Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης”: Κανένα σχολείο ανοικτό στις 9 Νοέμβρη – Όλοι στην απεργία

|||

|||

          Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

  • Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε γιατί δεν προσαρμοζόμαστε με την αντιλαϊκή πολιτική. Αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε το εισόδημά μας, τη ζωή μας

 

          Καμία ανοχή- Καμία αναμονή ! Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας,  το εισόδημά μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.  Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ , μόνιμη και σταθερή δουλειά, μέτρα κατά της ακρίβειας ,της ανέχειας,  και της καθημερινής ανασφάλειας, που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα τα παιδιά.

 

          Τα τελευταία 12 χρόνια ματώνουμε με τις περικοπές που μας έχουν επιβάλλει εναλλάξ όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς, στις συνολικές ετήσιες απολαβές μας! Ένας νεοδιόριστος/η, χωρίς τέκνα, που δουλεύει για πρώτη φορά στην εκπαίδευση, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009 λάμβανε 1.180 ευρώ.

  • Στις 9 Νοέμβρη υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο

 

          Πίσω από τα μεγάλα καινοτόμα σχέδια της Κυβέρνησης που είναι «ντυμένα» με τον μανδύα του δήθεν αναβαθμισμένου σχολείου κρύβεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Εκπαίδευση! Σχολικά κτίρια ακατάλληλα, τμήματα με 25 και πάνω μαθητές που στοιβάζονται ακόμα και σε κοντέινερ, Ειδικά Σχολεία χωρίς μεταφορά μαθητών και υποδομές με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τα σχολεία τους, με εκπαιδευτικούς – λάστιχο που γυρνούν από σχολείο σε σχολείο, χιλιάδες οι ελαστικά εργαζόμενοι αναπληρωτές, την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς έχει γίνει «μόνιμη» κατάσταση,  καταπατώντας βάναυσα πρώτα απ’ όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και τα δικά μας στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή!

 

  • Στις 9 Νοέμβρη παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε:

 

          Το απέδειξαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας πριν ένα χρόνο, οι 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί, που έβαλαν εμπόδια στην προσπάθεια εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης, που ακόμα και τώρα   βρίσκει σθεναρά εμπόδια από το μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου!

 

         Το αποδεικνύουν οι αγώνες σε μια σειρά εργασιακούς χώρους και κλάδους, όπως στην Cosco, στην e food, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην ΛΑΡΚΟ,  στη Μαλαματίνα, που μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Γαλλία, στη  Μεγάλη Βρετανία, στην Ουγγαρία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι ελπιδοφόροι. Δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είπαν την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός θα γράψει τη δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις.

 

         Το απέδειξαν τα δεκάδες σωματεία της Αθήνας – μεταξύ τους και πολλά εκπαιδευτικά σωματεία – που συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες στο γήπεδο Σπόρτινγκ και αποφάσισαν, σαν μια γροθιά, να συνεχίσουν και κλιμακώσουν τον αγώνα τους μπροστά στην απεργία (9/11)!

 

        Το αποδεικνύουν οι συνάδελφοι μας στη Σαλαμίνα που κατάφεραν μείωση της τιμής του εισιτηρίου για το καραβάκι που συνδέει το Πέραμα με το νησί και συνεχίζουν για τη δωρεάν μετακίνησή τους.  Στον Κορυδαλλό που καταφέρανε  τα σωματεία να προσληφθούν καθαρίστριες πλήρους ωραρίου ενάντια στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής. Στη Μεταμόρφωση που κατάφεραν να καλύψει ο δήμος με δικό του κονδύλι τα αναλώσιμα για τα νηπιαγωγεία. Στην Πετρούπολη και την Καισαριανή, όπου τα σωματεία εκπαιδευτικών μαζί με το συλλόγους Γονέων απέτρεψαν συγχωνεύσεις  τμημάτων. Και πολλά άλλα παραδείγματα! Αυτή τη δύναμη φοβούνται και σέρνουν τους αγωνιστές στα δικαστήρια! Το είδαμε επανειλημμένα να συμβαίνει στον δικό μας τον κλάδο.

 

        Τώρα είναι η ώρα αποφασιστικά να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να κλιμακώσουμε την πάλη μας για:

– 20% αυξήσεις στους μισθούς, άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού, επαναφορά του κλεμμένου Μ.Κ.     2016 – 2017, αφορολόγητο στα 12.000€.

– Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, την ενέργεια, τα καύσιμα.           

– Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.   Έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας.

– Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών σε όλα επίπεδα. Άμεση θεσμοθέτηση 9μηνης άδειας ανατροφής για όλους τους αναπληρωτές/ριες.

– Υπηρέτηση για ένα έτος της οργανικής για τους νεοδιόριστους. Δικαίωμα απόσπασης από την πρώτη χρονιά.

– Εξίσωση του ωραρίου των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων με αυτό  των εκπαιδευτικών. Εξίσωση ωραρίου ανάμεσα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

– Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Διαγραφή χρεών προς ΔΕΚΟ. Γενίκευση των σχολικών γευμάτων.

– Λεφτά για την Υγεία, λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

 

        Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 

       Δυναμώνουμε τον αγώνα για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα μας εξοντώνει, δεν θα μας φορτώνει με περιττά γραφειοκρατικά βάρη, με κουτάκια και αξιολογήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη μόρφωση των μαθητών μας.

 

       Με την ενότητα μας σε κάθε σχολείο, σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων μετατρέπουμε τα σχολεία σε χώρους διεκδίκησης και αγώνα, σπάμε στην πράξη τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

 

       Δεν θα «προσαρμόσουμε» τη ζωή μας στην βαρβαρότητα, όπως μας καλούν οι κυβερνητικοί «φωστήρες». Δεν μπορεί το 2022 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια και στα σχολεία μας !!! Δεν μπορεί το 2022 να βλέπουμε τους μαθητές μας να πεινάνε!!! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε σε κάθε σωματείο, σε κάθε δήμο, σε κάθε σχολείο, τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες.

 

       Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

 

       Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ για να σταματήσει ο αυταρχικός , αντιεκπαιδευτικός και αντιλαϊκός κατήφορος της κυβέρνησης !

Ξεκινάμε αγώνα ζωής και επιβίωσης, αγώνα αξιοπρέπειας για να μπορούμε να ζούμε και να διδάσκουμε σαν άνθρωποι. Κλιμακώνουμε αυτόν τον αγώνα με όλα τα μέσα.

 

       ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30  Π.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