Πραγματοποιήθηκε η 9η Ιταλική Βραδιά του Τ.Τ. Ελληνικού Οδηγισμού Ηρακλείου

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου η 9η Ιταλική Βραδιά του Τ.Τ. Ελληνικού Οδηγισμού Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Τριάδας Ηρακλείου Αττικής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Τοπικού Τμήματος Ηρακλείου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού έχει ως εξής:

Για ένατη χρονιά, το Τοπικό Τμήμα Ηρακλείου Αττικής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργάνωσε μία ακόμη επιτυχημένη «Ιταλική βραδιά», την ετήσια εκδήλωση που όλοι αγαπήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Η φετινή «Ιταλική βραδιά», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Τριάδας Ηρακλείου Αττικής, την Κυριακή στις 26 Μαΐου 2024, τα είχε όλα: πληθωρικές ιταλικές γεύσεις, δροσιστικά ποτά, αγαπημένα ιταλικά ακούσματα, αλλά και τραγούδι από τις παιδικές φωνές του Κλάδου Πουλιών, στον δροσερό και φιλόξενο χώρο της Αγίας Τριάδας. Εκεί μαζεύτηκαν και φέτος νέοι και παλιοί φίλοι του Οδηγισμού για να τα πουν, να απολαύσουν τις αγαπημένες τους
γεύσεις και να χαλαρώσουν με καλή παρέα.

Στην εκδήλωσή μας είχαμε τη χαρά και την τιμή να δεχτούμε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής κο Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, εκφράζοντας την εκτίμησή του για το έργο μας καθώς και τη δέσμευση για άμεση επισκευή των μικρών τεχνικών προβλημάτων της Εστίας μας. Η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη εκτίμηση από τα μέλη του Τοπικού μας Τμήματος.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η κα Μαίρη Ιγγλέζη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαίρη Καραμπέτσου, Κυριάκος Ντόκος και Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά και βοήθησαν έμπρακτα και ετούτη τη χρονιά, για να ζήσουμε άλλη μια όμορφη Ιταλική βραδιά την τελευταία Κυριακή του Μάη, καθώς και όλους εσάς που μας επισκεφθήκατε, μας στηρίξατε και μας δώσατε χαρά με την παρουσία σας.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS).


Σύμφωνα με το Καταστατικό του αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό, κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με σύγχρονα παιδαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα που βασίζονται στους άξονες: Προσωπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συμμετοχή και Ζωή στη Φύση, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.