Πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο ναυαγοσωστικής στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 1ο σεμινάριο ναυαγοσωστικής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο ναυαγοσωστικής στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική ομάδα Κρίσεων – ΕΔΟΚ στον χώρο της πισίνας στην δημοτική κοινότητα της Πεύκης.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, με τη χρήση των κατάλληλων εκπαιδευτικών μέσων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές αρχές της ναυαγοσωστικής πρακτικής ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να χειριστούν σημαντικά έκτακτα περιστατικά.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο ναυαγοσωστικής παρακολουθήσαμε το πρωί του Σαββάτου στην πισίνα της δημοτικής κοινότητας της Πεύκης που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική ομάδα Κρίσεων – ΕΔΟΚ.  Τα ατυχήματα στο νερό είναι δυστυχώς πολλά και συχνά. Ενδεικτικά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει, ότι σε κάθε θανατηφόρο πνιγμό, αντιστοιχούν τέσσερα περιστατικά ανθρώπων που επιβίωσαν από πνιγμό με ή χωρίς σοβαρή βλάβη στην υγεία τους. Ως εκ τούτου οι βασικές αρχές που πήραν οι πολίτες, παρακολουθώντας το σεμινάριο ναυαγοσωστικής, είναι σημαντικές και τους ευχαριστώ για την προσέλευση και συμμετοχή τους. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε δράσεις με κοινωνικό πρόσημο. Ευχαριστώ τους διασώστες της Ε.Δ.Ο.Κ για τη προσφορά τους».