Displaying items by tag: συνταξιουχοι

     Επίσημο είναι το κοινωνικό μέρισμα. Πλέον αναμένεται η ΚΥΑ όπου θα ξεκαθαριστούν όλα για τους δικαιούχους, αν η πληρωμή θα γίνει αυτόματα ή αν θα χρειαστεί αίτηση, κάτι που φαίνεται ότι δεν χρειάζεται. Τα νέα δεδομένα. Ποιοι θα λάβουν και ποιοι μένουν εκτός.

 

     Κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή για τους συνταξιούχους και τους υγειονομικούς. Ειδικά για τους συνταξιούχους το κοινωνικό μέρισμα έχει ισχυρούς κόφτες τόσο στο φορολογητέο εισόδημα, όσο και στην ακίνητη περιουσία. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η σχετική ΚΥΑ για να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

 

    Διαβάστε κι αυτό: Ομαδικές παραιτήσεις στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας

    Το κοινωνικό μέρισμα του 2021 θα είναι 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και μισός μισθός για τους υγειονομικούς. Επίσης, 250 ευρώ θα πάρουν στο τέλος του χρόνου και 173.000 πολίτες με αναπηρία, δικαιούχους του επιδόματος αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ.

Η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος υπολογίζεται για το τέλος της χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς, πρόκειται για 100.000 άτομα που θα πάρουν μισό μισθό στο τέλος του έτους.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαριστεί τι ακριβώς γίνεται με τα ποσά, τη φορολογία τους, καθώς και τις κρατήσεις.

 

     Εκτός μένουν όσοι εργάζονται με τον κατώτατο μισθό και οι άνεργοι.

 

    Αναλυτικά, στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ θα δοθεί επίδομα ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου. Το βοήθημα αναμένεται να λάβουν περίπου 100.000 υγειονομικοί, με κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

 

     Διαβάστε κι αυτό: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιά επικίνδυνα απόβλητα καίει ο Αποτεφρωτήρας στη Φυλή!

 

     Στους συνταξιούχους δικαιούχοι της ενίσχυσης των 250 ευρώ συν 50 ευρώ για τα εξαρτώμενα μέλη είναι:

  • Συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.
  • Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ.

 

    Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου και αφορά περίπου 800.000 συνταξιούχους που πληρούν τα κριτήρια. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται στα 205 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στα άτομα με αναπηρία, θα δοθεί ενίσχυση ύψους 250 ευρώ, για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη.

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ, περίπου 173.000 άτομα. Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου και το μέτρο κοστολογείεται στα 43,5 εκατ. ευρώ.

 

    Διαβάστε κι αυτό: Καύση αποβλήτων … από την πίσω πόρτα στη Δυτική Αττική (Μέγαρα)

Published in Πολιτική

..

..
..

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ Νέας Ιωνίας:

Την Τρίτη 9/11 στις 10:30 π.μ., πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ, στις παροχές) στη Νέα Ιωνία. Η συγκέντρωση ήταν μαζική και μαχητική. Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του σωματείου, εκ μέρους του ΔΣ και αναφέρθηκε στις ελλείψεις υπαλλήλων του ΙΚΑ. Ανέφερε ότι, το 2010 το ΙΚΑ εξυπηρετούσε τον Δήμο της Νέας Ιωνίας με 75 υπαλλήλους, ενώ σήμερα εξυπηρετείται και ο Δήμος Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης με 27 υπαλλήλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι.

Στο ΙΚΑ έχουν γίνει παλιότερα τρεις κινητοποιήσεις με αίτημα να προσληφθεί ο ανάλογος αριθμός υπαλλήλων ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Μετά την πρώτη συγκέντρωση, αντί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, έγινε πρόσληψη σε 15 νέους 5μηνους συμβασιούχους. Επάνω, δηλαδή, που οι εργαζόμενοι νέοι μάθαιναν τη δουλειά, απολύονταν. Μετά τη δεύτερη συγκέντρωση, προσλήφθηκαν 18 5μηνοι εργαζόμενοι. Στην Τρίτη συγκέντρωση δεν έκαναν καμία πρόσληψη. Αυτά όσον αφορά τις προηγούμενες κινητοποιήσεις του Σωματείου.

Δείτε ακόμα: Μετά τις συγχωνεύσεις τμημάτων, ήρθε η πτώση σοβάδων!


Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Συνταξιούχων σημειώνεται: “Σήμερα απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και το ΕΦΚΑ, να κάνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι. Δεν γίνεται για ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί σε 1 μήνα, να περνάει ένας χρόνος ή και περισσότερο για να διεκπεραιωθεί. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι οι ασφαλισμένοι.


