Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα – Εκδόθηκε 112

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα, ενώ εκδόθηκε μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία, καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό και οι αναθυμιάσεις από τα καιόμενα πλαστικά είναι ιδιαίτερα τοξικές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών στην Ριτσώνα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη θέση Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων, στην Εύβοια.

Η φωτιά, που ξεκίνησε κάτω από άγνωστες συνθήκες, πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε άμεσα ολόκληρες τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στις τοπικές αρχές αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα, με 26 πυροσβέστες και 10 οχήματα να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ στη μάχη έχει ριχτεί και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, απαραίτητο για την προσέγγιση των φλεγόμενων εγκαταστάσεων σε μεγάλο ύψος.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πήραν μήνυμα του 112, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επικίνδυνοι καπνοί στην περιοχή Αυλίδας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα.».

Η βιομηχανική περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικίες, γεγονός που εντείνει την ανάγκη για αυξημένη επιφυλακή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο με εύφλεκτα υλικά, γεγονός που εξηγεί την ταχύτητα εξάπλωσης και την ένταση της φωτιάς.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη πυρκαγιά που ξεσπά σε εργοστάσιο πλαστικών μέσα σε λίγες ημέρες. Είχε προηγηθεί πυρκαγιά σε εργοστάσιο, στη ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων.