Βάζουν πυροσβέστες και στρατιωτικούς στα ασθενοφόρα

Την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με πυροσβέστες και στρατιωτικούς ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Σήμερα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Τα «μεικτά πληρώματα» προωθεί ο πρωθυπουργός και το Υπουργείο Υγείας για την αναπλήρωση των τεράστιων – όπως φαίνεται – κενών στο ΕΚΑΒ, μετά από τέσσερα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση. Εντύπωση βέβαια προκαλεί η ένταξη των στελεχών της πυροσβεστικής σε αυτόν τον σχεδιασμό, στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου.

Φυσικά το μεγαλύτερο ζήτημα είναι αν έχουν την απαραίτητη κατάρτιση για να στελεχώσουν τα ασθενοφόρα. Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από τους υγειονομικούς και τους πυροσβέστες είναι αρνητικές και αναδεικνύουν τους κινδύνους αυτής της απόφασης της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πρόκειται για προσωρινή λύση, ώστε να αποφευχθούν τα τραγικά περιστατικά του προηγούμενου διαστήματος, όπου άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας ασθενοφόρο. «Προφανώς αυτό δεν είναι υποκατάστατο για τη μόνιμη παρέμβαση την οποία πρέπει να κάνουμε στο ΕΚΑΒ, για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση», τόνισε.

Παρά την επισήμανση αυτή ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα προσλήψεων ούτε για τα νοσοκομεία ούτε για το ΕΚΑΒ. Φυσικά εκκρεμούν οι προγραμματικές δηλώσεις, που ξεκινούν την Πέμπτη, όπου αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία.