2.421 χιλιόμετρα για την Κλιματική Αλλαγή Στον δρόμο της 26ης Διάσκεψης για το Κλίμα ο ηθοποιός και υπερμαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 12:59 | Πολιτική
2.421 χιλιόμετρα για την Κλιματική Αλλαγή Στον δρόμο της 26ης Διάσκεψης για το Κλίμα ο ηθοποιός και υπερμαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ
|||

     Από το γραφείο τύπου της "Οικολογικής Συμμαχίας" εκδόθηκε η παρακάνω ανακοίνωση:

 

    2.421 χιλιόμετρα σε 80 ημέρες, από την Αθήνα στην Γλασκώβη, θα διανύσει ο Άγης Εμμανουήλ2.421 χιλιόμετρα υπερ-μαραθώνιου, από τις 11 Αυγούστου έως την 1η Νοεμβρίου, για να δώσει το παρόν όλων μας στην έναρξη της προσεχούς 26ης Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή «COP26», της σημαντικότερης στην ιστορία του θεσμού καθόσον η πρώτη από την πανδημία COVID-19 που βλέπει την επάνοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού. 2.421 χιλιόμετρα για να υπενθυμίσει ότι η αναχαίτηση ή και η προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα, σημαίνουν :


Τη μετάβαση σε μία οικονομία απανθρακοποίησης, πέρα από την οικονομία των εκπομπών θερμοκηπίου, την οικονομία της εντατικής γεωργίας και της εντατικής κτηνοτροφίας, της διάχυτης σφράγισης του εδάφους, της κατασπατάλησης των υδάτινων πόρων και της συστηματικής καταστροφής του φυσικού κεφαλαίου και της φυτικής και ζωικής βιοποικιλότητας.
Την επιλογή ενός άλλου μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης, ενός μοντέλου μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη κυκλική οικονομία, στην αγρο-οικολογία, στην οικονομία υδατικών πόρων, στη μικρή παραγωγική αλυσίδα, στη βιώσιμη κινητικότητα, στη χωροταξία της συμπαγοποίησης και στην οικολογική δόμηση.


 
    Ο Άγης Εμμανουήλ, σκηνοθέτης και ηθοποιός κλασικών και σύγχρονων έργων, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, αλλά και στην ελληνική τηλεόραση, δεν είναι πρωτάρης σε εγχειρήματα αυτού του τύπου. Από το 1996 έως σήμερα έχει τερματίσει σε 25 μαραθώνιους και έχει λάβει μέρος σε 10 υπερ-μαραθώνιους - από αυτούς σε 12 μήνες, μεταξύ 2019 και 2020. Σημαντικός σταθμός στην ακτιβιστική πλευρά της ζωής του στάθηκαν τα «240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό» από τις Κεχριές μέχρι το Σχινιά, του 2014, μία πενθήμερη ακτιβιστική, οικολογική και ανεξάρτητη «εκστρατεία» ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών, για ένα κρίσιμο οικολογικό ζήτημα, όπως αυτό της αλόγιστης εκμετάλλευσης και εκποίησης των αιγιαλών μας. Στα δε τέλη του Μαΐου 2020 διοργάνωσε την αναβίωση της διαδρομής του Λάκη Σάντα και του Μανώλη Γλέζου, από την Κουμουνδούρου στην Ακρόπολη, στη μνήμη του τελευταίου. Με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Επιστήμη Τέχνη Κοινωνία Πέτρος Αλατζάς» δραστηριοποιείται σήμερα στο εφηβικό θέατρο με θέμα κάθε παράσταση κωμωδίας ένα νευρολογικό θέμα (ύπνος, επιληψία).


 
    Στις 11 Αυγούστου, ο Άγης Εμμανουήλ θα εκκινήσει ίσως την σπουδαιότερη προσπάθεια της αθλητικής ζωής του που αφορά - αυτή τη φορά - κάτι περισσότερο από όλους μας. Και ως προς αυτό, η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» δηλώνει ότι τον στηρίζει. Ανεπιφύλακτα.

«Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής».
- Για τον ριζικό αναπροσανατολισμό των πολιτικών της Περιφέρειας.
- Για την διοικητική και πολιτική της αυτονομία.
- Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
- Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο