Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης”: Την Παρασκευή η 23η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου

Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος – Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου

Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με την ευκαιρία της 23ης εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώνει ο Σύλλογος την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία) από τις 9.15′ π.μ. μέχρι τη 1.00′ μ.μ.. το ΔΣ κάνει έκκληση σε όλες και όλους τους αιμοδότες, σε όλες και όλους τους συναδέλφους , ιδιαίτερα αυτή την περίοδο  που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία είναι πολύ λιγότερα, σχεδόν ανύπαρκτα , να συμμετέχουν και να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος που διαθέτουμε και να προπαγανδίσουν τη νέα εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 20/1/2023.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες είμαστε  όλοι  μας.

  1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ για την αιμοδοσία: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ και το ΑΜΚΑ
  2. Για τη διευκόλυνση της αιμοδοσίας και της προσέλευσης  επικοινωνήστε και δηλώστε τη συμμετοχή σας για καλύτερο προγραμματισμό.

(Μάγδα Κατιμερτζόγλου 698 013 3447   –    Θωμάς Καρανίκος 697 701 9790)

  •  Παρακαλούμε τους διευθυντές/-ντριες να ενημερώσουν τους συναδέλφους για  την αιμοδοσία.
  • Υπενθυμίζουμε  τα δικαιώματα του εθελοντή αιμοδότη:  Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται με άδεια από την υπηρεσία στην οποία απασχολείται ο αιμοδότης (2 εργάσιμες ημέρες μετ’ αποδοχών, για το τρέχον ημερολογιακό έτος για τους μόνιμους και για όλο το έτος σύμβασης για τους αναπληρωτές).
  • Καλούμε τους συναδέλφους, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που έχουν τα νοσοκομεία μας. Να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι, είτε στέλνοντας συγγενείς, φίλους, γονείς μαθητών κλπ,  κι ας μην είναι εκπαιδευτικοί.
  • Επισημαίνουμε ότι αν κάποιος συνάδελφος έρθει να δώσει αίμα και για κάποιο λόγο δεν του το επιτρέψει ο γιατρός, θεωρείται  ως  εθελοντική συμμετοχή,  μετρά στον αριθμό των εθελοντών και δικαιολογείται η ημέρα άδειας.