Προαναγγελθέν έγκλημα η δολοφονία του Μιχάλη,σύμφωνα με την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Από το Συντονιστικό της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Προαναγγελθέν το έγκλημα που συντελέστηκε αυτή τη φορά στη πόλη μας και συγκλόνισε τη χώρα.

Με χαρακτηριστικά πολιτικής αδράνειας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, απέναντι στην οργανωμένη επίθεση των ναζιστικών και φασιστικών ταγμάτων της Δυναμό Ζάγκρεμπ, το τραγικό γεγονός διαφοροποιείται ουσιαστικά από την οπαδική βία. Πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση από τάγματα δολοφόνων που έχουν αδελφοποιηθεί με αντίστοιχα ελληνικά και επιτέθηκαν αδιακρίτως σε οπαδούς, απλό κόσμο, θαμώνες, παιδιά με σκοπό το έγκλημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ως προς την απώλεια μιας ακόμη ανθρώπινης ζωής αλλά και της ασφάλειας της ζωής των πολιτών, δεν μπορούν να αποσβεσθούν με μερικές απομακρύνσεις υπηρεσιακών παραγόντων. Η απουσία της ευθύνης του κράτους, που επαναλαμβάνεται σαν κανόνας από την κυβέρνηση σε κάθε μορφής έγκλημα, δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθισμό στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Συλλυπούμαστε βαθιά την οικογένεια αλλά η θλίψη και ο θυμός δεν αρκούν. Χρειάζεται να σταθούμε σαν κοινωνία σταθερά απέναντι στον φασισμό και τις ακροδεξιές αντιλήψεις που επιδιώκουν την επικράτησή τους με βία και εγκληματικές πρακτικές.