ΠΟΥ: Κήρυξη παγκόσμιου συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων - EKFRASI.net

ΠΟΥ: Κήρυξη παγκόσμιου συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων

|||
|||

..
..
..

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει πλήξει 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού.

«Αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι σχετικά χαμηλός, εκτός της Ευρώπης, όπου είναι αυξημένος.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ διευκρίνισε ότι η επιτροπή των ειδικών δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει και παρέμεινε διχασμένη σχετικά με την αναγκαιότητα κήρυξης του ανώτατου επιπέδου συναγερμού και για τον λόγο αυτόν ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έλαβε την απόφαση.

«Είναι μία έκκληση για ανάληψη δράση, αλλά δεν είναι η πρώτη», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, υπεύθυνος καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ προσθέτοντας ότι ελπίζει πως αυτό θα οδηγήσει σε ανάληψη συλλογικής δράσης κατά της νόσου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα: Έρχεται ο καύσωνας – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 40 βαθμούς

Επικαιρότητα

Οργάνωση – πυλώνας του Ισραηλινού απαρτχάιντ έρχεται στην Ελλάδα εν μέσω γενοκτονίας στη Γάζα

Οργάνωση – πυλώνας του Ισραηλινού απαρτχάιντ, η οποία δεν αρνείται το σιωνιστικό της προφίλ, έρχεται στην Ελλάδα εν μέσω γενοκτονίας στη Γάζα για να πραγματοποιήσει “πολιτιστική

Εργαστήρι σύγχρονου χορού στην Κυψέλη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το εργαστήρι εκμάθησης σύγχρονου χορού για παιδιά και νέους, που θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κυψέλης Δήμου