Displaying items by tag: δεθ

        Συγκέντρωση το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου - Θεσσαλονίκη.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

 

        Από το γραφείο τύπου της ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ.:

 

       Συνάδελφοι,

 

       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε, με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα το ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ώρα 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μας - με κυρίαρχο αίτημα «Να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας» - και την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας.

 

       Οι κινητοποιήσεις στη Δ.Ε.Θ. έρχονται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, την περασμένη χρονιά, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα με τη Γενική Απεργία στις 6 Απριλίου 2022 και την απεργία της 1η του Μάη.

 

      Η φετινή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ. γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός μεν για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων, αφετέρου δε για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

 

     Συνάδελφοι,

 

     Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, δώδεκα (12) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαν καμιά αύξηση στον μισθό τους, αλλά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, στα χρόνια των μνημονίων, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους.

 

     Σύμφωνα με την έρευνα του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η μέση μείωση των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία 12ετία ανέρχεται σε 26%, τη στιγμή που ακόμα και οι χώρες που εφάρμοσαν μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουν αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 6%, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 23,8%, την ίδια περίοδο. Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει η μεγαλύτερη αφαίμαξη μισθών στην Ευρώπη.

 

     Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα 4 χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

 

     Στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που στα 2,5 τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι αυτοί που κρατούν τη χώρα όρθια.

 

 • Οι συνάδελφοί μας Υγειονομικοί (Γιατροί και Νοσηλευτές) έχουν ήδη τριάντα (30) νεκρούς, από την πανδημία, χωρίς καν αυτοί να αναγνωρίζονται ως Εργατικό Ατύχημα.
 • Οι Εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση, με δικά τους μέσα, και χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία κράτησαν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Οι υπάλληλοι των Δήμων, των Υπουργείων, του e-Ε.Φ.Κ.Α., των Οργανισμών, των Φορέων, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

     Η σημερινή κυβέρνηση, τα τρία (3) τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4808/2021, τον γνωστό Νόμο Χατζηδάκη κατάργησε έναν εμβληματικό Νόμο, τον Ν.1264/1982, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο Νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

 

     Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά όλες οι απεργίες, από το Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά.

 

    Γι΄ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

 

    Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με τα νομοθετήματά της κατεδαφίζει τους πυλώνες του Κοινωνικού κράτους. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση.

 

 • Ο κ. Χατζηδάκης, πέρα από τον αντεργατικό Νόμο ιδιωτικοποίησε πλήρως την Επικουρική Ασφάλιση καθώς και τον μεγαλύτερο οργανισμό του Δημοσίου, τον e-Ε.Φ.Κ.Α., φέρνοντας ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές με αμοιβές 8.000 ευρώ τον μήνα (τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια) δήθεν για να εκδίδουν γρήγορα τις συντάξεις, ενώ ο πραγματικός στόχος είναι να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ο οργανισμός και να βολευτούν τα «δικά τους» παιδιά.
 • Στον τομέα της Υγείας οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μειωμένες κατά 822 εκατ. ευρώ και οι ελλείψεις σε Γιατρούς και Νοσηλευτές τεράστιες.
 • Στην Παιδεία η κα Κεραμέως με τα νομοθετήματά της έφερε την εκπαίδευση πενήντα (50) χρόνια πίσω στο αυταρχικό και γραφειοκρατικό σχολείο της δεκαετίας του ’70.
 • Παρόμοια νομοθετήματα έχουν ψηφιστεί ή είναι σε διαβούλευση για τους Δήμους, το περιβάλλον, τις ιδιωτικοποιήσεις Φορέων και Οργανισμών κτλ.

 

      Πέρα, όμως, από τα αντιλαϊκά νομοθετήματα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια, προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική τους, ενώ τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων τις αντιμετωπίζει με Μ.Α.Τ. και χημικά.

