Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης”: Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών εκπαιδευτικών του Κολόμπους

|||

|||

         Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς στην πρωτεύουσα του Οχάιο, Κολόμπους που προχωρούν σε μαζική απεργία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης.

 

        Οι 5.000 εκπαιδευτικοί του Κολόμπους ψήφισαν σε ποσοστό 94% εναντίον της πρότασης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για μηδενικές αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς, μη προσλήψεις δασκάλων για Καλλιτεχνικά, Γυμναστική αλλά και μη παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διδασκαλίας, μαθητές ανά αίθουσα κ.ά. και ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις στις 22 Αυγούστου. Η απεργία αυτή είναι η πρώτη απεργία εκπαιδευτικών στο Οχάιο από το 1975 και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

(Στιγμιότυπα εδώ https://youtu.be/WD9sYIreoI4 )

               

        Τη στιγμή που οι κυβερνήσεις παρέχουν εκατομμύρια επιδοτήσεων και χορηγιών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια ώρα υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των παιδιών του λαού, παγώνουν ή μειώνουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών και δε διασφαλίζουν τις αναγκαίες συνθήκες για την μόρφωση των μαθητών.

 

        Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και εμείς οι εκπαιδευτικοί υπηρετούμε τη μόρφωση των παιδιών του λαού με ευσυνειδησία και βαθιά επίγνωση του ρόλου μας!

 

        Ο Σύλλογός μας στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών του Κολόμπους και στέκεται στο πλευρό τους στον μεγάλο αγώνα τους.