Displaying items by tag: efood

      Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων eFOOD Π. Αττικής για τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα των συναδέλφων διανομέων

 

     Από το σωματείο εργαζομένων eFood Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες εργατικών ατυχημάτων με νεκρούς και βαρύτατα τραυματισμένους συναδέλφους μας. Στον ατέλειωτο κατάλογο της καθημερινής φρίκης υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά. Τα ατυχήματα επί το πλείστον συμβαίνουν κοντά στη λήξη της βάρδιας, και οι επιπτώσεις των ατυχημάτων κατά κύριο λόγο είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παρόλο που οι συνάδελφοί μας φορούσαν το κράνος Jet ( τύπος κράνους με ακάλυπτο το πρόσωπο) που χορηγεί η efood για μέσο ατομικής προστασίας(ΜΑΠ).

 

        Η εφαρμογή με καταιγιστικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια ολόκληρης της βάρδιας χτυπά ασταμάτητα με ήχο που προσομοιάζει με αντίστροφη μέτρηση ωρολογιακής βόμβας και μας παρενοχλεί αποσπώντας μας την προσοχή από την οδήγηση, σε εξοντωτικές αποστάσεις που απαιτούν πλοήγηση παράλληλα. Οι ατέλειωτες ηχητικές παρενοχλήσεις είναι στο σύνολό τους αχρείαστες και ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι να διατηρούνται οι διανομείς σε «εγρήγορση».

 

       Η efood αδιαφορώντας για τις ζωές μας έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικά στρεσογόνο περιβάλλον μέσα από κρυφές και φανερές αξιολογήσεις που μας οδηγεί στο θάνατο.

 

       Αρνείται να μας χορηγήσει τα κατάλληλα ΜΑΠ που απαιτούνται για την κατά το δυνατόν ασφαλή πλοήγηση και μας διαθέτει κράνη παντελώς ακατάλληλα για το είδος της εργασίας που η ίδια έχει δημιουργήσει (Αχανείς γεωγραφικές ζώνες εξυπηρέτησης – Διελεύσεις από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας – Οδήγηση με ασταθή οχήματα λόγω του ογκώδους δολοφονικού κουτιού με τα ανεξέλεγκτα βάρη και είδη φορτίων κα)

 

      Για την efood η Πρόβλεψη επαγγελματικού κινδύνου είναι όχι μόνο άγνωστη έννοια αλλά ταμπού. Επιδεικτικά αδιαφορεί να μας διαθέσει τη μελέτη επαγγελματικού κινδύνου που υποχρεούται από το νόμο να έχει εκπονήσει και αρνείται κάθε διάλογο με τους εργαζόμενους για την ασφάλειά τους. Και φυσικά έχει άξιους συμπαραστάτες τα υπουργεία Εργασίας και Υποδομών που τρία χρόνια μπλοκάρουν την έκδοση κοινής ΚΥΑ για την περιγραφή των κατάλληλων ΜΑΠ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΣΕΠΕ με τους ανύπαρκτους ελέγχους σε ένα τόσο επικίνδυνο επάγγελμα.

 

      Ο ν. Χατζηδάκη με το freelance μοντέλο άνοιξε την πόρτα και σε νέου τύπου «γαλέρες». Τους κρυφούς ή φανερούς εργολάβους που επινοικιάζουν την εφαρμογή σε οικονομικούς μετανάστες με «μαύρη εργασία» με 12ωρες βάρδιες και κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει ποιος εργάζεται διότι επικρατεί η ομερτά.

 

      Το περιβάλλον αυτό δίνει την άνεση σε εταιρείες σαν την efood να ενεργεί σαν κράτος εν κράτει διαφημίζοντας το κοινωνικό της πρόσωπο πάνω στα αιματοβαμμένα μας κράνη.

 

       Ρωτάμε την efood και τον ΣΕΠΕ να μας πουν ποιος πραγματικά σκοτώθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες το βράδυ της 27/7/2022, ποια η σχέση του με αυτόν που η efood ανακοίνωσε ως νεκρό και ποια ήταν η σχέση εργασίας του.

 

- Απαιτούμε την άμεση έκδοση της κοινής ΚΥΑ για τα ΜΑΠ από τα υπουργεία Εργασίας και Υποδομών

- Απαιτούμε τον έλεγχο της efood από τον ΣΕΠΕ για τα όλα εργατικά ατυχήματα και την μαύρη εργασία στις πλατφόρμες.

- Ένταξη του επαγγέλματος οδηγού δικύκλου στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

        ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8/22 ΣΤΙΣ 14:00 ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Published in Πολιτική
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 11:16

Απεργούν σήμερα οι διανομείς της efood

        Συγκέντρωση στο Πεδίο Άρεως στις 3.00' μ.μ. και μοτοπορεία στο υπουργείο Εργασίας - Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

 

        Από το Σωματείο Εργαζομένων στην efood εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Σήμερα στην efood αύριο παντού.

