Displaying items by tag: μητσοτακης

              Το μπαλάκι των ευθυνών πέταξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΠ δηλώνοντας πως ναι μεν η παρακολούθηση ήταν νόμιμη δεν ήταν όμως πολιτικά αποδεκτή.

 

            Τόνισε ότι για αυτό κρίθηκε ο τέως διοικητής της υπηρεσίας κ. Κοντολέων,ενώ την ευθύνη ανέλαβε και ο τέως γενικός γραμματέας του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης. Σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν για τρεις μήνες με την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν το γνώριζε και δεν θα το επέτρεπε.

 

           Η συγκεκριμένη δήλωση όμως προκαλεί πολλά ερωτήματα καθώς είναι γνωστό ότι από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η Εθνική υπηρεσία πληροφοριών υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού.

 

           "Να μην μετατραπεί η εξεταστική επιτροπή σε κατασκοπευτικό σήριαλ"

 

           Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για το θέμα σημείωσε πως "δεν πρέπει να μετατραπεί σε κατασκοπευτικό σίριαλ για κομματική κατανάλωση". Ταυτόχρονα προανήγγειλε τις παρακάτω προτάσεις για αλλαγές στην ΕΥΠ:

 

1. Ενίσχυση της λογοδοσίας της υπηρεσίας και της εποπτείας του κοινοβουλίου.

2. Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής ασφάλειας.

3. Θωράκιση του πλαισίου νόμιμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα.

4. Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της εξωστρέφειας και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της.

 

          Οι παραπάνω αλλαγές βέβαια δεν φαίνεται με μία πρώτη ανάγνωση να αλλάζουν ριζικά την κατάσταση ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κατάργηση των παρακολουθήσεων των πολιτικών προσώπων. Ταυτόχρονα,δεν γίνεται λόγος σε πιθανό περιορισμό των παρακολουθήσεων των πολιτών οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια για λόγους "εθνικής ασφάλειας". Όσον αφορά μάλιστα στο θέμα της λογοδοσίας και της διαφάνειας αρκεί να θυμίσουμε πως με τροπολογία της κυβέρνησης κάποιος πολίτης παρακολουθείται πλέον δεν μπορεί να ειδοποιηθεί και να ενημερωθεί μετά το πέρας της παρακολούθησης, όπως προβλεπόταν παλαιότερα.

 

         "Ευαίσθητα δεδομένα, συκοφαντίες και ξένες πρεσβείες"

 

         Από τον κύριο Μητσοτάκη δεν έγινε καμία αναφορά στους λόγους για τους οποίους κρίθηκε απαραίτητη η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, μη διαψεύδοντας όλα τα σενάρια που έχουν ακουστεί μέσω διαρροών το τελευταίο διάστημα,ενώ δεν έγινε γνωστό αν η υπηρεσία χρησιμοποιεί το λογισμικό Predator. Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησαν διαρροές πόσο πρόκειται για αίτημα ξένων χωρών με την πρεσβεία της Αρμενίας και της Ουκρανίας, συγκεκριμένα, να διαψεύδουν αυτές τις φημολογίες.

 

        Την ίδια στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαδίδουν συκοφαντίες σε βάρος του. Μάλιστα ο βουλευτής Νίκος Ρωμανός αναφερόμενος στο περιεχόμενο των παρακολουθήσεων έκανε λόγο για "ευαίσθητα δεδομένα" ενώ κάλεσε τον κύριο Ανδρουλάκη "αν έχει το θάρρος να το κοινοποιήσει"! Ούτε σε αυτό ο πρωθυπουργός απάντησε,καλύπτοντας εμμέσως τον υπεύθυνο τύπου του κόμματός του.

Published in Πολιτική

..

..
..

 

Μετά το "σκάνδαλο" με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτών και του Νίκου Ανδρουλάκη την παραίτηση τους υπέβαλαν ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Κοντολέων υπέβαλε την παραίτηση του "κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων". 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η παραίτηση του κ Δημητριάδη "έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του". "Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί" σημειώνουν από το Μαξίμου. Θυμίζουμε όμως πως πριν μερικές μέρες ο διοικητής της ΕΥΠ είχε παραδεχθεί πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση. 

Φαίνεται πως ήδη το ζήτημα των παρακολουθήσεων και οι σχετικές αποκαλύψεις έχουν κλονίσει την κυβέρνηση, με την υπόθεση να έχει ακόμα πολύ δρόμο. 

Δείτε ακόμα: ΕΚΤΑΚΤΟ - Μεγάλη πυρκαγιά στη θέση "Τρικέρι" του οικισμού Βλυχάχας,στην Ν.Πέραμο Μεγάρων

Published in Πολιτική

..
..
..

 

Σύμφωνα με τη Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, “τρεις νεολαίοι συνδικαλιστές προσήχθησαν όταν προσπάθησαν να κρεμάσουν πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα”.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή 3 νεολαίων αγωνιστών, εκλεγμένων σε σχολεία και σχολές συνδικαλιστών- δύο εκ των οποίων μέλη της νΚΑ- κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, σήμερα Παρασκευή 22/7. Οι 3 νεολαίοι επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κάστρο, ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης με αφορμή την κυβερνητική, προεκλογική φιέστα στην πόλη. Πριν καν κρεμαστεί το πανό από τους συντρόφους, άνθρωποι της ασφάλειας, περνώντας στους δύο και χειροπέδες, τους οδήγησαν στο τμήμα.


Δεν τρομοκρατούμαστε από την προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ να καταστείλει με κάθε τρόπο όποιον/-α αντιστέκεται, διεκδικεί και αγωνίζεται. Οι μόνοι και πραγματικοί τρομοκρατημένοι είναι αυτοί, Κυβέρνηση- Κράτος και Κεφάλαιο, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία.


Και αυτή η κατάπτυστη προσπάθεια φίμωσης της νεολαίας δε θα μείνει αναπάντητη!

Μπροστά σε ένα μέλλον- όλεθρο απαντάμε με οργάνωση, αγώνα, διεκδίκηση και αλληλεγγύη!


Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας! Δίνουμε τη μάχη καθημερινά στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Καταγγέλλουμε την άθλια αστυνομική παρέμβαση ενάντια στους συντρόφους αγωνιστές. Καλούμε το λαό, αλλά και κάθε μαζικό φορέα του κινήματος να καταδικάσουν τις απαράδεκτες αυτές προσαγωγές.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Οργανώσεις Ηπείρου
(οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Δείτε ακόμα: Εκτόξευση του δημόσιου χρέους στα 357,665 δισ. ευρώ

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο