Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαρούσι

Από την Κ.Ο. Αμαρουσίου του ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στην ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι για το έγκλημα στα Τέμπη , μίλησε την Κυριακή 19.03.23 ο Γιάννης Πρωτούλης.

Όπως ανέφερε: «Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν είναι το πρώτο έγκλημα και αν δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας δεν θα είναι το τελευταίο! Όλη η χώρα με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, με τα κόμματα που κυβέρνησαν έχει μετατραπεί σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών!

Αυτός ο πολυήμερος αγώνας, αυτά τα οργισμένα αλλά καθαρά και φωτεινά πρόσωπα, αυτές οι σφιγμένες γροθιές, είναι το μόνο χρώμα μέσα στη μαυρίλα που μας έχει καταδικάσει το σάπιο σύστημά τους.

Είναι η μόνη ελπίδα για να αλλάξει κάτι!

Αυτές τις μέρες έχουμε πάρει μια μικρή μόνο γεύση του τι μπορεί να κάνει ο λαός και η νεολαία, όταν οργανώνονται, συζητούν συλλογικά και αποφασίζουν τα αιτήματα, τα συνθήματα και τις μορφές πάλης τους.»

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «έχουν ήδη διαψευστεί όσοι υπολόγιζαν ότι μέσα σε λίγες μέρες η οργή θα καταλαγιάσει, οι κινητοποιήσεις θα ξεφουσκώσουν και το θέμα θα ξεχαστεί.Έχουν αποτύχει όσοι προσπάθησαν να φέρουν τις κινητοποιήσεις στα μέτρα τους.Είτε να μιλούν γενικά για «την κακιά τη χώρα», λες και φταίμε όλοι, δηλαδή και οι θύτες και τα θύματα αυτής της πολιτικής.

Έχουν αποτύχει και όσοι προσπάθησαν να στήσουν προβοκάτσιες, να τρομοκρατήσουν με απολύσεις, με συλλήψεις ακόμα και μικρών παιδιών, μαθητών, να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις με τη βία.» Τέλος ανέφερε : «Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη, όχι μόνο να είναι μπροστά στους αγώνες για να αποκρούονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις, να ακούγεται η αλήθεια κόντρα στη λάσπη και το βούρκο της κυρίαρχης προπαγάνδας.

Αλλά κυρίως, για να συνειδητοποιήσει ο λαός την μεγάλη δύναμη που έχει να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του.

Να γίνει όλο και πιο μαζική η πεποίθηση ότι το “πάμε και όπου μας βγάλουν” τα αστικά κόμματα, βγάζει μόνο σε όλο και χειρότερες καταστάσεις.

Ναι, λοιπόν, το ΚΚΕ είναι εδώ για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του.

Για να έχει αυτός την εξουσία. Για να μπορεί να διαφεντεύει τον πλούτο του.

Για να μπορούν αυτός και τα παιδιά του να ζουν με ασφάλεια. Να χαίρονται τη ζωή τους.

Να επιστρέφει σε αυτούς ο κόπος της δουλειάς τους.

Ναι, φίλες και φίλοι.

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο από σήμερα για να συμβάλει, να πάρει μέρος σε μια τέτοια διακυβέρνηση, μιας τέτοιας γνήσιας εξουσίας της εργατικής τάξης, του λαού.

Γιατί έχει πρόγραμμα που βάζει στο επίκεντρο μόνο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Μια εξουσία που ξεμπερδεύει με τους κηφήνες που ζουν από την εργασία των πολλών.

Και γι’ αυτό δεν θα τσιγκουνεύεται τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί να τον επιστρέφει στους πολλούς.

Για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

Για μας. Για τα παιδιά μας. Γι’ αυτούς που ‘φύγαν. Γι’ αυτούς που θα έρθουν.