Displaying items by tag: κεδε

          Από το Γραφείο Τύπου της ΚΕΔΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Στον «πόλεμο» για την εξοικονόμηση ενέργειας, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Και πρέπει να το κάνουμε ΑΜΕΣΑ!

 

         Βάσει της ΚΥΑ, ΦΕΚ 3424/τ.Β/02.07.2022

 

        Λύσεις για άμεσες παρεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερο κόστος:

 

  1. Ορίζουμε άμεσα (όσοι δεν το έχουμε κάνει) τον υπεύθυνο ενεργειακών υποδομών/εγκαταστάσεων
  2. Ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη του κλιματισμού στους 27C

 

      Δεν λειτουργούμε τον κλιματισμό μαζί με ανοιχτά παράθυρα.

 

     Φροντίζουμε να κλείνουμε τα κλιματιστικά των γραφείων όταν φεύγουμε (και κάνουμε ελέγχους για αυτό).

 

  1. Αλλάζουμε τους χρονοδιακόπτες των πινάκων του οδοφωτισμού (τουλάχιστον) με φωτοκύτταρα (εκτός αν φυσικά έχουμε ήδη βάλει πιο προηγμένα συστήματα τηλεμετρίας)
  2. Μειώνουμε τη λειτουργία του διακοσμητικού φωτισμού (κτίρια, αξιοθέατα κλπ) έως τις 03.00 και περιορίζουμε τη χρήση σιντριβανιών και άλλων μεγάλων ομοειδών καταναλώσεων

 

     Ώρα να… ενεργήσουμε άμεσα για την ενέργεια, μέχρι να προχωρήσουμε σε άλλες λύσεις

Published in Πολιτική

..

..
..

Συνάντηση με τους τομεάρχες Υποδομών – Μεταφορών και Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε το προεδρείο με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαστεργίου, όπου συζήτησαν για τις δυσκολίες στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της αύξησης των τιμών πρώτων υλών και τον κίνδυνο απώλειας χρηματοδοτήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ: 

Ειδικότερα στη συνάντηση εκ μέρους της ΚΕΔΕ, εκτός του προέδρου Δημήτρη Παπαστεργίου συμμετείχαν ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν οι: Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, ο  Χρήστος Γιαννούλης, αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών  και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Ζαχαριάδης τομεάρχη Εσωτερικών και βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης  αναπληρωτής τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτής Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι  της ΚΕΔΕ υπογράμμισαν ότι η ΚΕΔΕ πολύ έγκαιρα είχε εκφράσει την αγωνία της σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε στην ομαλή υλοποίηση των έργων υποδομών που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν στο επόμενο διάστημα, η εκτίναξη του κόστους κατασκευής τους. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου σήμερα εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στις τιμές κάποιων υλικών, σε πολλά έργα παρατηρούνται καθυστερήσεις αλλά και απροθυμία υπογραφής συμβάσεων.

Ζητήματα υπάρχουν σε όλα τα υλικά που συσχετίζονται με το πετρέλαιο (άσφαλτος, σωλήνες PVC και πολυαιθυλενιου κα.). Αντίστοιχο πρόβλημα δημιουργείται στην υλοποίηση έργων που αφορούν νέες κτιριακές υποδομές και μεταλλικά κτίρια, λόγω της αύξησης των τιμών χάλυβα.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι είτε να καθυστερούν τα έργα, καθώς οι εργολάβοι ελπίζουν στην αποκλιμάκωση των τιμών, είτε να μην προχωρούν στις υπογραφές συμβάσεων, προτιμώντας την κατάπτωση των εγγυήσεων, από να εκτελέσουν ένα έργο εξαρχής ζημιογόνο.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε επίσης ότι πριν από μερικές ημέρες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, με την οποία ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Θεωρώ, είπε ο κ. Παπαστεργίου ότι οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υποδομών που ακολούθησαν μετά τη δική μας παρέμβαση κινούνται στη σωστή βάση, αρκεί τα μέτρα αυτά να νομοθετηθούν σύντομα και ακόμη πιο σύντομα να βρεθούν και τα απαιτούμενα κονδύλια προκειμένου να καλυφθεί το αναθεωρημένο προς τα πάνω κόστος».

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ -Πολιτική Συμμαχία τονίστηκε ότι έχει αναληφθεί ήδη πρωτοβουλία για να λυθεί γρήγορα και με αποφασιστικά βήματα το πρόβλημα διότι οι χρόνοι είναι πιεστικοί και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων οδηγούν στο να μην απορροφώνται πόροι και να σταματήσει τελείως η ανάπτυξη.  «Ελπίζουμε στη βοήθειά σας ώστε να γίνει γρήγορα  η συνεδρίαση της Επιτροπής  Παραγωγής και Εμπορίου και να προσπαθήσουμε από κοινού να αναδειχθεί το ζήτημα. Και αν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν καταλαβαίνουν, να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε,  ούτως ώστε οι κατέχοντες το πουγκί να το ανοίξουν», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε ότι θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η απασχόληση. Ιδιαίτερα την τρέχουσα χρονική περίοδο που υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από προγράμματα όπως το “Αντώνης Τρίτσης”, το ΕΣΠΑ και φυσικά το εμπροσθοβαρές ως προς τις πληρωμές Ταμείο Ανάκαμψης».

Δείτε ακόμα: “Ράλι ανόδου” στις τιμές των καυσίμων (video)

Published in Πολιτική
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 21:59

To editorial της Έκφρασης 01.04.2022

..

..

..

Οι δήμοι σε αδιέξοδο, οι τιμές της ενέργειας ανεβαίνουν σταθερά, η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά… η κυβέρνηση, όμως, σφυρίζει αδιάφορα.

Η παραπάνω εικόνα παρουσιάστηκε σχεδόν από το σύνολο των Δημάρχων στην τελευταία συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ένας - ένας οι Δήμαρχοι που ανέβαιναν στο βήμα, σχολίαζαν την αδυναμία τους να προσφέρουν στους πολίτες όσα δικαιούνται αλλά και την διαχρονική απουσία της κρατικής στήριξης.

Τώρα πια, όμως, φαίνεται πως βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Οι Δήμοι έχουν τεράστιο ζήτημα με τις ελλείψεις σε προσωπικού ενώ απουσιάζουν και μηχανικοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πολιτών, παρά τα – συνήθως- υψηλά δημοτικά τέλη. Με την ενεργειακή κρίση να φουντώνει οι Δήμαρχοι αγωνιούν για τη βιωσιμότητα τους, με τον πρόεδρο, Δημήτρη Παπαστεργίου, να μιλάει ακόμα και για διακοπές ρεύματος σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης.

Η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά ήταν για άλλη μια φορά υποσχέσεις και “ενέσεις ρευστότητας”. Όσες μικρές έκτακτες χρηματοδοτήσεις να δοθούν από το κράτος δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Φυσικά, ούτε λόγος για τα παρακρατηθέντα δισεκατομμύρια της αυτοδιοίκησης από την αρχή των μνημονίων.


 

Published in Editorial
Tagged under

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο