Displaying items by tag: μερα 25

       Από το γραφείο τύπου του ΜΕΡΑ 25 εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Στο Παίδων Πεντέλης βρέθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον Βουλευτή του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο του ΜέΡΑ25.

 

      Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομίλησε με τους εργαζομένους του νοσοκομείου που πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση για τις εξελίξεις με την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο και την αναστολή λειτουργίας του.

 

      "Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας στηρίξουμε. Ζητάμε καιρό τώρα ένα δημόσιο δίκτυο για τεστ και για εμβολιασμό, αλλά εκτός νοσοκομείων. Η Κυβέρνηση απλώς προσπαθεί να μεταφέρει πελάτες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Το να έχεις γιατρούς και νοσηλευτές να απεργούν για να δουλέψουν και την Κυβέρνηση να τους εμποδίζει τα λέει όλα. Δεν πρέπει να χαθεί η μάχη σας εδώ σε καμία περίπτωση. Για μας δεν θα έπρεπε να υπάρχει ιδιωτική υγεία και γι' αυτό θεωρούμε εμβληματικό τον αγώνα σας. Θα υπάρξει μαζική κινητοποίηση, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και με άλλους για να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα σας" ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στους εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την στήριξη του.

 

      Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΜέΡΑ25 δήλωσε: "Μόνο και μόνο ότι οι νοσηλευτές και οι γιατροί ενός δημόσιου νοσοκομείου, του Παίδων Πεντέλης, απεργούν για το δικαίωμα να δουλεύουν υποδεικνύει το φιάσκο αυτής της Κυβέρνησης και την κακία της απέναντι, όχι μόνο στα παιδιά και στους γονείς που χρησιμοποιούν αυτό το νοσοκομείο αλλά, σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ΜέΡΑ25 από την αρχή στηρίξαμε και τα lockdown και τους εμβολιασμούς, ιδίως τον εμβολιασμό, αλλά τι λέγαμε; Να δημιουργηθούν ξεχωριστά κέντρα τόσο για μαζικά τεστ όσο και για εμβολιασμό, όχι να γίνει ο κανιβαλισμός των νοσοκομείων μας από εμβολιαστικά κέντρα. Αυτή η Κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα της Κυβέρνησης Σαμαρά-Γεωργιάδη που κλείναν τα νοσοκομεία με τα πρώτα μνημόνια. Σήμερα έρχονται να κλείσουν υπέρ των ιδιωτών, των παρασίτων της ολιγαρχίας ένα νοσοκομείο κόσμημα, ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία που υπάρχουν για παιδιά. Το ΜέΡΑ25 τάσσεται υπέρ του αγώνα αυτών των ανθρώπων, γονιών, νοσηλευτών, γιατρών. Δεν θα τους περάσει!"

Published in Πολιτική
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 11:54

ΜέΡΑ25: "Πάμε προς την Ερντογανοποίηση"

..

..
..

Από τον εκπρόσωπο τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη εκδόθηκε η παρακάτω δήλωση στήριξης υπέρ του Κώστα Βαξεβάνη

Η δίωξη δημοσιογράφων από την Μητσοτάκης Α.Ε. εμπεδώνει τον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές βλέψεις του καθεστώτος

 

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει σταθερά και εμφατικά την ελευθερία του τύπου και την ερευνητική δημοσιογραφία, όπως άλλωστε αποδεικνύει και ο αγώνας που δίνουμε για τον συνοδοιπόρο μας στο DiEM25 Τζούλιαν Ασάνζ. Θεωρούμε απαράδεκτες τις διώξεις δημοσιογράφων όπως της Γιάννας Παπαδάκου και του Κώστα Βαξεβάνη από το καθεστώς της Μητσοτάκης Α.Ε.

Είναι αδιανόητη όμως και η στάση της δικαιοσύνης, που για ένα τέτοιο σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών, διώκει τους δημοσιογράφους που συνέβαλλαν στην αποκάλυψη του, αντί για αυτούς που "συναλλάσσονταν" με φαρμακευτικές εταιρείες, την ώρα που μείωναν τις δημόσιες δαπάνες στην υγεία.

Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκείται στην Ορμπανοποίηση της χώρας μας και προχωράει ολοταχώς προς την Ερντογανοποίηση της.

Διαβάστε και αυτό: “Αναβρασμός” στην παιδεία – Ρεπορτάζ της Έκφρασης από τα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης

Published in Πολιτική

..

..
..

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για το άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας ότι “τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ένα δίκτυο για μαζικά, δωρεάν, τακτικά τεστ για όλους, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς θέτοντας τα παιδιά σε κίνδυνο”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κριθαρίδη:

Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κεραμέως ξαναστέλνουν τα παιδιά στο σχολείο χωρίς καν ράπιντ τεστ και με πραγματική υγειονομική ανασφάλειαΔείτε ακόμα: Rapid και PCR test:Ακριβό και μη συνταγογραφούμενο στην Ελλάδα,δωρεάν και με συνταγογράφηση στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε για άλλη μια φορά ουσιαστικά να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς καμία πραγματική υγειονομική ασφάλεια. Ούτε τα αστεία πρωτόκολλα αλλάζουν, ούτε και το 50+1% για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, ούτε μειώνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη φυσικά, ούτε πραγματικά τεστ θα γίνονται, ούτε θα δοθούν μέσα υψηλής προστασίας στους μαθητές και τις μαθήτριες (μάσκες ΚΝ-95 αντί για τις μάσκες αερόστατα που είχε δώσει κάποτε το Υπουργείο Παιδείας).

Το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των self test, ούτε καν των rapid, που θα κάνουν κάθε εβδομάδα οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι αδιανόητο και εγκληματικό, ότι η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και η πιο ανάξια Υπουργός Παιδείας που έχει γνωρίσει ο τόπος, η κα Κεραμέως, ανοίγουν και πάλι τα σχολεία χωρίς ένα δίκτυο για μαζικά, δωρεάν, τακτικά τεστ για όλους, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η Μητσοτάκης Α.Ε. επιλέγει για άλλη μία φορά να εκθέσει τα παιδιά που θα ξαναπάνε στο σχολείο στις 10 Ιανουαρίου σε τεράστιο κίνδυνο και υγειονομική ανασφάλεια.

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει συνειδητά και πάλι να παίζει με τη δημόσια υγεία και τις ζωές των πολιτών, ακόμα και των παιδιών, για να μην πράξει τα αυτονόητα που θα έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή για την ασφαλή λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων και εν γένει της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη χώρα μας.Διαβάστε και αυτό: Ι.Σ.Α.: Η κυβέρνηση και, ειδικότερα, το ΥΠ.ΑΝ. αποφάσισαν τη μη συνταγογράφηση του PCR

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο