“Πραξικόπημα” από τον Δήμαρχο

…καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Καλλιθέας

Κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι επικεφαλής των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλλιθέας,καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση – καταγγελία σε βάρος του Δημάρχου Καλλιθέας,Δημήτρη Καρναβού,ο οποίος επιχείρησε και πέρασε θέμα που νωρίτερα είχε καταψηφιστεί:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/12/2022, σε ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Αντιπολίτευση στο 3ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που αφορούσε τη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ως όφειλε, επικύρωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και το ανακοίνωσε στο σώμα.

Στη συνέχεια και ενώ η διαδικασία εξελισσόταν κανονικά και ήδη συζητούσαμε το 10ο θέμα, με παρέμβαση του Δημάρχου, ο Πρόεδρος προσπάθησε να επανέλθει στο 3ο θέμα, το οποίο προ πολλού είχε καταψηφιστεί.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση κατήγγειλε τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και επισήμανε ότι μία τέτοια ενέργεια παραβιάζει κατάφορα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι πρόκειται για ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΚΤΡΟΠΗ και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Όμως, παρά τις έντονες αντιδράσεις όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, μετά την αποχώρησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος, ενεργώντας ως εντολοδόχος του Δημάρχου, προέβη σε νέα ψηφοφορία για το εν λόγω θέμα, η οποία επιβεβαιώνει την πέρα για πέρα αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο Νόμος για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της νομιμότητας του αρχικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» – Κώστας Ασκούνης

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» – Γιάννης Βακαλόπουλος

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» – Ελένη Αυγερινού

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – Δήμητρα Γκεμιτζόγλου

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Κορίνα Δαμουλιάνου