Στη συγκέντρωση της Τρίτης, καλέστηκαν και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, όπου και ανταποκρίθηκαν. Στη συνέχεια, το Σωματείο αναφέρθηκε στα ζητήματα της υγείας. Σε σχέση με το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας, όπου έχει ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, απαίτησε το Σωματείο μας, να λειτουργεί το Κέντρο 24 ώρες με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές. Να υπάρχει πρόληψη και σύγχρονα μηχανήματα. Έτσι θα αποσυμφορηθεί και το Νοσοκομείο της Αγίας Όλγας.

Σήμερα οι ασφαλισμένοι κλείνουν ραντεβού στα Κέντρα Υγείας, που πολλές φορές είναι πάνω από δύο μήνες. Λίγες μέρες πριν το ραντεβού ειδοποιούνται ότι ο γιατρός λείπει και έτσι χρειάζεται να κλείσουν εκ νέου ραντεβού μετά από άλλους δύο μήνες. αυτό συμβαίνει διότι πολλοί γιατροί έχουν συνταξιοδοτηθεί ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Σε σχέση με τα νοσοκομεία και κυρίως για το Αγία Όλγα, όπου καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες ασθενείς, από τα Βόρεια Προάστια και όχι μόνο, με τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών είναι αδύνατον. Πολλές κλινικές στην ευρύτερη περιοχή έκλεισαν.

Εμείς είμαστε στο πλευρό των γιατρών και νοσηλευτών και απαιτούμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Πρόσφατα το τμήμα των Νεφροπαθών λειτουργεί μόνο μια βάρδια το πρωί, με αποτέλεσμα να έχουν «ξεπηδήσει» ιδιωτικές κλινικές Νεφροπαθών στην περιοχή μας και πολλοί ασφαλισμένοι να πηγαίνουν εκεί. Τονίστηκε ότι γενικότερα όλα τα νοσοκομεία έχουν γίνει νοσοκομεία μιας νόσου, Covid, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία. Αυτό οδηγεί στο να ακούμε ότι πεθαίνουν συνάνθρωποι μας από κορονοιό, αλλά πεθαίνουν και πολλαπλάσιοι, οι οποίοι δεν αναφέρονται, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία και όχι μόνο.

Δείτε ακόμα: Παραδοχή καθηγητή Βασιλακόπουλου: "Είχαμε δημιουργήσει ΜΕΘ εκτός προδιαγραφών που αύξησαν τη θνητότητα"!


Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να γίνει επίταξη εδώ και τώρα των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών.


Σήμερα η κυβέρνηση πληρώνει για ΜΕΘ στους ιδιώτες υπέρογκα ποσά. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η θέση της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ κλπ, ήτανε να περάσει η υγεία στους ιδιώτες. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Το Σωματείο αναφέρθηκε και στα προβλήματα των συντάξεων. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν γίνει περικοπές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, 8 δις εκατ. Αυτό σημαίνει 8,5 εκατ. κάθε χρόνο σε περικοπές. Αυτά τα λεφτά δεν πήγαν ούτε στην υγεία ούτε στην παιδεία. Πήγαν στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και στους επιχειρηματικούς ομίλους. Το Συνταξιουχικό κίνημα απαιτεί την αποκατάσταση των συντάξεών μας, κύριων και επικουρικών, 13η και 14η σύνταξη και να δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ, που κόπηκε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα όπως:
«ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ»
«ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ»
«ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ»
«ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»
«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΚΡΑΤΙΑ»

Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας. Η πορεία τερμάτισε στην πλατεία Σημηριώτη. Τα Σωματείο κάλεσε τους συναδέλφους για κινητοποιήσεις, άμεσα, στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας και το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας. Τους επισήμανε ότι την οργή και την αγανάκτησή τους πρέπει να την κάνουν οργάνωση και τους κάλεσε να γραφτούν στα σωματεία τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ. ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.”

Διαβάστε και αυτό: Μας χρεώνουν και δεν δίνουν λογαριασμό!

Published in Νέας Ιωνίας

..
..
..

Η κάμερα της ΕΚΦΡΑΣΗΣ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 9/11 στο πρώην ΙΚΑ Νέας Ιωνίας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της πόλης. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων καταγγέλλει πως το 2010 το ΙΚΑ είχε 70 υπαλλήλους μόνο για το δήμο Νέας Ιωνίας ενώ σήμερα έχει μόλις 27, οι οποίοι εξυπηρετούν και τους δήμους Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου.


Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων. “Απαιτούμε να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων” τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι ενώ ζητούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.


Στα αιτήματα τους εντάσσεται, επίσης, και η ενίσχυση του ΕΣΥ καθώς και η άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. “Με χειροκροτήματα δεν γίνεται υγεία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία” το σύνθημα των συνταξιούχων για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.


Δείτε ακόμα: Έβρεξε σοβάδες στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Published in Νέας Ιωνίας

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο