Πρωτοβουλία Πολιτών: Να προστατευτούν τα δάση της πόλης

Από το γραφείο τύπου της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η απουσία μέριμνας για τον δασικό πλούτο είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Και είναι σοβαρό, γιατί αντανακλά την όψη της πολιτισμικής αδράνειας, τις παρωχημένες αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών, την αδυναμία να συγχρονιστούμε με το ευρωπαϊκό παράδειγμα.

Η προστασία και η ανάδειξή του δεν είναι απλά απαραίτητη, είναι όρος για την ποιότητα ζωής μας.

Τα δέντρα που γερνούν χωρίς φροντίδα, οι καταπατήσεις και τα συρματοπλέγματα, η έλλειψη ελαχίστων υποδομών, όλα υπογραμμίζουν τη δημοτική αδιαφορία.

Είναι ευθύνη του Δασαρχείου είναι η δικαιολογία. Και; Μελετήσαμε το ζήτημα επαρκώς; πείσαμε για τις προθέσεις μας; πιέσαμε όπου έπρεπε; αναδείξαμε το πρόβλημα; κινητοποιήσαμε αρμόδιους φορείς και την κοινωνία, ενημερώσαμε τους πολίτες;

Προσαρμόσαμε τις ζωές μας δίπλα τους σαν να μην υπάρχουν τα δάση, το χειρότερο, σαν παράταιρη φυσική ανορθογραφία του αστικού περιβάλλοντος.

Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Πολιτών το ζήτημα των δασών, η διάσωση και η αξιοποίησή τους για τους δημότες αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα. Η διαμόρφωση των όρων για την ενοποίησή τους μέσω ενός δικτύου περιφερειακών πεζοδρομίων και μονοπατιών στο εσωτερικό τους, όπως θα προκύψει ύστερα από μελέτη, θα αναβαθμίσει τη συνεισφορά των δασών στη ζωή μας.