 

     Συνάδελφοι,

 

     Η φετινή μας Συγκέντρωση στη Δ.Ε.Θ. έχει ως κεντρικό της αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

 

     Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

 

     Η Συγκέντρωση στη Δ.Ε.Θ., που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 12% είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

     Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

 

     Σε αυτή τη συγκυρία διεκδικούμε:

 

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.
 • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης.
 • Ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ουμισθού.
 • Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • Στήριξη του Ε.Σ.Υ. με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και φορέων.

 

      Επιπλέον σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 

 1. Στο επόμενο διάστημα, και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα ενημερώσουν όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα της χώρας για τις εξελίξεις στα θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, ξεκινώντας από τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Ανατ. Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία), με αφορμή τη Δ.Ε.Θ. Η ενημέρωση θα γίνει σε χρόνο που θα συμφωνηθεί με τα Νομαρχιακά Τμήματα.
 2. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιεί η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, που γίνεται την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 8:30 π.μ., στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Κωνσταντινουπόλεως 49) και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
 3. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τα έξοδα των λεωφορείων για την οργανωμένη μετακίνηση εργαζομένων της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας) στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων από τα Νομαρχιακά Τμήματα. Για τον σκοπό αυτό τα Νομαρχιακά Τμήματα της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις ενέργειες και τον σχεδιασμό τους.

 

 

Published in Πολιτική

     Τις ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΜΕΡΑ 25

 

     Τέσσερεις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανακοίνωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ:

 

 1. Ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 15%.
 2. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή σε κατώτατο μισθό και επιδόματα, χρησιμοποιώντας όχι τον επίσημο πληθωρισμό αλλά δείκτη τιμών των μικρομεσαίων νοικοκυριών (εξαιρούμενου του εισοδηματικά ανώτατου 30% το πληθυσμού).
 3. Ακύρωση όλων των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, κοινωνικοποίηση της τέως ΔΕΗ (ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και σταδιακή επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ).
 4. Επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα σουπερμάρκετ για το διαχρονικό άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών σουπερμάρκετ και των τιμών των προμηθευτών τους.

 

    "Μιλούν όλοι για την ακρίβεια. Το ΜέΡΑ25, ακόμα κι όταν ο επίσημος πληθωρισμός ήταν αρνητικός, εξηγούσε ότι ο πληθωρισμός των πολλών ήταν όχι μόνο θετικός αλλά και μεγάλος. Τώρα που ο πληθωρισμός είναι και επίσημα θετικός, το ΜέΡΑ25 κάνει στην άκρη τις ανούσιες κοκορομαχίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει τις μόνες πραγματικές πολιτικές αντιμετώπισης της ακρίβειας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Published in Πολιτική

.

.

.

 

Γράφει ο Π. Γερογλής Ταξχος ε.α.

 

 

Δυστυχώς, ανάμεσα στις λανθασμένες κατευθύνσεις που ακολουθεί η χώρα, συμπεριλαμβάνεται και η ΔΕΘ.

 

Για να μην ξεχνιόμαστε, η Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι μία διεθνής ΕΜΠΟΡΙΚΗ έκθεση, με κυρίαρχους βραχίονες το εμπόριο, τη βιομηχανία, τη μεταποίηση, την επιχειρηματικότητα,  ( για περισσότερα www.helexpo.gr, αν και ως  στρεβλά  είθισται,  στους σκοπούς της υπάρχει η απαραίτητη «θολούρα»).

 

Παρότι σε λίγα χρόνια θα μετρά 100 χρόνια ζωής από την ιδέα και τη  δημιουργία της,  ο εμπορικός χαρακτήρας και συνάμα ο πρωταρχικός σκοπός της (δηλαδή η τόνωση της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας, μέσω του εμπορίου,  της μεταποίησης, της βιομηχανίας, της επιχειρηματικότητας και η συνακόλουθη αύξηση του ΑΕΠ), έχουν εμφανώς υποχωρήσει και τείνουν να υποκατασταθούν από άλλες δραστηριότητες οι οποίες εκφεύγουν του σκοπού της.

