ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το δικαίωμα κάθε γυναίκας στο σώμα της είναι αδιαπραγμάτευτο

|||

|||

          Νίκος Παπαδάκης: Για άλλη μια φορά ο σκοταδισμός θα ηττηθεί – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Κινήματος

 

         Από το γραφείο τύπου του Πράσινου Κινήματος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Μετά την κατάπτυστη απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος και επικεφαλής της παράταξης «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» Νίκος Παπαδάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

 

        Διαβάστε κι αυτό: Προεκλογική «φούσκα» ότι θα μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος – Τα ερωτήματα που προκύπτουν και μένουν αναπάντητα

 

        Η νομιμοποίηση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συνεχούς περιορισμού των βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών που συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί μία ευθεία αμφισβήτηση αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών καθώς το δικαίωμα κάθε γυναίκας στο σώμα της είναι αδιαπραγμάτευτο.

 

        Αποτελεί όμως και μία ακόμα δραματική υπενθύμιση ότι σε μία εποχή που η συντήρηση αντεπιτίθεται, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Υπενθυμίζω ότι πριν ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2021, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) κατέθεσαν ψήφισμα καταγγελία έκθεσης ως απαράδεκτης, που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα στην άμβλωση στο Ευρωκοινοβούλιο που τελικά καταψηφίστηκε παρά την υπερψήφιση του, δυστυχώς, από τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ακροδεξιοί και συντηρητικοί σε ολόκληρο τον κόσμο και την Ευρώπη κάνουν ότι μπορούν για να μας γυρίσουν σε ένα παρελθόν χωρίς δικαιώματα.

       Η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για νέους αγώνες του γυναικείου κινήματος παγκοσμίως που θα αποτελούν αγώνες για την ελευθερία όλων μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Για άλλη μια φορά ο σκοταδισμός θα ηττηθεί. Η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαχώριστα από το θεμελιώδες δικαίωμα της υγείας, της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας.