Συμμετέχει ο Σύλλογος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13.00′ στο ΥΠΑΘ – Ανακοίνωση του Δ.Σ.

Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο Σύλλογός μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» από τον Οκτώβριο(18/10) σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της Β΄ Αθήνας (Αμαρουσίου και ΠΕΡΙΚΛΗΣ) και με τη συμμετοχή νεοδιόριστων συναδέλφων απαίτησε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων μας της Ειδικής Αγωγής,  που διορίστηκαν το 2020 μετά από ως και 20 χρόνια ελαστική εργασία και περιήγηση σε όλη τη χώρα καλύπτοντας τις τεράστιες ανάγκες της δημόσιας Ειδικής Αγωγής.

Προχωρήσαμε επίσης σε προειδοποιητική κινητοποίηση (25/11) όταν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή δήλωσε ότι θα γίνει μονιμοποίηση μετά από αξιολόγηση και ως τότε θα αρθούν και όσες διαπιστωτικές πράξεις έγιναν.  

Καλέσαμε και το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα (συνδικαλιστικά αλλά και νομικά), ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η αναίρεση της ανάκλησης όσο και η μονιμοποίηση όλων. Στο κάλεσμα αυτό επιμένουμε και ως Σύλλογος θα είμαστε παρών και μπροστά σε ό,τι χρειαστεί!

Με τη νέα χρονιά συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας, όπως είχαμε προειδοποιήσει, γιατί για μας οι συνάδελφοί μας έχουν με την πολύχρονη δουλειά τους στα σχολεία μας κατακτήσει τη μονιμοποίησή τους, δεν τους χαρίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά και δεν μας χάρισαν τους μόνιμους διορισμούς. Ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και δε θα επιτρέψουμε την αμφισβήτησή τους!   

    

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τους νεοδιόριστους συναδέλφους  ως ομήρους να αποδεχτούν την «αξιολόγησή» τους, προκειμένου να μονιμοποιηθούν,  «εφαρμόζοντας» έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή των νόμων, τους οποίους αδυνατεί να περάσει το υπ. Παιδείας, εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης του κλάδου θα πέσει στο κενό.

 

Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι είναι αιτία πολέμου η οποιαδήποτε επιχείρηση της κυβέρνησης να φέρει νέο, ακόμα πιο επώδυνο σύστημα διορισμού, που θα είναι συνδυασμός κριτηρίων και διαγωνισμού, αντί να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημά μας να καταργήσει τα κριτήρια διορισμού του νόμου Γαβρόγλου (που θυμίζουμε ήταν τότε και προεκλογική της δέσμευση, αλλά ως συνήθως ξεχάστηκε μετά) και να μονιμοποιήσει όλους τους αναπληρωτές! Να μην τολμήσουν να φέρουν τέτοιο έκτρωμα, θα μας βρουν μπροστά τους!

Όλες και όλοι και πρωτίστως οι νεοδιόριστοι στη Συγκέντρωση 13/1στο ΥΠΑΙΘ.

Απαιτούμε   τώρα τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων

 Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με μονιμοποίηση των αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση!