Displaying items by tag: ΑΔΕΔΥ

        Συγκέντρωση το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου - Θεσσαλονίκη.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

 

        Από το γραφείο τύπου της ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ.:

 

       Συνάδελφοι,

 

       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε, με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα το ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ώρα 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μας - με κυρίαρχο αίτημα «Να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας» - και την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας.

 

       Οι κινητοποιήσεις στη Δ.Ε.Θ. έρχονται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, την περασμένη χρονιά, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα με τη Γενική Απεργία στις 6 Απριλίου 2022 και την απεργία της 1η του Μάη.

 

      Η φετινή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ. γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός μεν για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων, αφετέρου δε για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

 

     Συνάδελφοι,

 

     Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, δώδεκα (12) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαν καμιά αύξηση στον μισθό τους, αλλά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, στα χρόνια των μνημονίων, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους.

 

     Σύμφωνα με την έρευνα του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η μέση μείωση των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία 12ετία ανέρχεται σε 26%, τη στιγμή που ακόμα και οι χώρες που εφάρμοσαν μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουν αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 6%, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 23,8%, την ίδια περίοδο. Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει η μεγαλύτερη αφαίμαξη μισθών στην Ευρώπη.

 

     Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα 4 χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

 

     Στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που στα 2,5 τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι αυτοί που κρατούν τη χώρα όρθια.

 

 • Οι συνάδελφοί μας Υγειονομικοί (Γιατροί και Νοσηλευτές) έχουν ήδη τριάντα (30) νεκρούς, από την πανδημία, χωρίς καν αυτοί να αναγνωρίζονται ως Εργατικό Ατύχημα.
 • Οι Εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση, με δικά τους μέσα, και χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία κράτησαν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Οι υπάλληλοι των Δήμων, των Υπουργείων, του e-Ε.Φ.Κ.Α., των Οργανισμών, των Φορέων, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

     Η σημερινή κυβέρνηση, τα τρία (3) τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4808/2021, τον γνωστό Νόμο Χατζηδάκη κατάργησε έναν εμβληματικό Νόμο, τον Ν.1264/1982, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο Νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

 

     Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά όλες οι απεργίες, από το Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά.

 

    Γι΄ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

 

    Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με τα νομοθετήματά της κατεδαφίζει τους πυλώνες του Κοινωνικού κράτους. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση.

 

 • Ο κ. Χατζηδάκης, πέρα από τον αντεργατικό Νόμο ιδιωτικοποίησε πλήρως την Επικουρική Ασφάλιση καθώς και τον μεγαλύτερο οργανισμό του Δημοσίου, τον e-Ε.Φ.Κ.Α., φέρνοντας ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές με αμοιβές 8.000 ευρώ τον μήνα (τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια) δήθεν για να εκδίδουν γρήγορα τις συντάξεις, ενώ ο πραγματικός στόχος είναι να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ο οργανισμός και να βολευτούν τα «δικά τους» παιδιά.
 • Στον τομέα της Υγείας οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μειωμένες κατά 822 εκατ. ευρώ και οι ελλείψεις σε Γιατρούς και Νοσηλευτές τεράστιες.
 • Στην Παιδεία η κα Κεραμέως με τα νομοθετήματά της έφερε την εκπαίδευση πενήντα (50) χρόνια πίσω στο αυταρχικό και γραφειοκρατικό σχολείο της δεκαετίας του ’70.
 • Παρόμοια νομοθετήματα έχουν ψηφιστεί ή είναι σε διαβούλευση για τους Δήμους, το περιβάλλον, τις ιδιωτικοποιήσεις Φορέων και Οργανισμών κτλ.

 

      Πέρα, όμως, από τα αντιλαϊκά νομοθετήματα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια, προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική τους, ενώ τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων τις αντιμετωπίζει με Μ.Α.Τ. και χημικά.

