Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους εργαζόμενους του Συλλόγου “Βύρων” από τον Σ.Ε.Π.Ε. “Γ. Σεφέρης”

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους εργαζόμενους του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση “Βύρων” εξέδωσε ο Σ.Ε.Π.Ε. “Γ. Σεφέρης”. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι – μέλη του Συλλόγου διώκονται μετά από μήνυση της εργοδότριας του “Μουσείου Πειραμάτων”, με ανυπόστατες κατηγορίες και με επίκληση ανυπόστατων και ψευδών γεγονότων, όπως αναφέρει το ψήφισμα του Σ.Ε.Π.Ε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – ψήφισμα συμπαράστασης του Σ.Ε.Π.Ε. “Γ. Σεφέρης” έχει ως εξής:

Με το παρόν ψήφισμα θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους Ελπίδα Νασιοπούλου, Γιάννη Κοτζαμπάση, πρόεδρο και γραμματέα του Δ.Σ., και στη Δ.Θ. εργαζόμενη και μέλος του σωματείου “Βύρων”-Σύλλογος Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Αττικής, καθηγητές οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι από την εργοδότρια του “Μουσείου Πειραμάτων”, με ανυπόστατες κατηγορίες και με επίκληση ανυπόστατων και ψευδών γεγονότων.

Κι όλα τούτα γιατί το σωματείο και η διοίκησή του, διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη απόλυση της Δ.Θ., που ήλθε ως απάντηση της εργοδότριας στην άρνηση της εργαζόμενης να συμφωνήσει σε αύξηση των ωρών εργασίας της στο “Μουσείο Πειραμάτων”, λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεών της. Όλα τούτα διότι, προέβησαν σε νόμιμη και εντός των πλαισίων της συνδικαλιστικής δραστηριότητας διαμαρτυρία, αφού σε επανειλημμένες προσπάθειες του σωματείου να συναντηθεί με την εργοδότρια συνάντησαν την άρνησή της, με ανακοινώσεις και παραστάσεις που περιελάμβαναν τα γνωστά προβλήματα του κλάδου εν γένει. Η διατύπωση των παγίων προβλημάτων του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης μετονομάστηκε από την εργοδότρια ως συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, κλπ. Διαμαρτυρία ένεκα της οποίας, κατηγορούνται για δήθεν φθορές της ιδιοκτησίας της εργοδότριας, που διαπιστώθηκαν ένα χρόνο αργότερα!

Με τέτοιες πρακτικές επιχειρείται η επιβολή σιωπής και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αφού όποιος αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου δυσφημεί. Όποιος διαμαρτύρεται ή διεκδικεί κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος με το μισό ποινικό κώδικα.

Συνάδελφοι, στο πρόσωπο των τριών εργαζομένων, όπως και άλλων στο παρελθόν και με πολύ πρόσφατα παραδείγματα, κατηγορούμαστε όλοι. Η δίωξή τους είναι και δίωξη σε βάρος μας. Στηλιτεύουμε την πρακτική αυτή, ώστε να μην επαναληφθεί. Παλεύουμε να μην επιστρέψει η φίμωση των εργαζομένων με αθέμιτες μεθόδους και ανυπόστατες κατηγορίες.

Για αυτό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους συνδικαλιστές, με παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23/04/24 στις 9:00 στο Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 12).

Καλούμε για άλλη μία φορά τους Δικαστές να δουν την πραγματική αλήθεια και την ουσία της υπόθεσης και να μην επιτρέψουν τη φίμωση των εργαζομένων με αθέμιτες μεθόδους και ανυπόστατες κατηγορίες.