Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης”: Αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών- παρωδία στη Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

|||

|||

          Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

 

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

4289

ΨΗΦΙΣΑΝ

 

ΠΥΣΠΕ

1200

ΑΠΥΣΠΕ

1187

ΚΥΣΠΕ

1122

 

 

         Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

         Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, είναι συντριπτική  η ΑΠΟΧΗ των συναδέλφων στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας από τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές του Υπουργείου Παιδείας, που έφτασε στο  72% και στην οποία είχαν καλέσει οι 3  Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της περιοχής. Στην ουσία ψήφισε το 28%, ποσοστό που είναι ενδεικτικό της εκκωφαντικής απάντησης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο και σε όσους τους στήριξαν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδίαΤο ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής αποδεικνύει ότι οι «ψευτο-αιρετοί» που θα προκύψουν δεν έχουν την νομιμοποίηση του κλάδου!

 

        Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη σε όλους αυτούς που σε κάθε κρίσιμη στιγμή «αδειάζουν» τον κλάδο, στηρίζουν με τη στάση τους την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Σε αυτούς που ακύρωσαν στην πράξη τις εκλογές, οι οποίες αποδείχτηκαν  παρωδία. Σε όσους με αξιοπρέπεια δεν υπέκυψαν σε πιέσεις και διεκδικούν με τη στάση τους εκλογές δια ζώσης (αυθεντικές) και  δημοκρατικές που εξασφαλίζουν το αδιάβλητο, τη μυστικότητα της ψήφου, και τις συλλογικές διαδικασίες. Όσους  στάθηκαν όρθιοι μέσα από τα σωματεία τους, για να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τη ζωή και τη δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

 

       Το μεγάλο ποσοστό  αποχής πανελλαδικά ( 67% με 68% στο ΚΥΣΠΕ και 65% στα ΠΥΣΠΕ)στις ηλεκτρονικές είναι η καλύτερη απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ.  Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά μεγαλύτερη σημασία γιατί υπερασπιστήκαμε την λειτουργία των σωματείων μας με ζωντανές και μαζικές διαδικασίες, κόντρα στην προσπάθεια γενίκευσης του νόμου-έκτρωμα του Χατζηδάκη σε όλες τις διαδικασίες των σωματείων! Με την στάση μας εναντιωθήκαμε στην προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των σωματείων μας, στην επιβολή νόθων και διάτρητων διαδικασιών , στην απόπειρα να λυγίσουν έναν κλάδο εργαζομένων που δίνει καθημερινά μάχες απέναντι στην πολιτική που υποβαθμίζει τη μόρφωση των μαθητών και ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των εργαζομένων.

 

       Τεράστια είναι η ευθύνη του ΔΣ της ΔΟΕ και των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλούσαν σε συμμετοχή!  Φάνηκε πως προσπάθησαν πολύ ώστε να γίνουν αυτές οι εκλογές! Ουσιαστικά όμως «ηττήθηκαν» παρόλο που μέχρι την τελευταία στιγμή πάλευαν με μηχανισμούς, μεθοδεύσεις, τηλεφωνήματα, πιέσεις, ειδικά στη Β΄ Αθήνας, όπως έχουμε καταγγείλει. Ας το σκεφτούν καλά όσοι έτρεξαν πρόθυμοι να υλοποιήσουν τη βούληση της κυβέρνησης και της Κεραμέως. Ήδη ο κλάδος βγάζει συμπεράσματα για τη στάση τους!!

 

       Οι εκπαιδευτικοί 48 Συλλόγων και  37 ΕΛΜΕ καθώς και 4 Σωματείων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού καταγγείλαμε τις αντιδημοκρατικές, αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, την προσπάθεια εφαρμογής αντεργατικών τερατουργημάτων,  σε μια περίοδο που εντείνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική  και γενικότερα η επίθεση στους εργαζόμενους. Αποδείξαμε ότι με παρακαταθήκη τους αγώνες μας μπορούμε να «τσαλακώσουμε» στην πράξη αντιλαϊκούς και άδικους νόμους και αποφάσεις,  ώστε να επανέλθουν διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα εκλέγονται πραγματικοί, γνήσιοι αιρετοί, που θα εκφράζουν τον κλάδο και τα σωματεία και όχι ενός αιρετού παράγοντα και προέκταση της διοίκησης. 

 

Κλιμακώνουμε μαζικά με την απεργία της 9ης  Νοέμβρη για να μην πληρώνουμε  μόνο εμείς και συνεχίζουμε δυναμικά με το κεφάλι ψηλά!

Δε λυγίζουμε, δεν υποχωρούμε, στις 9 Νοέμβρη απεργούμε!

Παίρνουμε τη ζωή στα δικά μας χέρια!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ  στο απεργιακό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.