Ψυχάλης:Να συζητηθούν προ ημερησίας το θέμα του Ηλιακού Χωριού και της δημιουργίας αθλητικών υποδομών πινγκ πονγκ

|||

|||

           Από το γραφείο τύπου της παράταξης «Δήμος Μπροστά+» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Δύο σημαντικά θέματα κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με το αίτημα να συζητηθούν πριν από την ημερήσια διάταξη, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

 

         Συγκεκριμένα, ο κ. Ψυχάλης ζήτησε να τεθούν προς συζήτηση τα κάτωθι θέματα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης μέτρων ανάπτυξης του Ηλιακού Χωριού» και «Δημιουργία υποδομής για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης», τα οποία κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά για την πόλη μας και αφορούν όλους τους δημότες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις:

 

Α) Συζήτηση και λήψη απόφασης μέτρων ανάπτυξης του Ηλιακού Χωριού

 

       «Το Ηλιακό Χωριό αποτελεί ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών, κοινόχρηστων χώρων, αλλά και χώρων πρασίνου. Στο Ηλιακό Χωριό εδώ και πολλά έτη δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίες επενδύσεις, ούτε έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων και του πρασίνου. Όχι μόνο η πλατεία Γκαίτε, αλλά και οι υπόλοιποι κοινόχρηστοι χώροι έχουν ανάγκη από παρεμβάσεις. Συνεπώς, απαιτείται η λήψη απόφασης με σκοπό την ανάληψη υποχρέωσης – δέσμευση πίστωσης:

  1. Εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της Πλατείας Γκαίτε και του περιβάλλοντος χώρου
  2. Ανάληψη υποχρέωσης – δέσμευση πίστωσης που αφορά την περιοδική συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων και του πρασίνου
  3. Ανάληψη υποχρέωσης – δέσμευση πίστωσης που αφορά την επέκταση του δικτύου χαμηλού φωτισμού και αλλαγή των καμένων λαμπών

 

       Τονίζεται δε, ότι απαιτείται η ανάπτυξη διαλόγου με το «Σύλλογο Κατοίκων Ηλιακού Χωριού» σε περιοδική βάση, όπως επίσης και διεξαγωγή τουλάχιστον μίας θεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά το Ηλιακό Χωριό κάθε έξι μήνες. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι απαιτείται η συμμετοχή των κατοίκων Ηλιακού Χωριού στην Επιτροπή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διάνοιξης της Λ. Κύμης, καθώς οι επιπτώσεις του εν λόγω έργου στο Ηλιακό Χωριό, είναι σημαντικές».

 

Β) Δημιουργία υποδομής για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

 

      «Η επιτραπέζια αντισφαίριση (table tennis) αποτελεί ολυμπιακό άθλημα, με αναγνωρισμένη ομοσπονδία από την Ελληνική πολιτεία. Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δραστηριοποιούνται ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με επιτυχίες σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι προπονητές των τοπικών ομάδων συμμετέχουν και στην εθνική ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αθλητών τοπικών ομάδων και προπονητών που συμμετείχαν προσφάτως σε διεθνή τουρνουά.

 

      Μέχρι σήμερα οι αθλητικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης γίνονται «επαίτες» στην εκάστοτε δημοτική αρχή, έτσι ώστε να παραχωρηθεί χώρος πραγματοποίησης των προπονήσεων, τόσο σε σχολικές υποδομές, ή άλλες εγκαταστάσεις.

 

      Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ώριμη πρόταση για την δημιουργία χώρου διεξαγωγής αγώνων και προπονήσεων επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ – πονγκ) δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, ως στιγμής, ακόμα και έπειτα από την υποβολή ώριμων προτάσεων από αθλητικά σωματεία.

 

      Απαιτείται η λήψη απόφασης με σκοπό την δημιουργία κλειστού χώρου που θα χρησιμοποιείται και από τις αθλητικές ομάδες που αναπτύσσουν το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

 

      Απαιτείται η συνεργασία με το σύνολο των αθλητικών ομάδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες παθογένειες, καθώς επίσης και η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

      Απαιτείται η έναρξη του διάλογου για την δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, τόσο για τον μαζικό αθλητισμό, όσο και για την δίκαιη και ισότιμη υποστήριξη των αθλητικών σωματείων.

 

      Απαιτείται η λήψη απόφασης που θα δεσμεύσει πόρους με σκοπό την πραγματοποίηση επικαιροποιημένης μελέτης για την δημιουργία αθλητικής εγκατάστασης επιτραπέζιας αντισφαίρισης».

 

      Θεωρούμε αυτονόητο ότι η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα πράξει ως οφείλει και θα κάνει δεκτό το αίτημα της παράταξής μας για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων κατά τη συνεδρίαση του προσεχούς δημοτικού συμβουλίου.