Πρωτοβουλία Πολιτών – Πλατεία Λυκόβρυσης και πλατεία Σοφούλη:Πλατείες επιχειρηματιών;

Αδυναμία του Δήμου να διαφυλάξει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα των πλατειών της πόλης καταγγέλλει η Δημοτική Παράταξη – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η αβελτηρία του Δήμου να διαφυλάξει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα των πλατειών της πόλης υπονομεύει τη λογική. Παραπέμπει μάλλον στις ιδιοτελείς νοοτροπίες της «εξυπηρέτησης» των επωνύμων επιχειρηματιών.


Η επεκτατική βουλιμία των τελευταίων τείνει να καταλάβει και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο και της πλατείας Λυκόβρυσης και της πλατείας Σοφούλη στην Πεύκη.

Η πολιτεία λόγω πανδημίας -με ειδικές διατάξεις- επέτρεψε την επέκταση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων, διατηρώντας τον αριθμό τους, σε βάρος των κοινόχρηστων χώρων, για την ανάγκη να τηρηθεί ασφαλής απόσταση μεταξύ των πελατών.


Τα έκτακτα μέτρα όμως έχουν καταργηθεί πολύ καιρό τώρα. Οι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι την ‘αδιαφορία’ των αρμοδίων της δημοτικής αρχής, έχουν πολλαπλασιάσει τα τραπέζια και τα καθίσματα των μαγαζιών τους, καταπατώντας τις διατάξεις και μην αφήνοντας σπιθαμή για την απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών.

Οι θέσεις των περιπτέρων που τοποθέτησαν τα πολιτικά κόμματα εν όψει των προσεχών εκλογών, είναι ενδεικτική της κατάστασης. Κυριολεκτικά πάνω στον δρόμο με εμφανή κίνδυνο ατυχήματος.

Διατυμπανίζουν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι την επί δεκαετίες προσφορά τους στο κοινό καλό.
Θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί για το δημόσιο συμφέρον, αν πάνε σπίτι τους!