Displaying items by tag: δεη

        Οι διακοπές είναι προγραμματισμένες και θα διαρκέσουν κάποιες ώρες,σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ - Δείτε ποιες περιοχές αφορούν και ποιες ώρες θα διαρκέσουν

 

       Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε και σήμερα τις περιοχές στην Αττική με προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος για την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

 

       Πρόκειται για συνολικά εννέα περιοχές που θα επηρεαστούν, ενώ γνωστοποίησε και τις ώρες αλλά και τις οδούς όπου θα σημειωθούν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

 

      Οι περιοχές είναι οι εξής:

  • Αθήνα
  • Σαλαμίνα
  • Παλαιό Φάληρο
  • Ηλιούπολη
  • Άλιμος
  • Πειραιάς
  • Νίκαια
  • Περιστέρι
  • Διόνυσος

 

      Δείτε τον πίνακα του ΔΕΔΔΗΕ πατώντας πάνω στις φωτογραφίες 

Published in Πολιτική

..

..
..

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κώστας Μανιάτης, Πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, ενημέρωσε πως από την 1η Ιουλίου έχουν εκδοθεί 230.000 εντολές για διακοπή ρεύματος.

Ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι διακανονισμοί, όπως έχει αναφερθεί και τους προηγούμενους μήνες, με τα χρέη να συσσωρεύονται. Ο κ. Μανιάτης εξήγησε ότι οι πολίτες περίμεναν να λάβουν μεγαλύτερο ποσό επιδότησης ώστε να καλύψουν τους λογαριασμούς τους, όμως “πάλι πέφτουν εκτός προϋπολογισμού”.


Είμαστε σε ευνοϊκότερη θέση λόγω του λιγνίτη”

Ακόμα σχολίασε το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας της χώρας σε περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου. Υποστήριξε πως “είμαστε σε πιο ευνοϊκή θέση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες λόγω του λιγνίτη”. Το πρόβλημα όμως είναι ότι έχουν κλείσει αρκετές μονάδες ενώ έχουν φύγει πολλοί εργαζόμενοι. Έτσι θα είναι δύσκολη η κατάσταση σε περίπτωση βλάβης σε κάποια μονάδα (π.χ. σε περίπτωση κακοκαιρίας).

Δείτε ακόμα: Έκτακτο: Φωτιά στον Σαρωνικό - Εκκένωση της περιοχής Φέριζα (video)

Published in Πολιτική

     Να σταματήσει η ΔΕΗ να απειλεί με διακοπή ρεύματος τα σχολεία μας - Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Περάματος

 

     Ο Δήμαρχος Περάματος,Γιάννης Λαγουδάκης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

 

    «Ενημερωθήκαμε από Διευθυντή σχολείου της πόλης μας πως εργαζόμενος της ΔΕΗ ήρθε στο σχολείο του με εντολή να κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

 

    Τη στιγμή που το ενεργειακό κόστος των σχολείων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει υπερδιπλασιαστεί, χωρίς να τροποποιηθεί η κατανάλωση ρεύματος, το θράσος ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ δεν έχει όριο .

 

    Σχετικό θέμα:  Απειλούν με διακοπή ρεύματος σχολεία στο Κερατσίνι (video)

 

    Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να δώσει λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα για τα σχολεία μας και να βάλει στη θέση τους τα διορθωμένα από την ίδια στελέχη της ΔΕΗ, που αποφασίζουν -εν μέσω ενεργειακής κρίσης- να κόψουν το ρεύμα στα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τους μισθούς τους.

 

   Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί μία ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις σχολικές μονάδες με την πολιτεία να αναλαμβάνει την ενεργειακή δαπάνη των σχολείων, ώστε να μην έχουν στοιχειώδη λειτουργία.

 

   Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των σχολείων μας και να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

 

    Σχετικό θέμα:  Ερώτηση του Γ. Ραγκούση για τις απειλές για διακοπή ρεύματος στα σχολεία στο Κερατσίνι και το Πέραμα

 

   Δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία πολιτών δεύτερης κατηγορίας.

 

   Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι ένα προϊόν για λίγους ».

Published in Περάματος

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο