Displaying items by tag: λαικη ενοτητα

          Πρωτοφανής σκευωρία και απόπειρα δίωξης φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης σε βαθμό κακουργήματος με την υπογραφή της Νίκης Κεραμέως καταγγέλλει με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του κόμματος

 

         Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - καταγγελία:

 

         Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό της, πρωταγωνιστώντας σε απόπειρα κατασκευής διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, επειδή διαμαρτυρήθηκαν στο γραφείο του Κοσμήτορα. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Κοσμήτορα τον περασμένο Οκτώβριο, ενάντια σε προσπάθεια να κινηθούν πειθαρχικές διώξεις για «παράνομη αφισορρύπανση», όπως βαφτίστηκε η ανάρτηση αφίσας για θέματα που αφορούσαν τον Σύλλογο Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Παρότι η ίδια η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου είχε σπεύσει από τότε να δηλώσει, με ανακοίνωσή της αλλά και διά στόματος του Πρύτανη, ότι δεν υπάρχει καμία εστία έντασης, ενώ οι συνδικαλιστικές πρακτικές προστατεύονται στο Πολυτεχνείο, η ίδια η Υπουργός υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων ζητώντας τις ποινικές διώξεις φοιτητών, ενώ με τις  ενέργειές της, κινήθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, μελών ΔΣ και των Προέδρων του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και των φοιτητικών συλλόγων ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής.

 

          Διαβάστε κι αυτό: Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά με το νέο κύμα πανδημίας να απειλεί

 

         Εν έτη λοιπόν 2022 εκλεγμένοι Πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων, πρώην και νυν μέλη ΔΣ Φοιτητικών Συλλόγων βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να κατηγορηθούν, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της αρπαγής προσώπου, δηλαδή για ένα αδίκημα που στρέφεται κατά απαγωγέων, ληστών που κρατούν ομήρους, ή κυκλώματα trafficking και τιμωρείται με δεκαετή κάθειρξη, αλλά και για πλημμελήματα. Όλα αυτά, για μια παράσταση διαμαρτυρίας που ονομάστηκε … «ομηρεία», η οποία έγινε μέρα μεσημέρι, συμμετείχαν πάνω από 100 φοιτητές και φοιτήτριες του Ιδρύματος, ενώ την ίδια ώρα στο γραφείο του Κοσμήτορα που υποτίθεται ότι … «αρπάχθηκε» μπαινόβγαιναν διάφοροι καθηγητές του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, που προσπαθούν να εμφανίσουν σαν περιθωριακούς εγκληματίες, είναι όλοι αγωνιστές και αγωνίστριες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Χανίων, που βγαίνει σταθερά πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές, τη φετινή χρονιά με απόλυτη πλειοψηφία και με ιστορικά υψηλό αριθμό ψήφων.

 

         Είναι πια γνωστή η εκδικητική μανία της Νίκης Κεραμέως, που παραμένει σταθερά η πιο αντιδημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατορθώνοντας να ξεπεράσει τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τον Άδωνι, η υπουργός που έχει συνδέσει το όνομά της με το πέταγμα δεκάδων χιλιάδων μαθητών, παιδιών φτωχών οικογενειών εκτός τριτοβάθμιας παιδείας, την ίδια στιγμή που η ίδια εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις άνω του 1 εκ. στο εξωτερικό, η υπουργός που «εργάζεται εντατικά» για να εγκατασταθούν τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια, που προσπαθεί σήμερα να περάσει «νύχτα» ένα νομοσχέδιο διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, απέναντι στο οποίο αντιδρά όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα (πλην του διμοιρίτη των ΜΑΤ Παπαϊωάννου στο ΑΠΘ).

 

         Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι διακηρυγμένος στόχος η επίθεση στους νέους και τις νέες, που καταφέρνουν να οργανώσουν μαζικές νικηφόρες διεκδικήσεις  που καθιστούν τα πανεπιστήμια σχολεία του αγώνα και της αξιοπρέπειας, εμποδίζοντας την μετατροπή τους σε αυταρχικά πανάκριβα κολλέγια.

 

         Διαβάστε κι αυτό: Η ρήτρα αναπροσαρμογής παγώνει,δεν καταργείται, οι χρεώσεις,όμως, "απελευθερώνονται"

 

        Στηρίζουμε αμέριστα τους 8 φοιτητές και φοιτήτριες, εκ των οποίων οι 5 είναι μέλη της Λαϊκής Ενότητας και είμαστε περήφανοι που συμπορευόμαστε με ανθρώπους που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή του φοιτητικού κινήματος και διακρίνονται για τη μαζική συνδικαλιστική τους δράση. Η δίωξη πρέπει να πέσει στο κενό, με την πλαισίωση των φοιτητών και των συλλόγων τους από συνδικάτα, μαζικούς φορείς, πολιτικά κόμματα, αλλά και από κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αντιλαμβάνεται την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

        Ανάστημα πρέπει να ορθώσουν και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι θεσμικοί και συνδικαλιστικοί τους φορείς. Μια μειοψηφία εγκάθετων που συνεργάστηκαν με την Κεραμέως και τις διωκτικές αρχές, δεν μπορεί να χαρακτηρίσει συνολικά το σώμα των ΔΕΠ. Να μην αναλάβει η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης την ιστορική ευθύνη να είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που διώκονται με πολιτικές κυβερνητικές σκευωρίες οι συνδικαλιστές φοιτητές του Ιδρύματος για την συνδικαλιστική τους δράση.

 

       Οι σκευωρίες θα καταπέσουν! Η νεολαία θα νικήσει στους δίκαιους αγώνες της για μια ανθρώπινη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον!

Published in Πολιτική

       Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

  • Η πολυδιαφημιζόμενη νέα επιδότηση στα καύσιμα είναι εμπαιγμός μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις. 
  • Η κυβέρνηση εισπράττει δισεκατομμύρια από φόρους λόγω και των ανατιμήσεων και μοιράζει ψίχουλα.

 

       Η επιδότηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και σε όλα τα προϊόντα. Ήδη μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μόλις δύο μήνες από τις προηγούμενες, που έγιναν τον Απρίλη, νέες μεγάλες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί, ενώ η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερά πάνω από δύο ευρώ και στα περισσότερα νησιά πλησιάζει τα τρία.

 

       Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, από τους οποίους και με βάση τις ανατιμήσεις προβλέπεται να εισπράξει 28,4 δις, ενώ οι επιδοτήσεις θα κοστίσουν 375 εκατομμύρια. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όμως Θα εισπράξουν από το Ταμείο Ανάκαμψης 11 δις!!!

 

       Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει, ενώ ο λαός αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές του ανάγκες, που δεν καλύπτονται από τα ψίχουλα των επιδοτήσεων.

 

       Απαιτείται:

 

       Άμεση και γενναία αύξηση μισθών και συντάξεων, που να ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος ζωής. Επαναφορά του θεσμού της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής Μείωση του ΦΠΑ ΣΤΟ 4% και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ώστε να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων και να ανακουφισθούν πραγματικά οι καταναλωτές.

Published in Πολιτική

       Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας από τον Αύγουστο και το τέλος των μνημονίων, αποκρύπτοντας ότι καμία από τις υποχρεώσεις που την συγκροτούν δεν αλλάζει.

 

       Πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό τρυκ των μνημονιακών κυβερνήσεων, που χρησιμοποιούν νέους όρους προκειμένου να αποκρύψουν την διατήρηση της ίδιας κατάστασης.

 

       Όπως το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η έξοδος από τα μνημόνια σήμαινε διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων και γι αυτό καμία βελτίωση της κοινωνικής πραγματικότητας δεν υπήρξε, έτσι και τώρα η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία  συνοδεύεται από μία σειρά δεσμεύσεων , όπως διεκπεραίωση των κόκκινων δανείων , επίσπευση των πλειστηριασμών και άλλα, η υλοποίηση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης και τελευταίας δόσης!!!

 

       Η κοροϊδία του λαού συνεχίζεται κανονικά και τα στοιχεία της οικονομίας το αποδεικνύουν.

 

       Η είσοδος της Ελλάδας στα μνημόνια έγινε με βάση το μεγάλο δημόσιο χρέος , 127%του ΑΕΠ, τώρα που μετά από τόσα χρόνια σκληρής λιτότητας έχει διπλασιαστεί {365δις και 210%του ΑΕΠ}, μας ανακοινώνουν ότι η οικονομία βελτιώθηκε και βγαίνουμε από την ενισχυμένη εποπτεία!!!   Ο απόλυτος εμπαιγμός.

 

      Μόνο οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες μπορούν να σταματήσουν την λιτότητα και να επιβάλουν ένα εναλλακτικό φιλολαϊκό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού και του τόπου.

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο