Πορεία στον Πειραιά για την παρουσία του αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» στον φαληρικό όρμο και καλεί σε κινητοποίηση σήμερα, στις 20.00 στην πλατεία Αλεξάνδρας, απέναντι από το αγκυροβολημένο αεροπλανοφόρο. Το κάλεσμα στηρίζουν σωματεία και φορείς της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μυρίζουν μπαρούτι. O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι πιθανότητες ενός πιο γενικευμένου πολέμου είναι ορατές.

Η συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας με την υπογραφή όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, καθιστά την Ελλάδα πιθανό στόχο επιθέσεων.

Η εργατική τάξη του Πειραιά και ολόκληρης της χώρας, μόνο ζημιωμένη θα βγει μέσα από αυτό το κουβάρι, ακριβώς γιατί οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου είναι κόντρα με τα δικαιώματά της, με την πάλη της για ζωή με δικαιώματα.

Το αφιλόξενο και εχθρικό κράτος για το λαό μας που καίγεται από τις πυρκαγιές απ’ άκρη σ’ άκρη αυτές τις μέρες, που μας ξεσπιτώνει από τα σπίτια μας με τα κοράκια των funds να καραδοκούν, είναι φιλόξενο για τους μακελάρηδες των λαών.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  και η εμπλοκή της στον πόλεμο στην Ουκρανία και αλλού.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Καμία παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά!»