 

         Το κείμενο αυτό έχει ως αποδέκτες όλες εκείνες που τον προηγούμενο Σεπτέμβρη μας στήριξαν, όλους εκείνους που σήκωσαν τις γροθιές τους καθώς περνούσαμε μαζικά από τους δρόμους της Αθήνας ως απάντηση στον εκβιασμό της εταιρίας. Εμείς οι εργαζόμενοι της efood σήμερα ζητάμε την αλληλεγγύη σας για να υψώσουμε ακόμα πιο πολύ το ανάστημά μας, γιατί για άλλη μια φορά η εταιρία εκβιάζει τους τετράωρους συναδέλφους μας και τους απολύει έμμεσα.

 

          Τι συμβαίνει στην efood και γιατί μας αφορά όλους.

 

          Τη στιγμή που γράφουμε αυτό το κείμενο, δεκάδες συνάδελφοι μας έχουν εξωθηθεί σε παραίτηση για έναν απλό λόγο. Η σχεδόν τριετής συνθήκη στην οποία επέλεγαν το πρόγραμμά τους έχει πλέον κοπεί, για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Τι σημαίνει αυτό για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας; Σημαίνει ότι δεν μπορούν να προγραμματίσουν την δεύτερη δουλειά τους, που ξέρουμε πόσο αναγκαία είναι για την επιβίωσή μας, σημαίνει ότι μια 3ετή συμφωνία έχει αθετηθεί μονομερώς με σκοπό να ξεμπερδεύει η εταιρία σιγά-σιγά με τη μισθωτή εργασία. Σημαίνει στην ουσία ότι επαναλαμβάνει τις κινήσεις του Σεπτέμβρη.

 

          Τα κέρδη τους οι ζωές μας.

 

         Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην efood είναι αυτή που ζούμε όλοι και όλες. Όπως και τόσες άλλες επιχειρήσεις(σουπερμάρκετ, εταιρίες κούριερ κα) η efood ήταν μία από τις μεγάλες κερδισμένες εταιρίες της πανδημίας. Με αυξημένα έσοδα που έφτασαν τα 21 εκατομμύρια ευρώ (από 43,1 εκ. ευρώ το 2019 σε 64,5 εκ. ευρώ το 2020) και με ένα ολοένα και αυξανόμενο κύκλο εργασιών, η efood αποφάσισε πέρσι να βάλει ως επόμενο στόχο την αντικατάσταση της πλειοψηφίας των εργαζόμενών της από μισθωτούς με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε εργαζόμενους υπό το καθεστώς της freelance εργασίας, που πληρώνονται με το κομμάτι και θεωρούνται συνεργάτες.

 

         Η αλλαγή αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η freelance εργασία είναι πολύ πιο φτηνή για την εταιρία από ότι η εξαρτημένη. Ενδεικτικά, η εργοδοσία απαλλάσσεται από το κόστος των ενσήμων, των δώρων, των προσαυξήσεων, των αναρρωτικών/τακτικών αδειών κ.α. Αντ’ αυτού «προσφέρει ευελιξία και ελευθερία κινήσεων και ανταγωνιστικές αποδοχές».

 

        Τι μας λέει λοιπόν η efood;

 

       Μας λέει ότι όσα λεφτά και αν έβγαλε στην περίοδο της πανδημίας, όσο τεράστιο και αν είναι το ποσοστό κέρδους της, ποτέ δεν είναι αρκετό. Δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει την σταθερή, μισθωτή οχτάωρη εργασία των εργαζομένων που η ίδια είχε προσλάβει.

 

       Οι αγώνες μας είναι αγώνες όλων των εργαζομένων, είναι δίκαιοι και για αυτό θα νικήσουν

 

       Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η εταιρία έδειξε τις διαθέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους, εκβιάζοντας πάνω από 100 συναδέλφους, με αποτέλεσμα τη μαζική κατακραυγή της ευρύτερης κοινωνίας, που αναγνώρισε αυτή την κίνηση για αυτό που ήταν:

 

       Μια ξεδιάντροπη αλλά ειλικρινέστατη δήλωση, ότι οι εργοδοσίες έχουν συνηθίσει να κάνουν ότι γουστάρουν. Μας ξεζουμίζουν και μετά μας πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα, μας λένε «αυτό είναι και άμα σ’ αρέσει».

 

       Και τότε απαντήσαμε με την πυγμή που μας έδωσε η καθημερινότητα μας, που διακινδυνεύουμε τη ζωή μας για το μεροκάματο, που αναγκαζόμαστε να κάνουμε 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, που δεν ζούμε απλά επιβιώνουμε. Και είπαμε αρκετά.

