Ψήφισμα του Δικτύου Γυναικών υπέρ των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ν.Φ – Ν.Χ.

Ψήφισμα που κατέθεσε το Δίκτυο Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας υπέρ των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δικτύου Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, καθώς και το ψήφισμα που υιοθετήθηκε είναι τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας τάσσεται στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων Τεμπών, με συντριπτική πλειοψηφία.

Στην συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου του 2024 υπερψηφίστηκε ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε από το Δίκτυο Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας συντάσσεται με τους πολίτες της χώρας που δείχνουν με έναν ακόμη τρόπο την υποστήριξή τους στον Σύλλογο Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Συμμετέχει στη συσπειρωμένη διαδικτυακή προσπάθεια να μην θαφτεί η τραγωδία των Τεμπών. Μια προσπάθεια η οποία έχει στόχο να ασκήσει πίεση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αναθεώρηση του συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας. Στο πλαίσιο αυτό συνυπογράφει το Διαδικτυακό ψήφισμα που μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τις υπογραφές 1348059 και καλεί όλους τους δημότες να το στηρίξουν“.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

Αισθανόμαστε την υποχρέωση, ως Δίκτυο Γυναικών, να ευχαριστήσουμε έναν προς έναν προσωπικά τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν και απέδειξαν με την στάση τους αυτή, ότι στην πραγματική κοινωνία και στα προβλήματά της δεν χωρούν κομματικές ή παραταξιακές σκοπιμότητες αλλά συνοχή και συνεργασία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ είναι:


ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνος
ΓΟΥΛΑΣ Αλέκος
ΠΡΑΤΣΗΣ Ιωάννης
ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Ηλίας
ΠΑΝΟΡΓΙΑΣ Αναστάσιος
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Βασίλης
ΚΕΛΙΔΗΣ Γιώργος
ΑΜΠΑΤΖΗ Σοφία
ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ευαγγελία
ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ Δημήτριος
ΔΡΕΠΑΝΙΑ Ελένη
ΔΙΑΓΟΥΜΑΣ Εμμανουήλ
ΒΟΥΡΟΣ Ιωάννης
ΤΑΦΑΣ Ηλίας
ΑΙΒΑΖΗΣ Γιάννης
ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ Μιχάλης
ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ Νίκος
ΓΚΟΥΜΑ Δανάη- Εύα
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Γιάννης
ΓΕΩΡΓΑΜΛΗΣ Λύσανδρος
ΚΑΡΑΒΙΑΣ Γιώργος
ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Γιάννης
ΤΖΕΛΗΣ Γιάννης


(Σ.Σ Ο κ. Γατσούλης απουσίαζε και ο Δήμαρχος δεν ψηφίζει. Ψηφίζουν μόνο οι δημοτικοί Σύμβουλοι)