Πρότειναν θέρμανση σχολείου με εξωτερικές μπουκάλες αερίου!

Η πιο απίθανη δημοτική αρχή (ever) στη Νέα Ιωνία ( και πέριξ) έκανε ακόμα ένα ρεκόρ ανευθυνότητας (σύμφωνα με την Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Χ. Κανλής): Άφησε χωρίς σύνδεση φυσικού αερίου το 1ο Λύκειο και ως εναλλακτική πρότεινε την παροχή αερίου από εξωτερικές μπουκάλες των 100 κιλών!

Ανακοίνωση της “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” με την οποία ενημερώνει ότι δύο Λύκεια της πόλης δεν έχουν θέρμανση (1ο και 3ο)

Το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας παραμένει χωρίς θέρμανση καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου γιατί η δημοτική αρχή άργησε χαρακτηριστικά να καταθέσει αίτημα σύνδεσης της σχολικής μονάδας με παροχή φυσικού αερίου.

Σε επίσκεψη στο 1ο Λύκειο, ο επικεφαλής κ. Χρήστος Κανλής και ο δημοτικός σύμβουλος και μηχανικός κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση των 1ου Λυκείου, 1ου Γυμνασίου καθώς και από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει από το καλοκαίρι για το πρόβλημα που “ερχόταν” με αργούς ρυθμούς αφού η αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες αερίου ήταν σε εξέλιξη αλλά το σχολείο παρέμενε χωρίς σύνδεση με παροχή αερίου.

Αποτέλεσμα της καθυστερημένης αίτησης για σύνδεση της σχολικής μονάδας είναι ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την αλλαγή του έτους, στην καρδιά του χειμώνα και το κτίριο δεν έχει δυνατότητα θέρμανσης.

Έπειτα από επικοινωνία με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη σύνδεση της σχολικής μονάδας με φυσικό αέριο, διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της.

Με μπουκάλες εξωτερικές!

Η δημοτική αρχή σε συμφωνία με την εταιρεία που έχει αναλάβει την λειτουργία των καυστήρων πρότειναν να υπάρξει παροχή αερίου με μπουκάλες των 100 κιλών όπου θα τοποθετηθούν στα εξωτερικά τοιχώματα του σχολείου. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα τη μερική θέρμανση, μέχρι 17°C, χωρίς να θερμαίνεται ο τρίτος όροφος.

Από την παράταξη μας αλλά και τη Διεύθυνση του σχολείου επισημάνθηκε ότι αυτή η λύση θέλει πολύ προσοχή γιατί εγκυμονεί κινδύνους καθώς οι μπουκάλες θα βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο μέσα στα όρια της σχολικής μονάδας και ζητήθηκαν εγγυήσεις ασφαλείας.

Δυστυχώς την επόμενη ημέρα προέκυψε το δυσάρεστο περιστατικό με τον θάνατο μικρού μαθητή ύστερα από έκρηξη λέβητα σε σχολείο στις Σέρρες και η “λύση” της μερικής τροφοδοσίας αερίου του σχολείου με μπουκάλες απορρίφθηκε από την εταιρεία.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Δεκεμβρίου αναφέραμε το ιστορικό και ρωτήσαμε για το χρονοδιάγραμμα της σύνδεσης του αερίου με τη σχολική μονάδα και για αντίστοιχα προβλήματα που κρατούν παγωμένο το 3ο Λύκειο εδώ και εβδομάδες.

Η απάντηση που άκουσε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι λέμε ψέματα και ότι αόριστα το έργο θα ολοκληρωθεί.

Δυστυχώς το πρόβλημα της θέρμανσης του σχολείου παραμένει όπως παραμένει και το έλλειμμα δημοκρατίας που έχει επιβάλει η δημοτική αρχή αποφεύγοντας, με προσβολές, οποιοδήποτε έλεγχο από την αντιπολίτευση.