Ρένα Δούρου: Το σκάνδαλο Μητσοτάκη βλάπτει τη Δημοκρατία και την ανάπτυξη της χώρας

|||

|||

        Η επιτελική διακυβέρνηση καταρρέει εκθέτοντας διεθνώς τον τόπο – Συνέντευξη της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής στο ρ/σ «Στο Κόκκινο»

 

       “Ζούμε μια πρωτόγνωρα ζοφερή εποχή, ζούμε το παρακράτος της Μαξίμου ΑΕ, ένα σύστημα ανομίας που πλήττει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και καταβαραθρώνει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας Στο Κόκκινο και τη δημοσιογράφο, Βούλα Κεχαγιά, προσθέτοντας ότι ο “κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος όσο δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και δεν παραιτείται από τη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε και συνεχίζει να κρατά τα ηνία της ΕΥΠ”.

 

       “Δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας ούτε υπόθεση πολυτελείας την ώρα που οι συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα στοιχειώδη την ώρα που δεν ξέρουν πως θα ζεστάνουν τα σπίτια τους ενόψει του χειμώνα εξαιτίας της ακρίβειας Μητσοτάκη.

 

       “Η αίσθηση της σήψης, όπως έγραψαν και οι Νιού Γιόρκ Τάιμς και μάλιστα στην καρδιά της εξουσίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, αποπνέει την αίσθηση ενός παρακράτους, μιας οργανωμένης ανομίας. Ο λαός μας ορθά λέει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Η αίσθηση της ανασφάλειας δικαίου που δημιουργείται όταν πλέον το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ περιγράφουν τον τόπο ως χώρο ανομίας, όπου η κυβέρνηση παρακολουθεί πολιτικούς της αντιπάλους και δημοσιογράφους, είναι τέτοια που διώχνει σοβαρούς επενδυτές και απομακρύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πλέον βοά ο τόπος, βοά η Ευρώπη, βοούν οι ΗΠΑ, βοά ο κόσμος για το σκάνδαλο Μητσοτάκη που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του τόπου”.

 

       “Η κυβέρνηση κατ’ ουδένα τρόπο δεν ενδιαφέρεται για τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Εκείνο που θέλει πάση θυσία είναι να βγει λάδι ο κ. Μητσοτάκης και να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο.

 

      “Οι σημερινοί κυβερνώντες είναι γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας και δεν ορρωδούν προ ουδενός αφού έφθασαν στο σημείο να παρακολουθούν πολιτικούς τους αντιπάλους και δημοσιογράφους. Πανικόβλητος ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει σε φθηνούς αντιπερισπασμούς, εκτοξεύει ύβρεις κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όμως γνωρίζει και γνωρίζουμε ότι οι μέρες του στην διακυβέρνηση της χώρας είναι μετρημένες. Η επιτελική διακυβέρνηση καταρρέει με τον πάταγο ενός σκανδάλου που εκθέτει διεθνώς τον τόπο”.

 

     Η ίδια παρατήρησε ότι η προσπάθεια απομείωσης και ισοπέδωσης της κριτικής προς την κυβέρνησης από τους εκπροσώπους της δεν εκπλήσσει γιατί είναι μια “πάγια τακτική που έχει ξεκινήσει από την αποφράδα 8η Ιουλίου 2019 και που σήμερα κορυφώνεται με την καταπάτηση του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων στην πατρίδα μας”.

 

      Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφασίσει την κοινωνία

 

     “Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφασίσει την ελληνική κοινωνία μέσα από τους ανθρώπους που τα τελευταία τρία χρόνια αναλαμβάνουν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα”. Η Ρ. Δούρου παρατήρησε ότι “μια σειρά δημοσιογράφων που σήμερα έχουν βρεθεί σε αμειβόμενες θέσεις επειδή στο παρελθόν, είχαν προσφέρει υπηρεσίες στον Μητσοτάκη, όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και δεν σεβόταν την δημοκρατία προκειμένου να πλήξει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα”. “Ανέβηκε στην εξουσία αλλά σήμερα έχει ρίξει στα Τάρταρα την πατρίδα μας”.

 

     “Λίγο ενδιαφέρει το που θα βρεθεί ο κ. Μητσοτάκης, αν θα πάει σε ένα από τα σπίτια του ή σε μια ευρωπαϊκή θέση, το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταρράκωση των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από πολιτικές που είτε αφορούν την υγεία είτε την παιδεία ή την ενέργεια”.

 

     “Κανείς δεν αρνείται ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δοκιμάζονται από ενεργειακή κρίση. Στην Ελλάδα όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει στρατόπεδο. Και αυτό δεν είναι τα νοικοκυριά. Αλλά οι εταιρίες του καρτέλ της ενέργειας με πρώτη πρώτη τη ΔΕΗ, που πλέον, μετά την ιδιωτικοποίησή της, λειτουργεί με όρους αγοράς και πρωτοστατεί στο ράλι ανόδου των τιμών”

 

      “Για αυτό και λέμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να φύγει από έναν πολιτικό ρεβανσισμό αλλά γιατί σε όλους τους τομείς πήγε τον τόπο πίσω”, αναφέροντας τα παραδείγματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, του φιάσκου της απολιγνιτοποίησης.