“Πυρ και μανία” οι κάτοικοι κατά του Τάσου Μαυρίδη

||||||

||||||

..
..
..

Δεύτερη φορά σε ένα μήνα οι κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πήραν την κατάσταση στα χέρια και εισέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο επιβάλλοντας να συζητηθούν τα προβλήματα τους. Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Ο Δήμαρχος, όμως, αποχώρησε από την αίθουσα και συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Η πόλη βρωμάει. Πρώτη φορά βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση”

Βασικό θέμα των κατοίκων είναι η κατάσταση με την καθαριότητα της πόλης. Όπως σχολιάστηκε από πολλές τοποθετήσεις τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα, τα σκουπίδια δε μαζεύονται ενώ κάτοικος της Κάτω Πεύκης χαρακτήρισε την γειτονιά της ως χωματερή. Αντίστοιχα κάτοικος του Ηλιακού Χωριού τόνισε πως η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από τη δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστική της κατάστασης η παρακάτω δήλωση:

“Ζω στα όρια με άλλο Δήμο και η κατάσταση με την καθαριότητα είναι απίστευτη. Αν κοιτάξει κανείς τον δρόμο καταλαβαίνει πού αρχίζει ο ένας Δήμος και πού ο άλλος!

Τάσος Μαυρίδης: Πράγματι η κατάσταση δεν είναι καλή

Το παραπάνω παραδέχτηκε κατά κάποιο τρόπο ο Δήμαρχος λέγοντας πως δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Σημείωσε, όμως, πως “κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή”.

Άλλοι κάτοικοι, μάλιστα, έκρουσαν και τον κώδωνα του κινδύνου για την εγκατάλειψη των δασών και τις πυρκαγιές. Όπως σχολίασαν, τα άλση της πόλης είναι παρατημένα με πολλά πεσμένα κλαδιά και χόρτα. “Πολλά παρατημένα χόρτα. Ένας να αφήσει τσιγάρο θα πιάσουμε φωτιά” δήλωσε χαρακτηριστικά μία δημότισσα. “Το χειρότερο είναι στο δάσος Κάρδαρη. Παράνομες επεκτάσεις, ανοίγουν δρόμοι, κόβονται δέντρα. Είναι ο πνεύμονας της Πεύκης και τον έχετε παρατήσει” πρόσθεσε.

Σφοδρά “πυρά” για την Κύμης

Έντονη κριτική δέχτηκε ο Τάσος Μαυρίδης για τους χειρισμούς του στο θέμα. Οι κάτοικοι εξήγησαν πως και πλήττονται πολλές ιδιοκτησίες και ξεκινάει το έργο χωρίς να έχουν αποφασιστεί τα αντισταθμιστικά έργα, που θα αναπληρώσουν τον χαμένο ελεύθερο χώρο και το πράσινο. “Επί Δημαρχίας Κωνσταντινίδη έλεγε <<θα βάλω το κορμί μου μπροστά για να μη γίνει ο δρόμος πάνω και χαλάσουμε την περιοχή>>. Τώρα καταφέρνουμε να φτιάξουμε τον δρόμο από κάτω και να χαλάσουμε και την περιοχή.” ανέφερε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος.

 

Αρνητικά σχολιάστηκε και η έλλειψη διαβούλευσης σε σχέση με τη διάνοιξη της Κύμης με τους κατοίκους να ζητούν συνάντηση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή αλλά και τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου ώστε να ενημερωθούν και να συζητήσουν διεξοδικά. Αναφορά έγινε και στην καθυστέρηση του Δημάρχου να λάβει τα σχέδια για το έργο και όλες τις σχετικές μελέτες.

Κυκλοφοριακό χάος

Αρκετοί δημότες αναφέρθηκαν στα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης περιγράφοντας μία αρκετά επικίνδυνη κατάσταση. Κάτοικος επί της Καζαντζάκη πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή με τα φορτηγά να κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη. “Αυτοκίνητα κλείνουν την είσοδο και δεν μπορούμε να περάσουμε το καροτσάκι με το παιδί μας” σημείωσε ενώ τόνισε πως “ ήμουν εδώ το 19 με 40 υπογραφές για αίτημα σχετικά με προβλήματα μας και το κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή”. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση κι έτσι αγανακτισμένος αναρωτήθηκε: “Όταν καταθέτουμε ένα υπόμνημα/αίτημα δεν το κοιτάει κανένας; Δεν ντρέπονται;” Άλλος δημότης αναρωτήθηκε εάν η Καζαντζάκη είναι πεζόδρομος ή δρόμος. “Εάν είναι δρόμος γιατί δεν έχουμε πεζοδρόμια; Εάν δεν είναι δρόμος γιατί περνάνε αυτοκίνητα;” συνέχισε.

 

2 φωτο από το προφίλ της κ. Μαρίτας Κουρούπη

 

 Δείτε ακόμα: JP Morgan: Έρχεται παγκόσμιος οικονομικός “τυφώνας” (video)