 

Η τιμητική παρουσία των αρχών της Πολιτείας για την έναρξη των εργασιών της, μεταβλήθηκε σε αυτοσκοπό, όπου ο εκάστοτε ΠΘ, λαμβάνει το βήμα για πολιτικοκομματικές και προεκλογικές εξαγγελίες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις ,  αλλά και για εξωραϊσμένη παρουσίαση του κυβερνητικού του έργου.

 

Παράλληλα, διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς, προβάλλονται στην έκθεση, οι οποίες όμως, καμία ή ελάχιστη σχέση έχουν με το σκοπό της έκθεσης, και ουδόλως βέβαια συνεισφέρουν στα ανωτέρω.

 

Επιπλέον δε, τα τελευταία χρόνια , είδαμε και πρωτόγνωρα πράγματα, όπου προς τιμήν των πολιτειακών αρχών η στρατιωτική μπάντα (μετά αγήματος), να παίζει εκτός των προβλεπομένων, και το «αγαπημένο» μουσικό κομμάτι του ΠΘ (αλήθεια, που προβλέπονται αυτά;..και αν μεθαύριο έτσι που πάμε, το αγαπημένο τραγούδι του ΠΘ, είναι το «παπόρι απ’ την Περσία», ή  το « Erika »  , τι γίνεται;.)..

 

Δείτε και αυτό: Έβγαλαν το Γιώργο Πατούλη από τη φωτογράφηση στο Ακρόπολις (Video)

 

Και βέβαια, αφού «πέρασε» και αυτό ,  στη συνέχεια είδαμε ισχυρή παρουσία του ΕΣ με περίπτερα (;) και δρώμενα (;), όπως αναρριχήσεις, καταρριχήσεις από προσωπικό των ειδικών δυνάμεων, ελικόπτερα, οχήματα, παρουσίαση του χρησιμοποιούμενου  οπλισμού και εξοπλισμού (από τον ΕΣ πάντα, όχι από ελληνική αμυντική βιομηχανία), έ οπότε αφού είδαν και οι άλλοι Κλάδοι, σου λέει, δεν μπαίνουμε και εμείς;…Τελευταίο παράδειγμα,   η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος   (επιπλέον της παρουσίας του ΕΣ), με άσκηση σύλληψης τρομοκρατών ενώπιον του ΠΘ, αλλά και άσκηση ανακατάληψης πλοίου από τρομοκράτες στο λιμάνι (;) της Θεσσαλονίκης !!!….

 

Δεν θα μείνω στις κυβερνητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις, αυτές θα κριθούν από τον καθένα μας και από το χρόνο, ανάλογα με τις γνώσεις, τις παραστάσεις, τη λογική, την εμπειρία και τις κομματικές παρωπίδες  που ο καθένας μας  πιθανόν να φέρει!!…

 

Τόσο ο ΠΘ , όσο και η κυβέρνηση, έχουν άπλετο άλλο χώρο μέσω των ΜΜΕ, για να προβάλλουν  και να επικοινωνήσουν το έργο τους και τον σχεδιασμό τους, με τον πολίτη. Ομοίως οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας έχουν πλείστες ευκαιρίες να προβάλλουν το έργο τους, είτε κατά την ημέρα εορτασμού των ΕΔ, είτε στη Ναυτική Εβδομάδα, είτε στον εορτασμό Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ,   είτε σε εκθέσεις αμυντικού υλικού, είτε σε ημερίδες ασφαλείας!!

 

Καλό θα είναι  να αφήσουμε την ΔΕΘ, να επιτελέσει το έργο και το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε πριν 100 χρόνια, μετεξελισσόμενη παράλληλα με τι τεχνολογικές εξελίξεις!!

Όμως, όπως βλέπετε, κάτι πάει πολύ , μα πολύ στραβά στη χώρα και δυστυχώς η  ΔΕΘ δεν αποτελεί εξαίρεση!!

 

Δείτε και αυτό:  "Ντου" απολυμένων σε Χατζηδάκη (σε καφέ): Δεν έχουμε να ταϊσουμε τα παιδιά μας (VIDEO)

 

 

Από το www.militaire.gr 

Published in Πολιτική
Tagged under

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο