Προϋπολογισμός – κοσμογονία ή προϋπολογισμός του “τίποτα”;

Δημοσιεύθηκε στην Έκφραση που κυκλοφορεί

Αντιπαράθεση για το τι είναι ο προϋπολογισμός που έφερε η δημοτική αρχή στη Μεταμόρφωση καταγράφηκε στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Περίπου σαν κοσμογονία εμφάνισε ο δήμαρχος της πόλης Στράτος Σαραούδας το έργο που γίνεται στην πόλη.

Δεν πρόλαβαν

“Βροχή” οι χρηματοδοτήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων θα έρθουν “αργότερα”, μεγάλες οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής. Αυτό ήταν το μοτίβο της εισήγησης του Δημάρχου, η οποία περιείχε πάρα πολλά από αυτά που είναι να γίνουν στο μέλλον και δεν πρόλαβε να κάνει μέχρι σήμερα.

Καταψηφίζουμε, δηλαδή λευκό

“ Δεν κάνατε κανένα έργο απλά κόψατε το κορδελάκι σε αυτά που είχαμε σχεδιάσει εμείς. Όποιες αγορές κάνατε ήταν δικές μας, στις τιμές που είχαμε εμείς συμφωνήσει” ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεχνώντας μάλλον ότι αυτό δεν ισχύει στην αγορά του Κτήματος Κουτσουμπέλη, όπου η νέα τιμή ήταν 900.000 φθηνότερη (2.750.000 αντί των 3.650.000 της διοίκησης Καρπέτα).

Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό κατέληξε ο επικεφαλής της Νέας Πορείας, ωστόσο παρά τη δήλωση του στη Διαύγεια εμφανίστηκε “λευκό” εκ μέρους της παράταξης της “Νέας Πορείας”.

Τίποτα στα σοβαρά”

“Δεν έχετε κάνει τίποτα για τα σοβαρά της πόλης: Κτήμα Δηλαβέρη, ένταξη στο σχέδιο του ΒΙΟ.ΠΑ στο Λόγγο, Κηφισός, αθλητικοί χώροι, πράσινο δενδροφυτεύσειςτόνισε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος. “Ασχοληθήκατε πάντα με τα μικρά και αφήσατε έξω τα μεγάλα.

Τίποτα και το 2023 για το Κτήμα Δηλαβέρη

Μέχρι και τα πεζοδρόμια που κάνατε είναι της δεκαετίας του 90: χωρίς οδεύσεις τυφλών, χωρίς πλέγματα, με κίνδυνο να καταστραφούν σε 1-2 χρόνια. Έτσι είναι και όλες οι δουλειές που κάνατε, όπως στο κυλικείο του νεκροταφείου που ακόμα δεν έχει τελειώσει το μπαλόνι και άλλα”.

“Κάνετε έργα προεκλογικού χαρακτήρα” ανέφερε ο Σάββας Νάνος. “Μπήκατε σε σένα ανταγωνισμό της τωρινής διοίκησης με την προηγούμενη. Κάνατε copy-paste στα έργα των προηγούμενων, προσπαθώντας να έρθουν ένα ευρώ φθηνότερα”. 

Οι δήμοι έχουν εξελιχθεί σε έναν φορομπηχτικό μηχανισμό την ώρα που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες” είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Παναγιώτης Μακρίδης. “Ο δήμος και δημοτική αρχή είναι κυριολεκτικά λαϊκή αγορά για τον κάθε επιχειρηματία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα “κατά” που έγιναν “λευκά

Τον προϋπολογισμό ψήφισαν οι οκτώ σύμβουλοι της διοίκησης, ενώ λευκό ψήφισαν: η “Νέα Πορεία” του Γιώργου Χρονοπούλου ( Κ. Κολοβός & Γ. Ηλιόπουλος) παρότι είχε δηλώσει πως καταψηφίζει, οι Φώτης Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Σφυρής και Νίκος Ζυγούνας. 

Κατά οι τρεις σύμβουλοι της Συμμαχίας Πολιτών, οι σύμβουλοι της παράταξης Νάνου και η Λαϊκή Συσπείρωση και ο ανεξάρτητος Δημήτρης Τσίκνας