 

     Συνάδελφοι,

 

     Η φετινή μας Συγκέντρωση στη Δ.Ε.Θ. έχει ως κεντρικό της αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

 

     Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

 

     Η Συγκέντρωση στη Δ.Ε.Θ., που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 12% είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

     Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

 

     Σε αυτή τη συγκυρία διεκδικούμε:

 

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.
 • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης.
 • Ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ουμισθού.
 • Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • Στήριξη του Ε.Σ.Υ. με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και φορέων.

 

      Επιπλέον σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 

 1. Στο επόμενο διάστημα, και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα ενημερώσουν όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα της χώρας για τις εξελίξεις στα θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, ξεκινώντας από τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Ανατ. Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία), με αφορμή τη Δ.Ε.Θ. Η ενημέρωση θα γίνει σε χρόνο που θα συμφωνηθεί με τα Νομαρχιακά Τμήματα.
 2. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιεί η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, που γίνεται την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 8:30 π.μ., στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Κωνσταντινουπόλεως 49) και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
 3. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τα έξοδα των λεωφορείων για την οργανωμένη μετακίνηση εργαζομένων της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας) στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων από τα Νομαρχιακά Τμήματα. Για τον σκοπό αυτό τα Νομαρχιακά Τμήματα της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις ενέργειες και τον σχεδιασμό τους.

 

 

Published in Πολιτική

       Ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από την 1/1/2023

 

      Από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Ως μεγάλη «ανάσα» για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο παρουσίασε, στη βουλή, ο Πρωθυπουργός την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/2023.

 

     Μια εισφορά αλληλεγγύης -που αποτελεί φόρο- η οποία έχει καταργηθεί στον ιδιωτικό τομέα από 01/01/2021, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Έτσι εισοδήματα από επιχειρήσεις, κέρδη κτλ της τάξης των 100 ή 150.000 ευρώ ετησίως δεν πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης τη στιγμή που την πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με ετήσια εισοδήματα από 12.001 ευρώ και άνω.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Σταματάει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό - Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση

 

     Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχουν πάρει καμιά αύξηση, αλλά αντίθετα τα εισοδήματά τους μειώθηκαν μέχρι 40%, καταργήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς των εργαζομένων και ο πληθωρισμός «τρέχει» με 12%, ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τα ψίχουλα της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία έπρεπε να είχε καταργηθεί χθες.

 

      Και τα χαρακτηρίζουμε ψίχουλα γιατί για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο η «αύξηση» θα είναι μηδενική.

 

Συγκεκριμένα:

 

 • Μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα: 0€ αύξηση
 • Για ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ: 22€ αύξηση τον χρόνο,

δηλ. 1,85 ευρώ τον μήνα

 • Για ετήσιο εισόδημα 14.000 ευρώ: 44€ αύξηση τον χρόνο,

δηλ. 3,60 ευρώ τον μήνα

 • Για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ: 66€ αύξηση τον χρόνο,

δηλ. 5,50 ευρώ τον μήνα

 • Τέλος, για ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ: 154€ αύξηση τον χρόνο,

δηλ. 12,80 ευρώ τον μήνα

 

      Διαβάστε κι αυτό: Ενοίκια: Στα ύψη οι τιμές – Αναλυτικά οι αυξήσεις ανά περιοχή

 

      Με την εξαγγελία της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης (τα ψίχουλα των 2, 3 ή 12 ευρώ το μήνα) ο Πρωθυπουργός εμπαίζει για μία ακόμη φορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε η ελάχιστη αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα – που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων – δεν επεκτάθηκε στο Δημόσιο.

 

      Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συντηρούν μια φιλολογία για δήθεν μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος που θα έρθουν στο μέλλον, ενώ στην πραγματικότητα κανένα μέτρο δεν πρόκειται να πάρουν για την πραγματική στήριξη των μισθών των εργαζομένων ούτε στο Δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα. Οι πολιτικές που ασκούν τρία χρόνια, τώρα, στηρίζουν τους έχοντες και κατέχοντες, τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

      Φυσικά, οι εργαζόμενοι , απέναντι σε αυτές τις πολιτικές θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο. Πρώτο βήμα η διοργάνωση του μεγάλου συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, στις 10 του Σεπτέμβρη όπου όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας και μόνο.

 

       Διεκδικούμε:

 

 • Αυξήσεις, ΤΩΡΑ, τουλάχιστον ίσες με το ποσοστό του πληθωρισμού.
 • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/2021.
 • Νέο μισθολόγιο που θα άρει τις αδικίες και θα αποκαθιστά τις περικοπές των μνημονίων.
Published in Πολιτική

         Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει την συμμετοχή της στην 24ωρη Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, τη φοροληστεία και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας.

 

        Η απεργία αυτή γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της γειτονικής χώρας, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και με τίμημα το αίμα αθώων ανθρώπων. Προκαλούνται επίσης νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Φτώχεια που απλώνεται σε όλον τον κόσμο, με τα βασικά κοινωνικά αγαθά να παίρνουν «φωτιά», τους εργαζόμενους να εξαθλιώνονται και το λαϊκό εισόδημα να εξανεμίζεται. Κυρίαρχο αίτημα της απεργίας λοιπόν είναι να σταματήσει αυτός ο άδικος πόλεμος, που έχει ως συνέπειες να σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός και να «σαρώνει» η ακρίβεια.

 

        Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την φτώχεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

 

       Κι όλα αυτά, ενώ δώδεκα (12) χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικά στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα υφίστανται λόγω μνημονίων δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους, κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους και βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πώς δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά συνεχίζει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους, να κρατά «παγωμένους» τους μισθούς και να ξεπουλά την Δημόσια και Δημοτική περιουσία. Ούτε καν στο αίτημα για κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και στο Δημόσιο, όπως συμβαίνει στον Ιδιωτικό Τομέα, δεν ανταποκρίθηκε.

 

     Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να συνεχίζουν από τους πετσοκομμένους τους μισθούς (όσοι ακόμη έχουν δουλειές και μισθούς) να πληρώνουν τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο και στα είδη πρώτης ανάγκης για να μην θιγεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

 

    Σήμερα, με τον πληθωρισμό να κινείται πάνω από 7% (ρεκόρ 25ετίας) είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Την κρίση δεν μπορούν να πληρώνουν μονίμως οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να λαμβάνει μέτρα… ασπιρίνες για τους εργαζόμενους και να καυχιέται και ταυτόχρονα να ευνοεί το κεφάλαιο. Πρέπει να πληρώσουν όλοι. Έχοντες και κατέχοντες.

 

    Την ίδια στιγμή, ζοφερή είναι η εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση διαλύει στοχευμένα και μεθοδικά τις υπηρεσίες των Δήμων ξεπουλώντας τα πάντα στους ιδιώτες-εργολάβους. Η δημιουργία δήθεν «Αναπτυξιακών Οργανισμών» προκειμένου να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν και να τον πληρώνουν όσο θέλουν ανεξέλεγκτα, η συνεχιζόμενη απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, η υποχρέωση πλέον, μετά την ψήφιση «ντροπολογίας» της κυβέρνησης για εξάντληση των ένδικων μέσων σε περιπτώσεις δικαστικής αναγνώρισης της πραγματικής σχέσης εργασίας εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση και διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην αδυναμία εξυπηρέτησης των Δημοτών.

 

    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει. Να μονιμοποιήσει τώρα τους εργαζόμενους που εργάζονται για πολλά έτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

    Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός των άλλων διεκδικούμε:

 

 • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
 • Μείωση του Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης.
 • Αύξηση και επέκταση στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας – Καμία περικοπή.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α.
 • Αναγνώριση για κάθε έννομη συνέπεια της προϋπηρεσίας των ετών 2016-2017 όλων των εργαζομένων.
 • Κατάργηση τώρα του «χαρατσιού» του ΕΝ.Φ.Ι.Α.
 • Αποτροπή της διάλυσης και του ξεπουλήματος υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α.
 • Να μπει τέλος στο κύμα ακρίβειας που εξαθλιώνει της ζωές μας.

 

      Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στις Συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της 24ΩΡΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας. Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των δικαιωμάτων μας που καταργήθηκαν με τα μνημόνια. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη ζωή…

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ - 11.00 Π.Μ.

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο