Displaying items by tag: πυρκαγια

         Ανακοίνωση του Μετώπου με αφορμή τη νέα πυρκαγιά σε εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων

 

        Από το γραφείο τύπου του Δυτικού Μετώπου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Για άλλη μια φορά, η Δυτική Αττική πνίγηκε από τους τοξικούς καπνούς, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα από τα πολλά κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή. Αυτήν τη φορά, ήταν η φωτιά στο ΚΔΑΥ της POLYECO στον Ασπρόπυργο, η οποία έχει ξανακαεί στο παρελθόν, που υποχρέωσε την πολιτική προστασία να στείλει το γνωστό μήνυμα «κλείστε τα παράθυρα, πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση».

 

        Η Δυτική Αττική πληρώνει ακριβά την πολύχρονη λειτουργία της εγκατάστασης της Φυλής, «χάρη» στην οποία έχουν στηθεί δεκάδες νόμιμα και παράνομα κέντρα αποθήκευσης και επεξεργασίας σκουπιδιών στο Θριάσιο πεδίο. Οι χώροι αυτοί, μαζί και τα διάφορα διαλυτήρια, δε βρέθηκαν τυχαία εκεί. Εγκαταστάθηκαν σαν περιφερειακές «δομές» και συμπληρώματα της χωματερής των Άνω Λιοσίων και της Φυλής.

 

       Οι δεκάδες πυρκαγιές, που έχουν προκληθεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις, έχουν ρυπάνει κάθε σπιθαμή εδάφους στη Δυτική Αττική. Έχουν ρυπάνει τον αέρα, το έδαφος, τα υπόγεια νερά, τα ζώα που εκτρέφονται σε διάφορες κτηνοτροφικές μονάδες, τις καλλιέργειες που εξακολουθούν να υπάρχουν  και, φυσικά, βλάπτουν ανεπανόρθωτα την υγεία των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή. Έχουμε χάσει το λογαριασμό με τις πυρκαγιές στον ίδιο τον ΧΥΤΑ της Φυλής και στις διάφορες εγκαταστάσεις (της WATT AE, της PLOYECO, του Κωστούλα κ.λπ.). Ποιος ξεχνά το περίφημο ΚΔΑΥ Λαζόπουλου, που καίγονταν για 3 ολόκληρα χρόνια;

 

       Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία!

 

      Ένοχοι είναι το κράτος, η περιφέρεια Αττικής και οι δημοτικές αρχές του δήμου Φυλής – Λιοσίων, που έκαναν και κάνουν τα πάντα για να εγκατασταθεί και να παραμείνει εσαεί στη Δυτική Αττική η μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης. Η αιτία είναι τα τεράστια κέρδη των εργολάβων των σκουπιδιών, που δραστηριοποιούνται στην εγκατάσταση της Φυλής και στα ΚΔΑΥ, και τα μυθώδη αντισταθμιστικά οικονομικά ανταλλάγματα, που παίρνουν -κυρίως- ο δήμος Φυλής και ο δήμος Ασπροπύργου.

 

      Όσο υπάρχει αυτή η εγκατάσταση, θα υπάρχουν και τα ΚΔΑΥ που θα καίγονται. Και σαν να μη φτάνει αυτό, νέα θηριώδη εργοστάσια επεξεργασίας σκουπιδιών προγραμματίζονται να γίνουν στη Δυτική Αττική, μαζί και μονάδες καύσης απορριμμάτων από ιδιώτες.

 

      Μ΄ αυτά και με ’κείνα, το μέλλον της Δυτικής Αττικής θα είναι μαύρο σαν τους τοξικούς καπνούς των σκουπιδο-εγκαταστάσεων που καίγονται.

Published in Πολιτική

..
..
..

Με μια επιστολή “απόγνωσης” κάτοικος της πολύπαθης Διώνης ασκεί σφοδρή κριτική προς τα αρμόδια υπουργεία και τον Δήμο ενώ απευθύνει μια σειρά από ερωτήματα στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, κάνοντας λόγο για έναν “νεκρό” οικισμό. “Βάλτε μας σε άμεση προτεραιότητα” τονίζει και ζητάει “έργα και ενίσχυση και όχι άλλες υποσχέσεις”. “Σας εκλιπαρώ μη παίζετε αλλο με την υπομονή μας” καταλήγει.

15 χρόνια πληρώνουμε τέλη και φόρους για υπηρεσίες που δεν λαμβάνουμε”

Ζητάει ξεκάθαρες απαντήσεις για τα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα:

“α) Τους λόγους και την τεκμηρίωση αυτών για τους οποίους εδώ και 15 χρόνια δεν έχουμε ασφαλτοστρωμένους δρόμους σε ολόκληρο τον οικισμό μας.

β) τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης και δίκτυο αποχέτευσης.

γ) τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε κάδους απορριμμάτων, οδοφωτισμό και οδοσήμανση.

δ) τους λόγους για τους οποίους η πρόσβαση σχολικών λεωφορείων (δημόσια και ιδιωτικά) είναι αδύνατη στον Άγιο Σπυρίδωνα.

ε) τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος μας δεν προχωρά σε άμεση διευθέτηση των προβλημάτων του οικισμού και επιδεικνύει χαρακτηριστική αδιαφορία στα αιτήματα μας.

στ) τους λόγους που οι περιοχές μας δεν έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και ειδικού καθεστώτος αφού εδώ και 15 χρόνια πληρώνουμε δημοτικά τέλη και φόρους για ένα σύνολο υπηρεσιών που δεν λαμβάνουμε

Απευθύνεται στον Υπουργό “πάνω από όλα ως πατέρας και οικογενειάρχης και δευτερευόντως ως κάτοικος της πολυπαθούς περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα (θέση Δασαμάρι Πικερμίου).” Προσθέτει πως “είμαι σίγουρος ότι αναγνωρίσατε τη πληγείσα αυτή περιοχή που ανήκει πλέον στον οικισμό της Διώνης μιας και τα πρόσφατα γεγονότα της καταστροφικής πυρκαγιάς της 19 Ιουλίου 2022 είναι νωπά σε όλους μας. Όπως επίσης νωπά είναι και τα σημάδια της περσινής χειμερινής κακοκαιρίας όταν η περιοχή μας όπως και οι τριγύρω οικισμοί (Ντράφι , Διώνη) επλήγησαν και έμειναν για αρκετές ημέρες αποκλεισμένες και χωρίς ρεύμα.”

Μεταξύ άλλων αναφέρει ακόμα τα ακόλουθα:

Ως πατέρας προς πατέρα σας ερωτώ με όλο το σεβασμό να μου εξηγήσετε γιατί σε μια περιοχή που ενώ έχει σχέδιο πρότυπου οικισμού, εντούτοις δεν έχει ούτε μια παιδική χαρά ούτε και πλατεία για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια.

Σας ερωτώ ως πατέρας για ποιο λόγο πρέπει να ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες και γιατί δεν επιδεικνύετε την απαιτούμενη αυστηρότητα απέναντι στους δημοτικούς φορείς που για πολλά χρόνια αδιαφορούν και δεν αφουγκράζονται καν τα προβλήματα μας.


“Με αγανάκτηση, θυμό αλλά και σεβασμό σας απευθύνω έκκληση να ασχοληθείτε επιτέλους μαζί μας”

Με σεβασμό σας αναφέρω ότι σε όλους αυτούς τους οικισμούς (Διώνη, Άνω Διώνη , Ντράφι, Πανόραμα Παλλήνησ, Πικέρμι) ζουν οικογένειες και άνθρωποι με ασύγκριτα μεγάλη υπομονή και ανοχή. Ζούμε άνθρωποι που στη πλειοψηφία μας είμαστε ιδιαιτέρως ενεργοί στο κεφάλαιο και την παραγωγική εργασία του τόπου. Άνθρωποι που καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η οικονομία , που σεβόμαστε την κοινωνία και τους θεσμούς και που αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες μια κυβέρνησης που σέβεται τον πολίτη. Μην δοκιμάζετε όμως άλλο τις αντοχές μας!

Πρότυπος οικισμός χωρίς πλατεία? Χωρίς πάρκο και παιδικές χαρές? Δεν υπάρχει οικισμός αν δεν υπάρχουν αυτά και τόσα άλλα βασικά έργα υποδομής. Ουσιαστικά ένας τέτοιος οικισμός είναι "νεκρός".


Βάλτε μας λοιπόν σε άμεση προτεραιότητα. Δε θέλουμε άλλες υποσχέσεις , θέλουμε επιτέλους έργα και ενίσχυση.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες σας.

Σας εκλιπαρώ μη παίζετε άλλο με την υπομονή μας.

Με τιμή

Χαραλαμπόπουλος Σωκράτης

Κάτοικος Διώνης (Θέση Δασαμάρι)

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 13:21

Έκτακτο: Φωτιά στο Κορωπί

..
..
..

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κορωπί.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση, και καίει εντός του αστικού ιστού. Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά είναι μεγάλη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερο. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε ακόμα: Απειλές κυβέρνησης στους Δήμους για την ενέργεια

Published in Κρωπίας

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο