Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου: Τα αποτελέσματα των εκλογών μας θέτουν νέα καθήκοντα

Την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος για τον Δήμο Περιστερίου κάνει από τη δική της σκοπιά η Δημοτική Παράταξη που επισημαίνει τόσο την αυξημένη αποχή των ψηφοφόρων όσο και τη νέα εκλογή Παχατουρίδη,αλλά και τη δική της ενίσχυση σε ψήφους και ποσοστό – Ανακοίνωση

Από τη Δημοτική Παράταξη “Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτώβρη στο δήμο Περιστερίου παρουσιάζονται από την διοίκηση Παχατουρίδη αλλά και τα μέσα ενημέρωσης ως μια σαρωτική νίκη Παχατουρίδη και των δυνάμεων που τον στήριξαν καθώς επίσης και ως επιβράβευση της πολιτικής που ασκήθηκε στο Δήμο τα τελευταία χρόνια.

Πίσω από αυτή την επίπλαστη εικόνα επιχειρείται έντεχνα να κρυφτεί κάτω από το χαλί ένα υπόκωφο κύμα διαμαρτυρίας και απογοήτευσης απέναντι στη Διοίκηση Παχατουρίδη που εκφράστηκε κυρίως με την εκτίναξη της αποχής σε πρωτοφανή επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή στις εκλογές από το 58,35% και 65802 ψηφοφόρους το 2019 έπεσε στο 42,39% και 47238 ψηφοφόρους, δηλαδή μείωση της συμμετοχής κατά 16% και κατά 18.000 λιγότερους ψηφοφόρους.

Επίσης ο συνδυασμός Παχατουρίδη και όσοι τον στήριζαν (συνδυασμοί Καποτά, Καλαντώνη κλπ) είχαν μια δραματική μείωση σε αριθμό των ψήφων  αφού έχασαν αθροιστικά πάνω από 15000 ψήφους.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου είχε εντοπίσει αυτές τις διεργασίες που συντελούνται στο Περιστέρι επιδιώκοντας να διαμορφωθεί ένα ριζοσπαστικό αγωνιστικό μέτωπο που θα επιχειρήσει να αντιπαρατεθεί στην σημερινή διοίκηση του Δήμου και θα δώσει διέξοδο σε ένα σημαντικό τμήμα του Περιστεριώτικου λαού που ασφυκτιά από την σημερινή κατάσταση.

Η σταθερή άρνηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για συμπόρευση με οποιαδήποτε άλλη αγωνιστική δημοτική κίνηση περιόριζε σημαντικά την συγκρότηση αυτού του αγωνιστικού μετώπου.

Αντίθετα η θετική κατάληξη των συζητήσεων με την Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για την συγκρότηση ενός κοινού αγωνιστικού ψηφοδελτίου μαζί με την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου και άλλους ανένταχτους αγωνιστές έδωσε την δυνατότητα να εκφραστεί έστω και ένα μικρό μέρος αυτής της δυσαρέσκειας αφού το ψηφοδέλτιο αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του.

Παρ όλα αυτά το μεγαλύτερο μέρος της δυσαρέσκειας διοχετεύτηκε στην αποχή λόγω και της απουσίας ενός μεγάλου μετώπου των αγωνιστικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ορατή εναλλακτική απέναντι στη διοίκηση Παχατουρίδη. Το γεγονός αυτό μας απασχολεί ιδιαίτερα και θέτει νέα καθήκοντα για την αντιμετώπισή του.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη διεύρυνσης αυτού του αγωνιστικού μετώπου προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις, που θα σταθούν απέναντι στην πολιτική που ασκεί η Διοίκηση Παχατουρίδη  και στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση μαζί με το υπόλοιπο νεοφιλελεύθερο μπλοκ.

Διεκδικούμε:

·       Nα δημιουργηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

·       Να δημιουργηθούν νέοι χώροι πραγματικού πρασίνου με την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων.

·       Να σταματήσει η διαχείριση των απορριμμάτων μέσα στο χώρο του άλσους.

·       Να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη μέσα στον οικιστικό ιστό κέντρων διασκέδασης με μεγάλη ηχορύπανση.

·       Να σταματήσει η πραγματοποίηση μεγάλων φαραωνικών έργων και να δοθεί προτεραιότητα στις γειτονιές.

·       Να δοθεί προτεραιότητα στην στήριξη και ανάπτυξη των υπηρεσιών παιδείας και υγείας.

·       Να στηριχθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας.

·       Να σωθούν τα σπίτια των συμπολιτών μας από τα κοράκια που τα διεκδικούν μέσω των πλειστηριασμών.

Η συνεργασία με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί όχι μόνο για αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες αλλά και για να οργανωθεί και να ενισχυθεί ένα κίνημα αντίστασης απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Ταυτόχρονα η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες που παρουσίασε την προηγούμενη περίοδο προχωρά στην ανασυγκρότησή της προκειμένου πιο αποτελεσματικά να συμβάλει στην ανάδειξη και διεκδίκηση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος και ο Περιστεριώτικος λαός.