Πρωτοβουλία Πολιτών: Η προεκλογική καμπάνια για τις δημοτικές εκλογές έχει αρχίσει …

Το ίδιο και οι προεκλογικές υποσχέσεις των υποψηφίων – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών” Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε ογδόντα μέρες πριν τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις προετοιμάζονται πυρετωδώς, οι εκλογές έχουν ορισθεί για την 8η Οκτωβρίου.

Εντύπωση προκαλεί- τουλάχιστον στην δημόσια παρουσία των περισσότερων παρατάξεων-η απουσία προγραμματικού λόγου ή ρεαλιστικών επεξεργασιών για κρίσιμα προβλήματα του Δήμου. Αντ’ αυτού κυριαρχούν στυλιζαρισμένες φωτογραφίες υποψηφίων υπό την “ευγενική” καθοδήγηση επικοινωνιολόγων, δημόσιες σχέσεις παλαιοκομματικού τύπου, εγκαίνια με υπουργούς που υπόσχονται λεφτά, λεφτά, λεφτά σε κολλητούς υποψηφίους, και υποσχέσεις/ “δεσμεύσεις” για κάθε θέμα, όπου όλα βαφτίζονται “πρώτη προτεραιότητα”!!!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αγωνιώδης προσπάθεια του αυτοαποκαλούμενου “νεώτερου υποψηφίου” να υπόσχεται/ δεσμεύεται για τα πάντα προς όλους.

Τον προηγούμενο μήνα δεσμεύτηκε για δημιουργία Παιδικής Χαράς στην Λυκόβρυση, σε ιδιωτικό οικόπεδο δίπλα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, σε απόσταση 70 μέτρων από την παιδική χαρά του Υδατόπυργου! Τόσο, μα τόσο άγχος, τέτοια προχειρότητα!

Χθες ήταν η ώρα του summer camp, “το οποίο θα εμπλουτισθεί και θα παρέχεται δωρεάν, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στους δημότες!” δηλ. θα παρέχεται δωρεάν ή μήπως όχι!

Ο λαϊκισμός στο απόγειο του στην έτερη χθεσινή βαρύγδουπη “δέσμευση”. Αυτολεξεί:

“Παράλληλα στηρίζουμε εμπράκτως τους νέους γονείς, παρέχοντας 2.000 για κάθε νέο παιδί που γεννιέται!” Γιατί άραγε μόνον 2.000 € και όχι 5.000 € ή ακόμη καλύτερα 10.000 €;

Έχουν κοσtολογήσει την δέσμευσή τους ή πιστεύουν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους; Ακόμη μήπως κάποιοι μπερδεύονται και δεν γνωρίζουν ότι την 8η Οκτωβρίου εκλέγουμε Δημοτικές Αρχές και όχι Κυβέρνηση της χώρας, της οποίας Ευθύνη είναι η κοινωνική πολιτική;

Αν αυτό δεν είναι ανεύθυνος λαϊκισμός, κούφιες προεκλογικές υποσχέσεις προς άγραν ψήφων, τότε η ελληνική γλώσσα έχει χάσει κάθε νόημα και αξία.

Προειδοποιούμε όλους τώρα, στην αρχή της προεκλογικής καμπάνιας. Ας συζητήσουμε για τα προβλήματα, για προτάσεις, για λύσεις.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών με υποψήφιο τον καθηγητή Β. Καρδάση είναι διαθέσιμη για κάθε ουσιαστική συζήτηση.

Καλούμε τους άλλους υποψηφίους να εκδηλώσουν αντίστοιχη διαθεσιμότητα.