1.Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους

2.Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelance.

3.Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη ή 6ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης.

4.Να καταβάλλεται βάσει του νόμου 4611/19 και της ερμηνευτικής εγκυκλίου της 1ης Ιουλίου 2019 η αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουμε ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

5. Να αυξηθούν τα διαλείμματα των εργαζομένων στα γραφεία σε 60 λεπτά.

6. Να καταργηθεί η αυτόματη απάντηση στα τηλεφωνικά κέντρα.

7. Να σταματήσει η εφαρμογή διπλών duties.

8. Να αποζημιώνεται πλήρως το κόστος της τηλεργασίας σε ρεύμα τηλεπικοινωνίες και εξοπλισμό.

9. Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα τμήματα.

10. Να καταργηθούν όλες οι αξιολογήσεις και οι στόχοι που βάζει η εταιρεία. 

Published in Πολιτική

     Η μεγάλη νίκη για τους διανομείς είναι γεγονός, με την Online Delivery, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ψηφιακή πλατφόρμα efood, να αποδέχεται τα αιτήματα των ντελιβεράδων, αφού δεσμεύτηκε να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους. «Ακούσαμε όλες και όλους. Τα σωματεία εργαζομένων και τα αιτήματά τους. Το διάλογο των πολιτικών κομμάτων. Τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων για εμάς», σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. 

 

    Οι αγώνες των διανομέων της efood στέφθηκαν με πανηγυρική νίκη, αφού προ λίγου η εταιρεία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία δεσμεύεται να προσλάβει 2.016 εργαζομένους της efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας μάλιστα την προϋπηρεσία τους. Ακόμη, υπόσχεται να διατηρήσει τα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως την ιδιωτική ασφάλιση, ενώ πρόκειται να αναδιαμορφώσει τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα καθοριστούν κατόπιν συνεργασίας με τους διανομείς.

 

    Μετά την παραπάνω εξέλιξη αναμένεται πλέον να αποφασιστεί το τι θα γίνει με την 24ωρη απεργία που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή.

 

Η ανακοίνωση της efood:

 

«Tις τελευταίες ημέρες πολλοί μίλησαν για εμάς χωρίς να γνωρίζουν την οικογένεια του efood.

Ακούσαμε όλες και όλους. Τα σωματεία εργαζομένων και τα αιτήματά τους. Το διάλογο των πολιτικών κομμάτων. Τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις επικοινωνίες τους μαζί μας. Τους δημοσιογράφους. Και κυρίως τους εργαζόμενούς μας, που γνωρίζουν τον τρόπο δουλειάς μας και την καθημερινότητά μας.

Κάναμε αυτό που έχουμε ως υποχρέωση, γιατί είμαστε μια εταιρεία ανθρωποκεντρική.

Πολλές από τις κριτικές που ακούσαμε μας βοήθησαν στη λήψη των αποφάσεων που θα ανοίξουν το δρόμο για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας με μεγαλύτερη επένδυση στους ανθρώπους μας. Ακόμα και στις πιο ακραίες φωνές επιχειρήσαμε να βρούμε τα σημεία που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε.

Και τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων για εμάς.

Με βασικό γνώμονα τους ανθρώπους μας, την ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες μας (καταναλωτές και επιχειρήσεις), και την εξέλιξή μας, λάβαμε τις εξής αποφάσεις :

Μεταφέρουμε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους

Διατηρούμε τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση

Αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας πιστεύαμε ότι ο δρόμος της ανάπτυξης που έχουμε επιλέξει μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ομάδα μας. Είναι ο δρόμος που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε τη σημερινή αγορά και να παραμένουμε η μεγαλύτερη και πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτήν. Και αυτό το καταφέραμε επενδύοντας στους ανθρώπους μας. Παρέχοντας μια σειρά από ανταγωνιστικά κίνητρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας και την πρακτική ομοειδών εταιρειών: καλύτερες αποδοχές, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, κουτί,, κτλ), ακόμη και προστασία στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με κατάργηση βάρδιας, συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.

Προσφέρουμε παροχές, που δημιούργησαν τη βάση και για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και εισέρχονται στην ελληνική αγορά.

Μένουμε σταθεροί σε αυτές τις επιλογές και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής με όσες αλλαγές θεωρούμε απαραίτητες προκειμένου να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε.

Η τεχνολογία είναι το εργαλείο μας. Οι άνθρωποί μας, η κινητήριος δύναμή μας. Αυτά έχουν επιτρέψει στην οικογένεια του efood να βρίσκεται καθημερινά, στα σπίτια όλων μας».

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο