Πολλά τα προβλήματα των σχολείων, λένε οι σύλλογοι

|||

|||

..

..

..

 

 

Έχουμε κάνει θαύματα λέει η δημοτική αρχή

 

Επικοινωνιακή διαχείριση και “μαγική εικόνα” καταλογίζει η αντιπολίτευση στη διοίκηση

 

  Πάρα πολλά φαίνεται πως είναι τα προβλήματα των σχολείων της Μεταμόρφωσης, όπως αναδείχθηκαν στο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για την παιδεία, που προκάλεσε η αντιπολίτευση. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε όλες τις βαθμίδες, από τα νηπιαγωγεία μέχρι και το νέο 2ο Λύκειο.

 

  Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μεταμόρφωσης, Λία Τσάμη, ζήτησε να γίνονται πιο συχνά συμβούλια για την παιδεία καλώντας τη διοίκηση να σταθεί στο πλευρό τους για να λυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν. Σημείωσε μεταξύ άλλων πως τα νηπιαγωγεία χρείαζονται στέγαστρα και επισκευή στα προαύλια, ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα στα γυμνάσια της πόλης ειδικά σε αυτά που γίνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. (ΕΔΩ

  Ειδική αναφορά έκανε στο 2ο Λύκειο για το οποίο σχολίασε πως, μετά από χρόνια εργασιών, το σχολείο παραδόθηκε με μια λίστα 48 παρατηρήσεων. Τόνισε πως ο Δήμος έχει αρνηθεί να δώσει απαντήσεις για το χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών, παραπέμποντας τους γονείς στην ΚΤΥΠ. Έθιξε, τέλος, έντονα το ζήτημα της Τατοΐου διατυπώνοντας ξανά το αίτημα για κατασκευή πεζογέφυρας και τοποθέτηση φαναριών για την ασφαλέστερη διέλευση των παιδιών.

 

Δήμαρχος Μεταμόρφωσης – Εμφανής η αμηχανία του από την αποκάλυψη του πως “δίνονται” οι υπερωρίες


Β. Καραβάκος: Δίνουμε χιλιάδες για security και δεν έχουμε για τα σχολεία

 

 Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Καραβάκος, επικεφαλής της «Συμμαχία Πολιτών» προσπάθησε να αναδείξει συνολικά τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Ανέφερε ακόμα πως τo κράτος μετέφερε αρμοδιότητες στους Δήμους για την παιδεία χωρίς όμως να τους εφοδιάσει και με τα απαραίτητα χρήματα. «Οι πολίτες πληρώσαμε σε φόρους 5.2 δις για την τοπική αυτοδιοίκηση. Από αυτά μόλις 2.2 δις έφτασαν στα ταμεία των Δήμων» υποστήριξε.  (ΕΔΩ και ΕΔΩ)

 Τόνισε πως η δημοτική αρχή έχει άλλες προτεραιότητες καθώς αντί να δίνει τα χρήματα στα σχολεία τα δίνει στην εταιρεία security. Πρόσθεσε πως ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί την παιδεία κυρίως επικοινωνιακά. «Κορωνίδα της επικοινωνιακής διαχείρισης ήταν το 2ο Λύκειο» για τον κ. Καραβάκο, το οποίο ο Δήμαρχος είχε καταψηφίσει στο παρελθόν.

 

Χρησιμοποιείτε επικοινωνιακά την “ενεργειακή αναβάθμιση” δηλαδή τις μονώσεις, τις αλλαγές κουφωμάτων και τζαμιών κλπ, λέγοντας ότι είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι ψέμα.

  • Το Χαλάνδρι αναβαθμίζει 10 σχολεία, βάζοντας από το δημοτικό ταμείο και 550.000 ευρώ, αυτά δηλαδή που εσείς αντί για τα σχολεία δίνετε σε μια ιδιωτική εταιρία security.

  • Το Ηράκλειο συνολικά 8

  • Η Νέα Ιωνία ( που είναι κατόρθωμα το ότι ανοίγει και το Δημαρχείο) 3 κ.ο.κ”    

 

  Σχετικό θέμα:   Αυτή είναι η αλήθεια για το 2ο Λύκειο (βίντεο)

 

  Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Παναγιώτης Μακρίδης, δήλωσε πως «οι Δήμαρχοι νίπτουν τας χείρας τους συνέχεια λέγοντας ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της παιδείας». «Κάθε μέρα τα λένε με την Κεραμέως. Πίεσαν για να γίνει κάτι για όλα αυτά τα προβλήματα;» αναρωτήθηκε. (ΕΔΩ)

 

  Ο Σάββας Νάνος από τη μεριά του έθιξε την ανάγκη να υπάρξει μια συνολική στρατηγική για την παιδεία και όχι αποσπασματικές κινήσεις ενώ έθιξε και το ζήτημα της προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ στα σχολεία της πόλης. (ΕΔΩ

Σ.Σαραούδας: Πρέπει να καταλαβαίνουμε τι μπορεί να κάνει ο Δήμος

 

  Ο Δήμαρχος απάντησε ότι πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τι προβλήματα μπορεί να λύσει ο Δήμος. Υποστήριξε ότι όλοι οι Διεθυντές των σχολείων αναγνωρίζουν την καλή συνεργασία που έχουμε. Μεγάλο χρόνο έδωσε στην απαρίθμηση χρηματοδοτήσεων οι οποίες , κατά κανόνα, ΘΑ έρθουν στο Δήμο για τα σχολεία.  (ΕΔΩ)

 

Ολόκληρη η συνεδρίαση ΕΔΩ