Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μαρίας – Ευαγγελίας Ασλάνογλου

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Ιωνικού Συνδέσμου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μαρίας – Ευαγγελίας Ασλάνογλου με τίτλο “Πορτραίτα και Σώματα”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης φωτογραφίας της Μαρίας Ευαγγελίας Ασλάνογλου, με τίτλο «Πορτραίτα και Σώματα».

Η Μαρία Ευαγγελία Ασλάνογλου είναι πολλά χρόνια μέλος του Ιωνικού Συνδέσμου, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις της Ιωνιώτισσας Δημιουργού, με κέντημα αλλά και με την φωτογραφία που είναι το μεγάλο της πάθος. Πολυτάλαντη, κοσμοπολίτισσα, πνεύμα δημιουργικό και ανήσυχο, με έμφυτη τάση για δημιουργία!

Στην εκδήλωση η κοσμήτορας του Ιωνικού Συνδέσμου, Αγγελική Σαρηγιάννη, ανέφερε ότι, «Σας καλωσορίζουμε στην έκθεση φωτογραφίας του Ιωνικού Συνδέσμου, που φιλοξενεί ένα δείγμα της φωτογραφικής πορείας της Μαίρης Ασλάνογλου.

Η Μαίρη Ασλάνογλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Με πολυποίκιλες προσλαμβάνουσες. Εξαιτίας αυτού η ματιά της στην φωτογραφία είναι ιδιαίτερη. Μέλος του Ιωνικού Συνδέσμου για πολλά χρόνια. Σήμερα εδώ θα απολαύσουμε φωτογραφική της οπτική πάνω σε πρόσωπα και σώματα. Για την ζωή και το έργο της θα μιλήσει η ίδια».

Η Μαίρη Ασλάνογλου ανέφερε ότι, «Γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες Μικρασιάτες γονείς (Αττάλεια της Μικράς Ασίας). Στην ηλικία των 6 ετών μεταναστεύσαμε στο Γιαουντέ, Πρωτεύουσα του Καμερούν (Κεντρική Αφρική) μία από τις ελάχιστες επίσημα δίγλωσσες Χώρες στον Κόσμο. Άρχισα και τελείωσα εκεί το σχολείο και μετέπειτα πήγα στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές στην Νομική με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. Από το 1986 ζω στο Νέο Ηράκλειο Αττικής όπου εξασκώ το λειτούργημα του Δικηγόρου.

Με την φωτογραφία ασχολούμαι από μικρή ηλικία. Από μικρή είχα μια Kodak Instamatic και όταν ήρθα στην Ελλάδα διακοπές δεν υπήρχε αρχαίος ναός που να μην είχα φωτογραφίσει. Στα φοιτητικά μου χρόνια οι γονείς μου χάρισαν μια ημιεπαγγελματική αναλογική μηχανή και από τότε η φωτογραφία μου έγινε χόμπυ. Γυρίζοντας στην Ελλάδα έπαψα να ασχολούμαι τόσο εντατικά με αυτό το «σπορ». Η αφορμή που άρχισα πάλι να ασχολούμαι με την φωτογραφία ήταν μια παρότρυνση της Τίνας Κωστιδάκη την οποία ευχαριστώ, καθώς και τον Τάκη Κωστιδάκη που είναι πάντοτε παρών να βοηθήσει στο στήσιμο της έκθεση με την πολυετή εμπειρία του. Το χόμπυ έγινε πάθος!

Να ευχαριστήσω επίσης τον Ιωνικό Σύνδεσμο και την Κοσμήτορα κα Αγγελική Σαρηγιάννη για την πρόταση που μου έκαναν για αυτή την έκθεση!

Έχω παρακολουθήσει αρκετά μαθήματα και σεμινάρια σχετικά με την φωτογραφία και είμαι φοιτήτρια του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων. Ασχολούμαι έκτοτε με την διαγωνιστική φωτογραφία και εδώ και λίγα χρόνια είμαι κριτής φωτογραφίας σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είμαι κάτοχος διεθνών τίτλων φωτογραφίας. Επίσης έχω διατελέσει Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.)

Σε αυτή την έκθεση σας παρουσιάζω μία σειρά πορτραίτων και γυμνών που έχουν γίνει από το 2017 και μετά. Μερικά έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Όπως θα δείτε η έκθεση είναι χωρισμένη σε Γυναικεία, Αντρικά, Παιδικά Πορτραίτα, γυμνό και κατασκευές όπως εκτύπωση με χλωροφύλλη και Ανθοτυπία.

Σας ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε με την παρουσία σας σήμερα εδώ!»

Εμείς ως Ιωνικός Σύνδεσμος της ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ότι κάνει, να συνεχίσει να δημιουργεί με το ανήσυχο πνεύμα που την διακρίνει!

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 10.06.2024 και ώρες 18.00 – 21.00, στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Ιωνικού Συνδέσμου (Τσουρουκτσόγλου 1 και Ηρακλείου 251).