να λειτουργήσει. Και όταν μιλάμε για χώρο λειτουργίας, δεν εννοούμε κάποιο σύγχρονο κτίριο που θα εξυπηρετούσε τις σύγχρονες ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά ένα προκάτ που θα μεταφερόταν από το 1ο Νηπιαγωγείο.

Ολοφάνερο ακόμα μια φορά ότι δήμος και κεντρικό κράτος ενώ έχουν σκορπίσει πακτωλό χρημάτων σε εργολάβους για πράσινες «ενεργειακές» αναβαθμίσειςδε φροντίζουν να δώσουν χρήματα για τα σχολεία  και τους μαθητές μας, γεγονός που φαίνεται άλλωστε και από τον τεράστιο αριθμό των κενών σε εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα,  με τα οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.  Το τμήμα δε θα λειτουργήσει εξαιτίας της απαράδεκτης καθυστέρησης εκ μέρους του δήμου να εξασφαλίσει τη λειτουργία του μετακινώντας το προκάτ, διότι το μηχάνημα μεταφοράς βρίσκεται στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Μεγάλες και οι ευθύνες της Β΄Διεύθυνσης Π.Ε. που ενώ γνώριζε τον αριθμό των μαθητών δε φρόντισε να πιέσει ώστε να εξασφαλιστεί η σχολική στέγη.

Δε μπορούμε να δεχτούμε το 2023 να κλείνουν τμήματα επειδή δεν υπάρχει χώρος για να στεγαστούν και οι δημοτικές αρχές διαχρονικά φέρουν την ευθύνη. Κανένας δεν αναρωτιέται άραγε τώρα αν οι γονείς θα αναγκαστούν να απουσιάζουν από την εργασία τους για να είναι μαζί με τα παιδιά τους; Πόσο χώρο πια θα συνεχίσουν να καταλαμβάνουν τα προκάτ στον αύλειο χώρο του 9ου Νηπιαγωγείου; (Ήδη στεγάζεται και το προκάτ του 5ου Νηπιαγωγείου). Αντί να έχουν οι αρμόδιοι στο νου τους περισσότερους ελεύθερους χώρους όλο και τους μειώνουν!!

–      Απαιτούμε από τον δήμο να εξασφαλίσει άμεσα χώρο για να λειτουργήσει το τμήμα του 9ου Νηπιαγωγείου Ν.Ηρακλείου

–      Οι εργασίες να μη γίνουν σε ώρα σχολικού ωραρίου θέτοντας σε κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού

–      Να χτιστούν τώρα νέα σχολικά κτήρια στους ήδη δεσμευμένους χώρους του δήμου Ηρακλείου και να δεσμευτούν και νέοι.