Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτιστη υποχρέωση η λειτουργικότητα των αθλητικών χώρων

Από το γραφείο τύπου της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

O τομέας του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Δήμο είναι για μας ιδιαίτερα σημαντικός και όραμα μας είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, ξεκινώντας από τα παιδιά του δημοτικού, τους εφήβους, τις γυναίκες και τους άνδρες, άλλα και την τρίτη ηλικία.

Για να γίνει πράξη το όραμα μας, πρώτιστη υποχρέωση του Δήμου είναι να διατηρεί τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους λειτουργικούς, ασφαλείς για τους χρήστες, καθαρούς και προσβάσιμους σε όλους. Επίσης, βασική μας προτεραιότητα είναι η αγαστή συνεργασία και η στήριξη των ήδη υπαρχόντων αθλητικών συλλόγων, ώστε να γίνουν συμμέτοχοι στην υλοποίηση του οράματος.

Ειδικότερα, η μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών στις ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και οι περιορισμένες ωφέλιμες ώρες στα γήπεδα, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα τα τμήματα αυτά να λειτουργούν τουλάχιστον όχι ιδανικά. Δεδομένου ότι οι υπάρχοντες αθλητικοί χώροι δεν καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες, αναδύεται επιτακτικά η ανάγκη για τη δημιουργία και άλλων.

Η Δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα στον τομέα του αθλητισμού στη πόλη μας και με τη δημοσίευση του προγράμματός της θα παρουσιάσει αναλυτικά συγκεκριμένες προτάσεις, που θα τα επιλύουν και δεσμεύεται ότι θα τις υλοποιήσει, εφόσον οι δημότες μας εμπιστευτούν.

Κώστας Διαμάντης

Μηχανολόγος Μηχανικός

Επίτιμος πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου Λυκόβρυσης