Displaying items by tag: αλληλεγγυη

     Από το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Η απόπειρα φίμωσης της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας δεν θα περάσει! Αλληλεγγύη στην Στ. Πουλημένη και το Alterthess
 
   
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το γεγονός ότι μπαίνουν στο στόχαστρο η ενημερωτική ιστοσελίδα Alterthess και η δημοσιογράφος Σταυρούλα Πουλημένη μέσω της προκλητικής αγωγής του στελέχους της Ελληνικός Χρυσός, Ευστάθιου Λιάλιου. Πρόκειται για μια προκλητική απόπειρα φίμωσης και οικονομικής εξόντωσης που βάζουν στο στόχαστρο τη μαχόμενη δημοσιογραφία, την ελευθεροτυπία και συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το πρόσχημα για αυτήν την επίθεση ήταν δημοσίευμα της περασμένης χρονιάς (27/10/2020) που αφορούσε ένα πραγματικό γεγονός: την καταδίκη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για τη ρύπανση του νερού στη Β. Χαλκιδική.
 

    Επειδή το Alterthess και η Στ. Πουλημένη ούτε αγνόησαν ούτε υποβάθμισαν την είδηση αντιμετωπίζουν μια εξωφρενική αγωγή με την απαίτηση αποζημίωσης 100.000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους για την περίπτωση μη συμμόρφωσης. Αυτά γιατί για τα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός η αναφορά στο γεγονός της καταδίκης τους δεν είναι είδηση, αλλά... παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
 
 
    Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί εδώ και καιρό με πληρωμένες δημοσιεύσεις και διαφημίσεις σε φιλικά της ΜΜΕ να κάνει το άσπρο μαύρο, χτίζοντας ένα πλαστό κοινωνικό και «φιλοπεριβαλλοντικό» προσωπείο, την ώρα που επιδίδεται σε ένα τεραστίων διαστάσεων περιβαλλοντικό έγκλημα στη ΒΑ Χαλκιδικής. Έχοντας συνηθίσει σε αυτή την αντιμετώπιση δεν έχει ανοχή στη δημοσιογραφία που είναι ανεξάρτητη από συμφέροντα.
 

    Εξάλλου η συστηματική στήριξη από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, με νομοθετικές πρωτοβουλίες και κινητοποίηση σύσσωμου του κρατικού μηχανισμού, έχουν τροφοδοτήσει την αλαζονική στάση της Ελληνικός Χρυσός. Εξάλλου συστηματική είναι η δίωξη όσων αγωνίζονται ενάντια στη δράση των χρυσοθήρων.
 
 
    Η δίωξη αυτή που στοχοποιεί το Alterthess και τη Στ. Πουλημένη είναι ολοφάνερα μια επιχείρηση εκφοβισμού της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, κάθε φωνής που προσπαθεί να παραμείνει αδέσμευτη από επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα. Ουσιαστικά η Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι η καταστροφική δράση της στη Β. Χαλκιδική θα παραμείνει στο απυρόβλητο, ενώ οι συνέπειες στο περιβάλλον και τους κατοίκους, οι αγώνες τους, η κρατική καταστολή θα καλυφθούν από ένα σκοτεινό πέπλο σιωπής.
Η ίδια η πραγματικότητα αποδομεί πλήρως το δήθεν «φιλοπεριβαλλοντικό» προφίλ της και το παραμύθι των «επενδύσεων» που δίνουν θέσεις εργασίας, με τα οποία προσπάθησε να διχάσει την τοπική κοινωνία.
 

    Η επίθεση των σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων στην ελευθεροτυπία και τα συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα, δε θα μείνει αναπάντητη. Θα ξεσκεπαστεί η σκευωρία και η δύναμη της αλληλεγγύης θα κερδίσει. Το κίνημα ενάντια στην ασυδοσία των χρυσοθήρων της Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.
  • Κάτω τα χέρια από την ελευθεροτυπία και τις δημοκρατικές ελευθερίες
  • Ως εδώ με τις διώξεις για χάρη των επιχειρηματικών συμφερόντων
  • Αλληλεγγύη στην Στ. Πουλημένη και το Alterthess
Published in Πολιτική

     Να αποσυρθούν οι αγωγές του δημάρχου Αλίμου σε βάρος συνδικαλιστών Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

 

     Από το γραφείο τύπου του Συντονισμού Αιρετών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Γιώργου Χαρίση, εργαζόμενου του Δήμου Καισαριανής και μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, και της Αναστασίας Παπαχρίστου, μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, ασκώντας τους αγωγή και ζητώντας τους από 30.000€, ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή: ο μεν Γιώργος Χαρίσης, εξέφρασε μαζί με άλλες 18 ομοσπονδίες και σωματεία, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την αλληλεγγύη του στην Αναστασία Παπαχρίστου, και αναδημοσίευσε τις αποφάσεις των σωματείων στο προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δε Αναστασία, γιατί άσκησε τα συνδικαλιστικά της δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως όφειλε, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
 
      Η αγωγή για το Γιώργο Χαρίση εκδικάζεται στις 25 Νοέμβρη ενώ η αγωγή για την Αναστασία Παπαχρίστου εκδικάστηκε στις 18 Νοέμβρη.
 
 
     Αμέσως μετά, στις 17 Δεκέμβρη, εκδικάζονται επίσης οι αγωγές που άσκησε ο ίδιος δήμαρχος σε βάρος της Κατερίνας Γιαννούλια, μέλους του ΔΣ της ΠΟΓΕΔΥ, και των Βασίλη Γκιτάκου και Μάριου Κατσουρού, μέλη του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και του Γιάννη Καπράλου, τέως προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, γιατί οι παραπάνω, με δεκάδες άλλους εργαζομένους, συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ του δήμου Αλίμου, στην οποία ο δήμαρχος ήθελε να εκμαιεύσει απόφαση, για να παραπέμψει στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης, την τότε αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Δήμητρα Δημητρίου, η οποία είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα το δήμαρχο, για τη συνδικαλιστική της δράση! Στην ποινική δίωξη που της ασκήθηκε από το δήμαρχο Αλίμου, η Δήμητρα Δημητρίου αθωώθηκε.
 
 
     Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ δηλώνει την αντίθεσή του/της στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και καλεί τον δήμαρχο Αλίμου να αποσύρει τις αγωγές σε βάρος συνδικαλιστών, οι οποίοι έπραξαν το αυτονόητο και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε διωκόμενους συναδέλφους τους και άσκησαν δημόσια κριτική στο δήμαρχο για την πολιτική που εφαρμόζει, γεγονός που αποτελεί στοιχειώδες συνταγματικό, δημοκρατικό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους.
 
 
     Είναι απαράδεκτο η συνδικαλιστική και πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες και να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα, με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τη φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής των εργαζομένων.
 
 
     Είναι επίσης απαράδεκτο να σπαταλώνται τα χρήματα των δημοτών για τις προσωπικές εμμονές και επιδιώξεις του Δημάρχου σε βάρος των εργαζόμενων και όσων συμπαρίστανται σε αυτούς.
 
 
    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους/τις διωκόμενους/ες για να μην περάσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και της αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης.
 
Published in Πολιτική

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου λιμενεργάτη Δ. Δαγκλή, ο οποίος εν ώρα εργασίας, καταπλακώθηκε από γερανογέφυρα αφήνοντας τόσο άδικα και πρόωρα την τελευταία του πνοή στο container τέρμιναλ της ΣΕΠ/Cosco .
 
 
     Δυστυχώς, με οργή και θυμό γινόμαστε για ακόμη μια φορά μάρτυρες ενός εργατικού δυστυχήματος με σαφείς εργοδοτικές -και όχι μόνο- ευθύνες. Τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στο τέρμιναλ, τα εξοντωτικά ωράρια, η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών και του ΣΕΠΕ, έχουν καταστήσει ένα ζοφερό εργασιακό περιβάλλον στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα αυτή την τραγική κατάληξη. Ευθύνες εκτός από την εταιρεία έχουν επίσης οι κυβερνήσεις από το 2004 και μετά όταν υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση.
 
 
    Μετά το τραγικό συμβάν, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO, άμεσα προχώρησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις, έτσι ώστε κανείς συνάδελφός τους να μη στερηθεί στο μέλλον με τόσο βάναυσο τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής.
 
 
    Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας από την πρώτη στιγμή χαιρέτησε τις δυναμικές κινητοποιήσεις, τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες των εργατών της COSCO και του σωματείου τους, με καθολική συμμετοχή! Δηλώσαμε πως είμαστε απερίφραστα στο πλευρό τους!
 
 
    Μάλιστα, παρά την αρχική αδιαλλαξία της διοίκησης της Cosco, οι λιμενεργάτες, επιβεβαιώνοντας τη ρήση ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε, κατάφεραν να αναγκάσουν την Cosco να αποστείλει δεσμευτικό έγγραφο στο Υπουργείο Εργασίας, ικανοποιώντας την πλειοψηφία των αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων, κέρδισαν αύξηση των εργατικών ομάδων σε 5, κατάργηση κόντρα βαρδιών και σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
 
 
     Η μάχη όμως συνεχίζεται έως ότου ικανοποιηθεί το βασικότερο αίτημα που θέτει το σωματείο των λιμενεργατών του Πειραιά, αυτό της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της ΣΣΕ.
 
 
 
 
     Ως Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμεριζόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους του αδικοχαμένου Δ. Δαγκλή που δίνουν τη δική τους μάχη για μια αξιοπρεπή και ασφαλέστερη ζωή. Η θλίψη τους είναι και δική μας, η οργή τους είναι και δική μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!
 
 
    Ενώνουμε την φωνή μας στα δίκαια αιτήματά τους:
 
- ΤΩΡΑ να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.
- ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες.
 
 
     Απαιτούμε άμεση διερεύνηση όλων των συνθηκών του δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους. Πλαίσιο προστασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους λιμενεργάτες της Cosco.
 
 
    Nα γίνουν δεκτά ΟΛΑ τα δίκαια αιτήματα του σωματείου των εργαζομένων. Αναθεώρηση της σύμβασης ώστε να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τα οφέλη που πρέπει να έχει το ελληνικό δημόσιο και οι παραλιμένιοι Δήμοι.
 
 
    Να σταματήσουν επιτέλους να αποτελούν τα κέρδη της εκάστοτε εταιρίας σπουδαιότερο ζήτημα από την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
 
    

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο