Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης”: Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας – Όλοι στη συγκέντρωση στο Εφετείο

|||

|||

         Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Στις 7 Οκτώβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο όπου χιλιάδες λαού διαδήλωναν, φωνάζοντας με μια φωνή να κλειστούν στη φυλακή οι δολοφόνοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση όπου οι δρόμοι πλημμύρισαν και εκεί συναντήθηκαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, οι μετανάστες αλιεργάτες που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις,   οι δικηγόροι που επί χρόνια ολόκληρα που κράτησε η δίκη ήταν εκεί καθημερινά για να αναδείξουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και αυτό πηγάζει από τη ναζιστική της ιδεολογία. Τη μέρα εκείνη θα δώσει και την κατάθεση της η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό!

 

         Την απόφαση να καταδικαστούν ως εγκληματίες πανηγύρισε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, γνωρίζοντας όμως πως δεν ξεμπερδέψαμε μια για πάντα μαζί τους και πως μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και θα το κάνει πράξη, να στείλει στον αγύριστο τη φωλιά που τους επωάζει.

 

        Είναι χαρακτηριστικό πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια, ενώ κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Ταυτόχρονα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οδήγησε παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, να πέσουν όλοι τους στα “μαλακά” και αρκετοί από αυτούς μάλιστα να αποφυλακιστούν πριν καν χρονίσουν στη φυλακή.

 

        Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της Αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο, η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

       Ένα πράγμα να χωνέψουν καλά στο μυαλό τους. Σήμερα που μας καλούν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε ή να υποταχτούμε για να ζήσουμε, το ζωνάρι δεν θα το σφίξουμε άλλο. Πιο συλλογικά και πιο οργανωμένα παλεύουμε για να φουσκώσει ένα πανελλαδικό ποτάμι αγώνα κι ενιαία και συντονισμένα να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε ανάσες, τη ζωή και το δίκιο μας.

 

       Ειδικά οι εκπαιδευτικοί που έχουμε το ιδιαίτερο καθήκον της διαπαιδαγώγησης και της επαφής της νεολαίας με τη σωστή πλευρά της ιστορίας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει το δηλητήριο του φασισμού στη συνείδηση και τα μυαλά της. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις μορφές μαθήματος για να μάθουν οι μαθητές μας τις θηριωδίες που έχουν διαπράξει τα φασιστικά καθεστώτα, τον αγώνα που ανέπτυξε οργανωμένα ο ελληνικός λαός για να απελευθερωθεί την περίοδο της κατοχής, τον ρόλο που έπαιξε η φασιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης από το 2012 και μετά.

 

       Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε μαζικά το “παρών” έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ. Είναι απαίτηση του λαού μας να μείνουν για πάντα στη φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία.